SISTEMUL IT PENTRU ACTELE DE STARE CIVILĂ: Romsys vrea suspendarea reanalizării ofertelor

V.B.
Companii #IT / 23 februarie 2014

Romsys vrea suspendarea reanalizării ofertelor

Compania IT Romsys a solicitat suspendarea executării dispoziţiilor unei decizii a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), organism ce hotărâse reanalizarea ofertelor pentru sistemul IT destinat actelor de stare civilă, proiect estimat la 151,5 milioane lei (34,4 milioane de euro), cu TVA, conform unui comunicat remis redacţiei.

Cererea a fost depusă joi la Curtea de Apel Bucureşti. Licitaţia pentru sistemul de depunere a cererilor şi emiterea online a actelor de stare civilă a fost lansată de Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) anul trecut, în august. Tot în 2013, în a doua parte a lunii decembrie, ministerul a anunţat că a încheiat procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru sistemul integrat de emitere a actelor de stare civilă (SIIEASC).

"Câştigătorul desemnat este asocierea formată din Romsys, Indra Sistemas, Mercury 360 Communications, împreună cu subcontractanţii Technology Network Services, Quantrio Consulting şi Star Storage, cu o propunere financiară de 94.999.664,00 lei, fără TVA (117,8 milioane de lei, cu TVA - n.r.)", transmitea un comunicat al MSI din 13 decembrie 2013.

La licitaţie, s-au înscris şi consorţiile formate din S&T România, Siveco România, Expert One Research, Frontal Communications şi BCS Business Consulting Software, precum şi UTI Grup, CertSIGN şi AM Project Design&Consulting. Oferta consorţiului condus de S&T România s-a ridicat la 120.986.865,4 lei, iar cea a asocierii conduse de UTI Grup, la 121.650.794,48 lei, sumele neincluzând TVA, potrivit datelor MSI.

Valoarea contractului a fost estimată la 151,5 milioane de lei, cu TVA (34,4 milioane de euro), conform anunţului de participare. Tot la sfârşitul anului trecut, S&T România şi UTI Grup au contestat rezultatul licitaţiei anunţat de minister.

Prin cererile depuse, disponibile pe site-ul e-licitatie.ro, S&T România şi UTI Grup solicită CNSC anularea raportului de evaluare a ofertelor şi reevaluarea ofertei depuse de asocierea condusă de Romsys. Cele două firme susţin că ministerul ar fi trebuit să respingă oferta Romsys, Indra Sistemas şi Mercury 360 Communications, din cauză că include două asocieri, nu una, aşa cum prevede OUG 34/2006.

Romsys a încheiat două acorduri de asociere: unul cu Indra Sistemas şi altul cu Mercury 360 Communications.

"Astfel, se poate constata fără echivoc că nu există o < singură asociere > pentru depunerea unei oferte comune, în sensul prevăzut de articolul 44, aliniatul 1 din OUG 34/2206, ci < oferta comună > a fost depusă de două < asocieri >. Prin urmare, oferta depusă de socierea formată din Romsys (lider al asocierii), Indra Sistemas şi Mercury 360 Communications, adică cele două asocieri, trebuia să fie exclusă din cadrul procedurii, în temeiul articolului 46, aliniatul 1, litera a) din OUG 34/2006 (...)", se arată în contestaţia depusă de S&T România.

Cele două firme mai susţin că preţul ofertei Romsys este "unul neobişnuit de scăzut" şi că ofertantul câştigător nu a dovedit prin documente relevante că îl poate susţine.

"Potrivit OUG 34/2006 şi HG 925/2006, acest preţ apare ca fiind neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează să fie executat, fiind inferior pragului de 80% din valoarea estimată a contractului de achiziţie publică. Raportat la dispoziţiile legale anterior menţionate, autoritatea contractantă avea obligaţia de a clarifica dacă ofertantul declarat câştigător poate justifica preţul ofertat şi dacă poate să îndeplinească în bune condiţii obligaţiile contractuale", se mai precizează în cererea depusă de UTI Grup.

Oferta Romsys reprezintă 77,74% din valoarea estimată a contractului, în timp ce la S&T România şi UTI Grup ea depăşeşte 99%. Mai mult decât atât: UTI Grup susţine că Romsys şi S&T România nu au depus garanţia de participare la licitaţie, care s-a ridicat la 2.444.189 lei, mai arată portalul e-licitatie.ro.

La începutul lunii februarie, CNSC a decis ca MSI să reanalizeze ofertele Romsys, S&T şi UTI Grup.

"Admite contestaţiile depuse de S&T România şi de UTI Grup. Anulează raportul procedurii şi adresele de comunicare a rezultatului procedurii de achiziţie publică, ca acte subsecvente ale raportului procedurii. Obligă autoritatea contractantă (Ministerul pentru Societatea Informaţională - n.r.) să reanalizeze ofertele depuse de Romsys, S&T România şi UTI Grup. Dispune continuarea procedurii de achiziţie publică, cu respectarea celor decise anterior", conform unei decizii a CNSC adoptate la 6 februarie.

MSI a anunţat că va pune în aplicare decizia CNSC de reanalizare a ofertelor depuse pentru proiectul SIIEASC şi aşteaptă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

"În urma Deciziei 364/C8/5634, 5670 pronunţate de Consiliul Naţional de Solutionare a Contestaţiilor la 06.02.2014 şi comunicate MSI la data de 11.02.2014, Ministerul pentru Societatea Informaţională trebuie să pună în aplicare decizia CNSC prin care se solicită reanalizarea celor trei oferte depuse pentru proiectul de emitere online a actelor de stare civila (SIIEASC), în termen de 15 de zile de la comunicarea acesteia", se arată într-un comunicat al MSI trimis redacţiei.

Caietul de sarcini al licitaţiei prevede că, în cazul proiectului ce urmează a fi implementat de MSI şi finanţat prin fonduri structurale, obiectivul general este îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă.

Proiectul presupune scanarea şi digitizarea tuturor actelor de stare civilă din ultimii o sută de ani -aproximativ 75 de milioane de documente. De asemnea, sunt prevăzute servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea de echipamente hardware pentru toate cele 3.188 de unităţi territorial-administrative, inclusiv dotarea unui centru de date.

Totodată, vor fi prestate servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect, servicii de informare şi publicitate pentru implementarea proiectului.

Printre beneficiarii proiectului, se numără: Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Finanţelor Publice, Casa Naţională pentru Pensii Publice, casele de pensii private, Casa de Pensii Militare, Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională de Ocupare pentru Forţei de Muncă şi Curtea de Conturi a României.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb