"Siveco" estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 50 de milioane de dolari

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 ianuarie 2007

Irina Socol, director general Siveco Romania

Irina Socol, director general Siveco Romania

Planurile companiei Siveco România pentru 2007 vizează menţinerea evoluţiei pozitive şi a ritmului de creştere înregis­trat în anii anteriori. În acest sens, se estimează o creştere de 20% a cifrei de afaceri până la circa 50 milioane dolari şi o creştere a marjei de profit la 15%, urmărindu-se respectarea strategiei de business a companiei prin investirea consecventă a profitului în dezvoltare. Doamna Irina Socol, directorul general al companiei, a declarat: "Ne propunem pentru 2007 obiective ambiţioase dar realiste: consolidarea proiectelor aflate în desfăşurare, demararea altora noi, implicarea mai intensă în cercetare - dezvoltare, o prezenţă activă atât la nivel naţional, cât şi internaţional, expansiunea pe verticale cu potenţial mare de dezvoltare precum şi extinderea pe pieţele regionale şi europene prin replicarea proiectelor de succes derulate la nivel naţional şi, nu în ultimul rând, implicarea în misiuni cu caracter civic, social, cultural şi educaţional".

Cifra de afaceri a companiei SIVECO România a menţinut anul trecut ritmul anilor precedenţi, înregistrând valoarea de circa 42 milioane de dolari şi asigurând astfel îndeplinirea obiectivelor asumate la începutul anului.

Anul 2006 poate fi considerat unul deosebit de important în evoluţia SIVECO România, marcând redefinirea modelului de business al companiei, în condiţiile menţinerii ritmului alert de creştere înregistrat încă de la înfiinţare, superior, de regulă, celui caracteristic pieţei locale de IT. Mai mult, 2006 a însemnat un pas important în consolidarea notorietăţii internaţionale a companiei, a calităţii sale de exportator de know-how în domeniul eBusiness, eHealth, eLearning precum şi a recunoaşterii expertizei specialiştilor săi în derularea de proiecte informatice complexe, de mare anvergură. În conformitate cu evoluţia afacerilor, echipa SIVECO a crescut cu 50% faţă de 2005, creşterea numerică fiind susţinută de cea calitativă.

Studiile de piaţă realizate de International Data Corp. (IDC) plasează SIVECO Româ­nia în mod constant în ultimii ani în topul furnizorilor de soluţii EAS şi de servicii IT de pe piaţa românească. La nivelul anului 2006, SIVECO România deţine o cotă de 19,3% din piaţa locală de EAS, fiind liderul caselor româneşti furnizoare de soluţii de afaceri, şi o cotă de 9,7% din piaţa locală de servicii IT.

De altfel, piaţa locală de IT&C a continuat evoluţia bună din ultimii ani, înregistrându-se progrese evidente şi continuându-se procesul de expansiune şi modernizare în special datorită proiectelor mari, de anvergură, dar şi evoluţiei favorabile din zona IMM-urilor. Verticalele pre­cum utilităţi, producţie, trans­porturi, administraţie publică s-au orientat preponderent spre soluţii IT integrate care să le asigure derularea activităţii în condiţii şi cu rezultate la nivel european.

Export românesc de know-how în domeniul proiectelor informatice complexe

O contribuţie semnificativă în evoluţia companiei SIVECO România în 2006 a avut-o demararea proiectelor internaţionale de eLearning şi eHealth, care au devansat cele mai optimiste anticipări. SIVECO România îşi consolidează poziţia de integrator software de proiecte complexe pe piaţa internaţională, contribuind totodată la promovarea branding-ului IT al Româ­niei. Între proiectele internaţionale derulate de companie în 2006 se numără: informatizarea Fondului Naţional de Asigurări de Sănătate din Bulgaria, modernizarea sistemului educaţional din Cipru, eDRAW (Virtual Collaborative Environment for Art Teaching), ACGT (Advancing Clinic-Genomics Trials on Cancer), ALIS (Automated Legal Intelligent System), LD - CAST (Local Development Cooperation Actions Enabled by Semantic Technology).

Îmbogăţirea portofoliului de clienţi

În 2006, tot mai multe organizaţii româneşti s-au implicat în modernizarea infrastructurii lor tehnologice, demarând implementarea unor soluţii IT integrate, performante, care să le permită adaptarea la standardele de aderare. La nivel intern, soluţiile informatice oferite de SIVECO România au deschis posibilitatea unor colaborări importante, în sectorul privat, în educaţie şi în administraţie.

În acest an, portofoliul de clienţi al companiei s-a îmbogăţit cu nume importante: Ministerul Educaţiei şi Cercetării din Cipru, Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate din Bulgaria (NHIF), Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, (APIA), Autoritatea Navală Română (RNA), Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" Timişoara, Total Electrica Oltenia, MEDLIFE,

INTER - Metaco DEVA, Nuclearelectrica, WINMARKT, TMUCB, RODMIR EXPERT, INTFOR Galati, MAREX Brăila,

ANR Constanţa, DINAMO Bucureşti, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, ROM­E­NERGO, ELPROF, AMPLO

Ploieşti etc.

Consolidarea parteneriatelor strategice

Anul 2006 a însemnat şi consolidarea parteneriatelor cu liderii internaţionali Intel, HP, Oracle, Microsoft, Bull, IBM, care confirmă astfel valoarea competiţională a companiei.

Investiţia strategică realizată în 2005 de către Intel Capital şi Enterprise Investors a venit ca o confirmare a performanţelor companiei SIVECO România, susţinând intenţia acesteia de a acţiona în anii următori ca un lider regional în IT.

La nivelul anului 2006, parteneriatul cu Intel s-a concretizat prin direcţionarea fondurilor investite către activitatea de dezvoltare - cercetare, dar şi prin alocarea lor şcolarizării de specialişti. Astfel, investiţia realizată de Intel susţine evoluţia companiei conform strategiei trasate la începutul anului.

Înfiinţata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importantă firmă producătoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Între acţionarii SIVECO România se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb