SIVECO Romania contribuie la informatizarea industriei alimentare

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 31 iulie 2008

Industria alimentară din România a parcurs paşi importanţi în direcţia modernizării informatice a proceselor operaţionale. În momentul de faţă, se constată o verticalizare accentuată a ofertei de soluţii, în sensul cristalizării unor produse software individualizate pentru acest sector de activitate.

Odată cu rafinarea cerinţelor europene privind viteza de răspuns la provocările pieţei, marii producători şi procesatori din industria cărnii au recurs la restructurarea informatică a unităţilor de producţie, alegând să investească în instrumente informatice de suport al activităţilor de profil.

Companie specializată în producerea şi comercializarea cărnii şi a mezelurilor din pui, AVICOLA Călăraşi este unul dintre jucătorii locali de top din industria alimentară. Pentru a-şi conserva această poziţie şi pentru a-şi replica performanţele şi în viitor, AVICOLA Călăraşi a decis să implementeze sistemul informatic integrat SIVECO Applications, asigurat de SIVECO România.

"Unităţile de producţie alimentară prezintă, pe de o parte, unele particularităţi organizatorice, prin faptul că funcţionează, de regulă, dispersat, la nivel de firme şi sectoare. Pe de altă parte, aceste entităţi prezintă şi anumite particularităţi de business, datorate volumului şi diversităţii de comenzi gestionate. Cunoscând aceste realităţi, oferta noastră pentru industria alimentară - bazată în principal pe sistemul informatic integrat SIVECO Applications - are ca obiectiv central oferirea de suport informatic şi informaţional în managementul activităţilor de producţie, precum şi în procesul de decizie", declară Nicolae Fildan, Areas Sales Manager, în cadrul SIVECO România.

Prin natura profilului sau, AVICOLA Călăraşi gestionează un volum impresionant de date şi procese. În prezent, producătorul român, jucător cu veche tradiţie în industria cărnii, beneficiază de o gestiune superioară a activităţilor de pregătire, programare, lansare, urmărire şi control al intregului lanţ de producţie. Devenirea funcţională a SIVECO Applications la nivelul celor 19 ferme din cadrul AVICOLA Călăraşi, precum şi la nivelul diviziilor sale de vânzări face posibilă sincronizarea activităţilor, controlul riguros al proceselor de producţie-desfacere, precum şi menţinerea unui nivel optim al costurilor.

"Implicarea SIVECO România în informatizarea industriei alimentare este certificată de cererea în creştere de care se bucură produsele sale în acestă zonă."Prin asigurarea unui înalt grad de adaptare la cerintele clientului, sistemele informatice dezvoltate de SIVECO România permit optimizarea substanţială a proceselor operaţionale din unităţile productive, conducând, în ultima instanţă, la câştigarea unei poziţii concurenţiale privilegiate pentru beneficiarii produselor sale", adaugă Nicolae Fildan.

Industria alimentară românească dovedeşte o mobilitate crescută, fiind din ce în ce mai receptivă la noutăţile tehnologice şi informatice validate de practica internaţională. Prin conectarea la sisteme informatice de ultimă generaţie, producătorii şi procesatorii de carne din România au acces la resurse informatice avansate de control şi management al activităţilor, în interesul producătorilor şi consumatorilor finali, deopotrivă.

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO România SA este liderul caselor de software din România, asigurând o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi spaţiul CSI. Între acţionarii SIVECO România se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness atât pentru piaţa locală cât şi pentru cea internaţională. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

În prezent, soluţiile SIVECO sunt utilizate de către beneficiari internaţionali din 35 de ţări. 550 dintre aceşti beneficiari sunt localizaţi în România şi includ atât instituţii publice importante

cât şi companii private de referinţă - OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Ţiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timişoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează şi dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO România este membră a mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) şi internaţionale (Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei - EITA şi Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenţă, compania a dobândit o solidă reputaţie internaţionala. Astfel, SIVECO România este prima companie din România care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obţinând un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educaţional au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene şi "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte. De curând, aportul adus de SIVECO România în implementarea proiectului de informatizare a educaţiei din România a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors - Vertical Market.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb