SNMF reclamă folosirea frauduloasă a însemnelor instituţionale

M.B.
Miscellanea / 6 septembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) atrage atenţia asupra faptului că în ultimele zile au fost distribuite în România materiale care conţin mesaje anti-vaccinare asociate fraudulos cu siglele Ministerului Sănătăţii, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF. În plus, sunt folosite, tot în mod fraudulos, imaginea unui medic de familie membru al societăţii, precum şi cea a unui copil, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi de SNMF.

SNMF afirmă că "medicii de familie sunt profesioniştii din sănătate care sunt expuşi frecvent acestui tip de manipulare. Atragem atenţia că o astfel de atitudine iresponsabilă poate avea efecte dramatice, mergând până la pierderea de vieţi".

Conform sursei citate, SNMF solicită organelor în drept să ia atitudine şi să sancţioneze gestul de comunicare falsă şi frauduloasă. "Reamintim că vaccinarea reprezintă o măsură profilactică sigură şi eficientă cu rezultate incontestabile de-a lungul timpului (de peste 200 de ani) în prevenirea unor boli grave, a complicaţiilor acestora sau a deceselor. SNMF consideră că este inacceptabil să asistăm la pierderi de vieţi omeneşti, decese care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare", se mai arată în comunicat.

La rândul său, medicul de familie care apare pe afişul campaniei de vaccinare împotriva rujeolei, Daniela Ştefănescu, a scris, într-o postare pe Facebook, că va sesiza autorităţile privind utilizarea imaginii sale în mod ilegal.

"Sunt un medic de familie cu o experienţă de peste 30 de ani în îngrijirea copiilor. Am crescut câteva generaţii de copii, asfel încât astăzi am în îngrijire copiii celor pe care i-am vaccinat, tratat şi crescut la început de carieră. Cred în vaccinare şi sunt conştientă că prin vaccinare am salvat zeci de vieţi ale micilor mei pacienţi, care altfel ar fi fost condamnaţi să se imbolnavească de boli grave ce pot fi prevenite prin intermediul vaccinurilor", scrie Daniela Ştefănescu.

Medicul adaugă că, în urmă cu doi ani, a acceptat să participe la o campanie OMS / UNICEF, dându-şi acordul pentru folosirea unor imagini din activitatea de vaccinare de la cabinetul tău. "Constat cu stupoare că astăzi imaginea mea din campania OMS apare fără acordul meu, pe reţelele de socializare, într-un mesaj anti vaccinare, care este distribuit sub formă de pliant în cutiile poştale ale cetăţenilor. Voi sesiza organele abilitate privind utilizarea imaginii mele în mod ilegal", afirmă ea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb