Problemele de sănătate cu care se confruntă oamenii după 14 luni de pandemie se cronicizează. Aşa cum se anticipa, izolarea a agravat depresiile, o mare parte din populaţia lumii fiind afectată acum de de forme mai mult sau mai puţin grave ale acesteia. Sentimentele de izolare şi singurătate, stresul sau nesiguranţa au afectat sănătatea oamenilor în timpul pandemiei, 36% dintre respondenţii la un sondaj realizat de PwC la nivel global arătând că au avut simptome de anxietate sau depresie. Potrivit companiei de consultanţă cei mai afectaţi de anxietate sau depresie au fost generaţiile Z (42%) şi Millennials (43%), arată raportul PwC Global Top Health Industry Issues 2021. Ruxandra Târlescu, partener PwC România a declarat: "În condiţiile restricţiilor impuse de pandemie, vedem că telemedicina a devenit în ultimul an nu numai o soluţie pentru limitarea răspândirii virusului, ci şi pentru consultaţiile şi şedinţele online de psihoterapie. Sondajul nostru arată per total un interes extrem de ridicat pentru îngrijirea la distanţă fie prin intermediul smartphone-urilor, fie prin programări video, 91% dintre cei care au apelat la telemedicină în pandemie arătând că vor continua să o utilizeze. Provocarea pentru spitale va fi însă alegerea specialităţilor potrivite pentru îngrijirea virtuală, iar managementul bolilor cronice şi asistenţa medicală pentru probleme de natura psihologică par a fi cele mai potrivite pentru telemedicină. Pentru a menţine accesul pacienţilor la îngrijire în timpul pandemiei, multe ţări au adoptat politici de rambursare care au plasat îngrijirea virtuală la egalitate cu cea fizică şi / sau au extins tipuri de servicii de telemedicină pentru care clinicienii ar putea fi plătiţi. Rămân însă câteva semne de întrebare: dacă aceste modificări de plată vor rămâne în vigoare şi dacă rambursarea va varia în funcţie de tipul asistenţei virtuale". Raportul "Accelerating the health economy of tomorrow" realizat de PwC în 2020 arată că economia globală pierde aproximativ un miliard de dolari anual, ca efect al scăderii productivităţii cauzate de depresie şi anxietate.
În context, consultanţii consideră că este de aşteptat ca progresele tehnologice şi dorinţa consumatorilor de confort să conducă la adoptarea telemedicinei la un nivel care va schimba sistemul tradiţional de furnizare a serviciilor medicale. Astfel, din perspectiva afacerii, modul în care sistemele de sănătate vor aborda rambursarea în cazul serviciilor de asistenţă virtuală va fi un factor de influenţă cheie în dezvoltarea acestora. Investiţiile în telemedicină cresc exponenţial, numai anul trecut ridicându-se la 4,3 miliarde de dolari, în creştere cu 139% faţă de 2019.
1. Telemedicina
(mesaj trimis de Cristian în data de 22.04.2021, 16:17)
Telemedicina este o firma de fraudă. Trebuie mers și umblat la cauzele depresiei care se regăsesc in sclavia capitalistă, religia banilor și măsurile fascist totalitate, nu la combaterea sinptomelor, care se numește "frecție la picior de lemn" în termeni popularii.
Ca și telemunca, teleșcoala... și telemedicina este tot un surogat, o invenție, o fraudă, concepută să păcălească omul. Una e sa practici așa ceva o luna, în caz de nevoie și cu totul altceva este sa practici 14 luni sau să permanentizezi așa ceva.
Argumentele sunt șubrede.