Sondaj Travelminit.ro: cum vad hotelierii evolutia sezonului estival?

D.R.
Miscellanea / 12 iulie 2023

Sondaj Travelminit.ro: cum vad hotelierii evolutia sezonului estival?

Top 4 factori majori care ii ingrijoreaza hotelierii

Platforma hotelieră online Travelminit.ro a realizat un sondaj în randul hotelierilor şi al proprietarilor de pensiuni, vile şi case de vacanţă cu privire la aşteptările lor faţa de sezonul estival, informează un comunicat de presă al travelmint.

În ceea ce priveşte estimările hotelierilor privind gradul de ocupare de pe litoral, aceştia se aşteaptă la un procent cât mai ridicat, de peste 75%. Ei anticipează rezervări cel puţin la nivelul din anul 2022, mai ales ca litoralul romanesc este in fiecare an cea mai populara destinatie a verii. De asemenea, hotelierii de la munte, din statiunile balneare şi din marile oraşe se asteapta la un grad de ocupare care sa fie cel putin la fel ca cel de anul trecut.

Atunci cand vine vorba despre sentimentul general fata de acest sezon estival, 57,7% dintre hotelierii sunt realisti si confirma ca nu va fi nici cel mai bun, dar nici cel mai rau sezon estival, si asteapta ca sezonul estival 2023 va fi cel putin la fel de bun ca cel din 2022. De asemenea, hotelierii se menţin si precautii: 42,3% dintre ei recunosc ca există incertitudine pe piata şi sunt ingrijorati in privinta gradului de ocupare la maximum.

Conform sondajului realizat de Travelminit, exista câteva elemente care sunt privite de hotelieri drept un adevarat risc pentru acest sezon estival. Printre factorii enumeraţi şi votati de hotelieri se numara: inflaţia (27.6%), curăţenia precara din statiuni alături de calitatea plajelor şi a serviciilor aferente, cum ar fi prţtul sezlongurilor, care începe de la 25 de lei/zi (19.7%), vremea nefavorabilă (15.9%), ştirile legate de riscul de contaminare cu holeră (16.3%). Prin urmare, concluzia este că gradul de predictibilitate pentru vacanţele în alte destinaţii decat litoralul românesc poate fi, de multe ori, mult mai mare graţie unui numar mai mic de factori negativi.

In ceea ce priveste motivele de anulare a rezervarilor pe care hotelierii le-au întampinat până acum pe litoral, clasamentul se prezintă astfel: ştirile care descurajează turismul pe litoralul romanesc (33.3%), factorii de natură financiară (26.3%), riscul de contaminare cu holeră (22.2%), plus motive medicale ori personale. Pe de altă parte, motivele de anulare invocate de turişti pentru rezervările de la munte, din stţtiunile balneare şi din marile orase sunt mult mai comune, de natură personală, medicală sau financiară.

"In momentul de faţa, exista o incertitudine în industria turismului cauzată de inflaţia care a generat creşteri de preţuri şi de ştirile legate de riscul de contaminare cu holeră de la Marea Neagră. Observam aceasta incertitudine şi in intrebarile pe care turistii nostri ni le adreseaza, în sprijinul carora încercam să venim de fiecare dată atat prin ofertele adaptate nevoilor si bugetelor pe care le au, cat si prin informaţiile menite sa ii linistească. Pe de alta parte, in ciuda incertitudinii existente, cifrele rezervărilor din acest an ne arată o tendinţa crescatoare faţă de anul trecut, semn ca românii sunt dispuşi să se adapteze şi îsi doresc să se bucure de vacanţă de vară din plin‟, spune Rigo Ferenc, CEO Travelminit.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ei vad dintr-o parte noi din alta!

    E prea multa ... dar prea multa specula pe litoralul Romanesc si institutiile nu fac nimic! 

    PE Mamaia nu ai loc sa intrii pe plaja de gardurile si intrarile artificiale facute de aia de sa te oblige sa iti pui bratara ca sa intrii sa pe pui pe nisipul platit din fonduri ue si nationale! 

    prea prea multa specula... 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb