SORIN GRINDEANU: ''Am venit cu propuneri pentru a creşte veniturile statului''

G.U.
Politică / 10 noiembrie 2021

''Am venit cu propuneri pentru a creşte veniturile statului''

PSD a făcut, la negocierile pe programul de guvernare, propuneri pentru a creşte veniturile statului, printre care se numără şi taxarea "luxului", a declarat, astăzi, prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, informează Agerpres.

"Negocierile continuă pe domenii de activitate. Prima întâlnire de astăzi a fost concentrată pe ceea ce înseamnă lipsa resurselor bugetare într-o perioadă în care statul trebuie să fie alături de cetăţeni, pentru că ştim, în acest moment, şi vedem cu toţii cum scade nivelul de trai al românilor, iar noi ne dorim să venim cu venituri în plus la bugetul de stat, nu doar să facem cheltuieli. Sigur că ne dorim să creştem salariul minim de la 1 ianuarie, să mărim pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, să mărim cu 11% punctul de pensie, iar alocaţiile să fie conform legii. Pentru asta am venit cu propuneri care vor fi discutate în perioada următoare pentru a creşte veniturile statului. Prima dintre ele ar fi cea legată de taxarea luxului, dacă putem să îl numim aşa. Toate ţările civilizate au o asemenea taxare a luxului. Vrei iaht, plăteşti în plus", a afirmat Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Vrei vacanta cu secretara, platesti in plus; ce zici Domnule Grindeanu ? Iti suna ? Pe cand erai la ANCOM? Dar de reducerea cheltuielilor Statului, cu trantorii mai ales, ai auzit ? Ce tot o dai cu populisme de genul " Vrei iaht si masina de lux- Platesti. Pai cat timp iahtul si masina de lux sunt cumparate cu bani curati, care este treaba ta ? Sa inteleg ca dumneata esti un sarac ca nu ai iaht si masina de lux? Dar masina de serviciu ai ? Platita de cine ? Dar indemnizatia de parlamentar si alte sume exorbitante, nu ar trebui reduse ? Si atunci, v-ati mai inghesui la functii platite cu bani putini ?

    gargara de doi bani , stii grindene habarnistule ca furnizorii de gaze scumpesc incontinuu , pretul , cu toata plafonarea stiind ca statul plateste , mai stii ca scaderile de tva duc la incadsari mai mici la stat si mai mari la smecheri ?

    Balteste de iahturi in Romania! O sa plezneasca cuferele si pungile Trezoreriei cu techinii si mahmudelele si icosarii incasati.

    Daca taxam si avioanele particulare... Nici nu stiu ce-o sa facem cu atita banet. Ma gindesc sa cumparam GAZPROM. 

    oamenii bogati fac bani legal.... toate taxele adaugate nu fac decat sa apese tot pe buzunarul "saracilor saraci si a saracilor putin bogati".

    banii nu sunt bani sunt credit in existenta!!! 

    invatati legile economice! 

    Plata datoriilor nu se taxeaza!!! 

    Deci: iei din viitor ceva... anticipant varsare in crestere a cevaului respectiv... pastrezi diverenta de profit (varsare in piata) si restul stingi cota parte datorata.... atentie in raport cat mai ok pentru a nu declansa evenimente taxabile. 

    TOTUL LEGAL!!! 

    oamenii saraci platesc TAXELE!!! 

    Oamenii bogati nu platesc taxe. 

    Guvernul ar face bine sa termine cu abureala asta cu etc "taxe"... iar populatia idioata ar face bine sa invete cum functioneaza banii in piata... si sa nu se mai lase manipulati. 

    Bancile centrale sunt institutii financiare de redistribuire / furt /deplasare/ a valorilor muncite de cei saraci in economie catre etc cheltuieli si investitii GUVERNAMENTALE (razboaie, drumuri, poduri, ciordeala,etc...). 

    Bancile Centrale nu au avut DEMONSTRABIL ISTORIC nicodata capacitatea de a CONTROLA PRETURILE!!! 

    Ele au avut ISTORIC capacitatea de REDISTRIBUIRE A ETC FORMELOR DE CAPITAL GENERATE IN PIATA!!! 

    semnat comenturi "cretine" 

    Uitandu-ne in trecut, observam ca atunci cand pnl-pd au renuntat la sistemul socialist de impozitare progresiva si au introdus cota unica, incasarile la buget au crescut. Apoi a venit psd la butoane si a redus fiscalitatea la un nivel nesustenabil de redus, pastrand totusi cota unica. In plus, au umflat cheltuielile bugetare cu salarii si pensii speciale si acum se mira ca nu ajung banii, in loc sa recunoasca ca sunt prosti. Evident ca iar au idei geniale si vor sa revina la impozitare progresiva. Adica isi recicleaza prostia.

    1. "Apoi a venit psd la butoane si a redus fiscalitatea la un nivel nesustenabil de redus" :-)...stimabile, PSD a redus fiscalitatea in ideea ca voi astia hotii "da dreapta" nu o sa mai faceti evaziune fiscala, fara economie la negru si in felul acesta veniturile la buget vor creste. Cum se face ca gradul de colectare este acelasi de aprox 33% indiferent ca a fost impozitare progresiva sau cota unica? Ideile geniale au apartinut de fiecare data astora "da dreapta"...redevente de 2% pe exploatarea petrolului si gazelor in schimb cresteri de 20% la energie la consumatorul final:-)

      hoti in politic sunt in toate tsberele...

      vrajeala enumerata in coment era pur stimul antreprenorial...  

      problema e atunci cand economia este incalzita ... mai multi antreprenori se bat pe banii din piata... asta duce in realitate la scaderea profiturilor in tefmeni reali in timp ce firmele respective ating maxime capacitati de productie. 

      Aici intervine gov si banca centrala in a inchide si deschide alte butoane: 

      1. pompare bani in piata (creare de credit direct prin gov si gov in piata) 

      2. taiere gov cheltuieli (din radacina pe termen scurt ... nu este INCA Cazul Romaniei - ea inca umfla bula financiara = veselie in timp ce balante multe si inverseaza) 

      3. redistribuie / inventeaza / adauga / scoate etc taxe si impozite in raport cu URMARIREA Banilor din piata (adica unde se afla banii mai multi ce pot declansa legal evenimente taxabile: de obicei la oamenii saraci si prosti sau la oamenii saraci putin bogati si prosti - cadranul muncitoresc si cadranul liberului profesionist) 

      In caz de depresii severe economice Govul are putere de Redistribuire Avere (chiar si dizolvare) si din acest motiv vor exista mereu “fuga capitalurilor din piete” in momentele cand natiile respective ating ciclul final de expansiune din trendul economic (rezulta in razboi civil, revolutii, etc instabilitate). 

      factorul total de productivitate este unul din indicatoarele care nu mint; indiferent de ce forma de guvernare exista (totalitara, socialista, capitalista, tribala..) 

      Acest indicator demonstreaza mereu cand se cade si ridica economic... cand cad natii... cand cad valute... cand cad credite... 

      Acest indicator pentru Romania cazuse in cap exact cu finalul dramatic din 89... acest indicator mai cazuse in cap si cu fuga lui Mihai... 

      Acest indicator demonstreaza in prezent cum cad natii prin afganistan - liban .... etc... ce nu dezvolta inca noi capacitati de productie cu desfacere (utilitate) reala pe lantul (circuitul) economic. 

      ps: vor creste formele de taxati pentru saraci (muncitori si liberi profesionisti) 

      Cat de cresterea taxelor la corporatii ala e fum in ochi... nu au facut decat sa stimuleze corporatiile in accesari de crefite odata cu trantirea dobanzilor; stimuland corporatiile la cresteri de capacitati noi... stimuland sistemul financiar in acordare credite atunci cand saracii inceteaza sa mai faca credite ca pondere in economie, stimuland reintoarcerea / echilibrarea veniturilor ce se intorc la buget de pe lantul de consum al creditarii in existenta. 

      semnat comenturi “cretine” 

    in PNRR spune sa scoateti scutirile de impozit.... DECI, jos scutirile.

    Sunteți proști! Noi, specialii, ne împărțim functii si banii sarantocilor, suntem burghezia de stânga, in final dupa ce va ametim facem cu bolta pe voi. Nimic si nimeni nu ne atinge, pentru că putem, fraierilor. Hahahaha

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb