Specialişti din Hannovra au recomandat Primăriei Arad să cumpere cel puţin 10 tramvaie noi

Paula Bulzan, Arad
Companii #Transporturi / 29 decembrie 2010

Pe şinele din Arad circulă doar tramvaie second hand

Pe şinele din Arad circulă doar tramvaie second hand

Aradul are nevoie de cel puţin zece tramvaie noi, care să fie puse în circulaţie pe linia 3 (Făt Frumos - Aradul Nou), linie modernizată în totalitate cu fonduri de la BERD. Aceasta este concluzia care se desprinde din studiul de oportunitate în vederea achiziţionării de tramvaie noi realizat de compania Pöyry Infra GmbH din Hannovra -  Germania.

Conform studiului, flota de tramvaie din Arad are o vechime cuprinsă între 27 şi 53 de ani, cu o medie de 40,5 ani. Niciunul dintre vehiculele existente nu vor fi folosite încă 30 de ani, ceea ce denotă oportunitatea achiziţionării de tramvaie noi.

"Noi suntem de acord cu specialiştii germani care au realizat studiul, că este nevoie de cel puţin zece tramvaie noi, la Arad. Acestea vor putea fi puse în circulaţie pe linia 3, una dintre cele mai circulate linii, care a şi fost modernizată, de la Făt Frumos până la Piaţa Romană, în totalitate, prin proiectul finanţat cu bani de la BERD. De asemenea, linia este în curs de modernizare şi de la Piaţa Romană în Aradul Nou. Credem că tramvaiele noi vor atrage călători", a spus Mariana Birău, directorul Companiei de Transport Public Arad.

În studiul efectuat de compania germană se arată că modernizarea reţelei a ajuns la un asemenea stadiu în care merită să fie completată cu material rulant nou.

"Achiziţionarea de material rulant modern va face parte, în mod evident, dintr-un demers ce are în vedere transformarea tramvaielor din Arad într-un sistem feroviar modern, care să ofere o alternativă atractivă pentru autovehicule şi mobilitate tuturor grupurilor de populaţie şi de vârstă", se arată în studiu.

Specialiştii germani recomandă achiziţionarea de tramvaie cu o capacitate echivalentă cu capacitatea tramvaielor Tatra cu două vagoane, 8 osii ca GT8 şi M8S. De asemenea, se recomandă ca tramvaiele noi din Arad să fie în lungime de max. 30 m, din categoria celor cu podea joasă.

Materialul rulant nou va introduce la Arad mai multe tehnologii noi, în special tehnologia vehiculelor cu podea joasă, echipamente de tracţiune cu semiconductoare, motoare cu tracţiune CA în trei faze, echipamente moderne de control şi comunicare cu mai multe funcţiuni decât cele de care dispune actuala flotă, echipamente electrice montate, în cea mai mare măsură, în cutii pe acoperişul tramvaiului, aranjament neconvenţional pentru tracţiunea motoarelor şi pentru cutiile de viteză, o diagnosticare la bord şi un sistem de înregistrare a defecţiunilor, posibilitate de aer condiţionat, posibilitate de ungere a flanşei roţii şi îndeplinirea celor mai recente standarde EN.

Oraşul Arad are o reţea de tramvai care se întinde pe o de 68.3 km şi o flotă de 195 de tramvaie. Materialul rulant cuprinde tramvaie convenţionale de grupă diferită ca vârstă, produse iniţial pentru Arad (Tatra, Timiş), precum şi achiziţionate second hand din Germania (Tatra, Duewag, MF Esslingen).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb