BURSA Analytics

Sphera - cel mai bun randament din indicii BET şi BET- XT

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 22 aprilie

Sphera - cel mai bun randament din indicii BET şi BET- XT

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11 - 18 APRILIE 2024

Compania intenţionează să propună acţionarilor o nouă distribuţie de dividende

Titlurile Sphera Franchise Group (SFG), companie ce reuneşte sub umbrela sa lanţurile de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, au înregistrat o creştere de 0,83%, în perioada 11 - 18 aprilie 2024, în raport cu moneda euro, fiind astfel printre puţinele acţiuni cu un randament poztiv din BET şi BET-XT, în perioada avută în vedere.

La finele săptămânii trecute, conducerea companiei a anunţat că intenţionează să propună acţionarilor o nouă distribuire de dividende, în a doua jumătate a anului. Board-ul deja a propus o alocare de 1,05 lei pe titlu pentru adunarea din această săptămână şi intenţionează să vină cu o propunere similară. Astfel, este posibil ca Sphera să aloce în acest an un dividend de 2,1 lei pe titlu, echivalentul unui randament de 6,7%, faţă de preţul de închidere al acţiunii SFG de vineri, de 31,5 lei.

În ultimul raport de analiză, publicat în data de 9 aprilie, Erste Group şi-a menţinut recomandarea de Cumpărare pentru titlurile SFG şi a ridicat ţinta de preţ la 38,1 lei pe acţiune, cu 21% peste preţul curent din piaţă.

Pentru acest an, compania a estimat vânzări în restaurante de 1,65 miliarde lei, cu 12,2% peste cele de anul trecut, inclusiv datorită veniturilor obţinute de unităţile noi deschise şi un profit net normalizat de 95,7 milioane lei, în creştere cu 20,1%.

Sphera se află pe radarul fondurilor de pensii private obligatorii. La finele lunii februarie a acestui an, patru din cele şapte fonduri Pilon II aveau 10,3% din Sphera, cel a mai mare pachet, de 7,3%, fiind al NN.

Indici - BET-XT s-a depreciat cu 0,93%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a scăzut cu 0,88%, în perioada 11 - 18 aprilie 2024.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,05%, în intervalul avut în vedere, în vreme ce indicele BET-XT s-a depreciat cu 0,93%, în perioada 11 - 18 aprilie 2024.

SIF Hoteluri - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Acţiunile SIF Hoteluri se situează în topul randamentelor de la BVB, din intervalul 11 - 18 aprilie, cu o creştere de 9,37%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se găsesc acţiunile companiei Bermas cu o apreciere de 7,68%, iar pe poziţia a treia se află titlurile Mecanică Fină, cu o creştere de 5,47%.

Fonduri de investiţii - randament de 0,07% pentru Certinvest BET-FI Index

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 10 - 17 aprilie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, cu o apreciere de 0,07%. Titlurile BT Euro Obligaţiuni au înregistrat o creştere de 0,03%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest Obligatiuni, care au urcat cu 0,02%.

Bitcoin - depreciere de 9,37%

Bitcoin s-a depreciat cu 9,37%, în intervalul 11 - 18 aprilie 2024, în raport cu moneda euro. Cotaţia aurului a urcat cu 2,71%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,12%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este plina tara de smecheri.

    ONE vrea sa majoreze fondul pentru dividendul de cacao de 0,01 lei cu 0,26 mil lei daca primeste de la actionari 6,24 mil lei la majorarea de capital. 

    ONE returneaza 0,26 mil lei daca primeste in avans 6,24 mil lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb