Stadiul implementării recomandărilor CE pentru APIA, analizat la Bruxelles

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 9 iunie 2009

Stadiul implementării recomandărilor făcute de precedentele misiuni de audit ale Comisiei Europene (CE), dar şi măsurile adoptate de noua conducere a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au fost analizate, joi, la Bruxelles, de conducerea APIA şi responsabilii CE. Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii dintre directorul general al APIA, Daniel Constantin, şi Prosper De Winne, director general adjunct pentru audit, respectiv Wolfgang Burtscher, director audit în cadrul DG AGRI, au vizat stadiul plăţilor în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă SAPS 2008, stadiul depunerii cererilor pentru campania SAPS 2009, dar şi reorganizarea Agenţiei.

Directorul General APIA, Daniel Constantin, a declarat, citat de Agerpres că, în paralel cu efortul susţinut pentru respectarea termenelor şi procedurilor europene de efectuare a plăţilor, s-a reuşit remedierea unora dintre deficienţe constatate la ultimele misiuni de audit. În acest context, s-a subliniat faptul că au fost rezolvate problemele legate de efectuarea plăţilor duble şi că a fost simplificată procedura de plată, prin încheierea convenţiilor cu băncile comerciale. De asemenea, conducerea Agenţiei a prezentat măsurile adoptate pentru campania SAPS 2009, printre care lansarea licitaţiei pentru contractarea serviciilor de teledetecţie, o altă prioritate fiind refacerea ortofotoplanurilor şi actualizarea LPIS.

Nu în ultimul rând, directorul general APIA a subliniat că în reorganizarea Agenţiei s-a avut în vedere recomandarea CE de dimensionare a direcţiilor în funcţie de volumul de muncă al angajaţilor. La finalul întâlnirii, ambele părţi au convenit ca Planul de Acţiuni asumat de Agenţie să fie monitorizat permanent, astfel încât măsurile să fie implementate la termenele anunţate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb