Stadler se listează pe piaţa elveţiană

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 martie 2019

Stadler se listează pe piaţa elveţiană

Producătorul elveţian de trenuri Stadler Rail se va lista la SIX Swiss Exchange în următoarele luni, conform anunţului făcut ieri de compania care va vinde acţiuni din deţinerea de 80% a miliardarului Peter Spuhler, conform Reuters.

Stadler a informat că listarea este încă un pas în strategia sa de creştere, care are ca ţintă realizarea de vânzări anuale de circa 4 miliarde de franci (4 miliarde de dolari) în 2020.

"Oferta publică iniţială planificată să aibă loc la SIX Swiss Exchange este un pas logic în traiectoria Stadler, care urmăreşte creşterea", a afirmat Spuhler, adăugând că grupul pe care îl conduce a crescut puternic de la momentul la care l-a preluat, în 1989, când avea numai 18 angajaţi.

După oferta publică iniţială, Spuhler va păstra cel puţin 40% din Stadler, rămânând acţionar majoritar, respectiv preşedinte executiv. Preţul ofertei nu a fost stabilit deocamdată.

RAG-Stiftung, societatea care finanţează curăţarea zonelor miniere din regiunile germane Ruhr şi Saar, precum şi angajaţii Stadler îşi vor păs­tra, după listare, cotele de 10% din producătorul de trenuri.

Stadler a raportat creşterea comenzilor noi în 2018, acestea însumând 4,39 miliarde de franci. Vânzările anuale ale companiei s-au redus cu 18% anul trecut, la 2 miliarde de franci, iar profitul operaţional - cu 20%, la 151 milioane de franci.

Compania, care are aproape 8.500 de salariaţi, a construit mai bine de 8.000 de trenuri de la momentul la care a luat fiinţă, în 1942. Stadler vrea să-şi majoreze vânzările în anii următori în baza activităţilor de service şi a noilor produse, în special pe partea de tehnologie de semnalizare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb