Standarde internationale la Electrogrup, cu sprijinul Programului BAS BERD România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 12 noiembrie 2007

Electrogrup Cluj a obtinut certificarile de calitate, mediu, siguranta ocupationala si securitatea informatiei (ISO si OHSAS) în urma proiectului de consultanta dezvoltat de PEGAS

Programul Business Advisory Services (BAS) România, administrat de BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) si finantat de Ministerul Federal de Finante al Austriei, a acordat finantare companiei Electrogrup din Cluj-Napoca. Proiectul finantat a constat în consultanta pentru implementarea unui sistem de management integrat bazat pe standarde internationale. Compania Pegas a fost aleasa de BAS BERD România si de Electrogrup pentru a realiza proiectul de consultanta. La sfarsitul lunii octombrie, Electrogrup a obtinut certificarile, cu acreditare UKAS, pentru toate cele 4 standarde pentru care a fost realizat proiectul, în urma auditului efectuat de compania URS Marea Britanie.

Electrogrup a obtinut finantarea pentru implementarea de sisteme de management bazate pe standarde internationale prin programul BAS BERD România. Standardele sunt: ISO 9001 (managementul calitatii), ISO 14001 (managementul mediului), OHSAS 18001 (siguranta ocupationala) si ISO 27001 (securitatea informatiei).

Camelia Dragoi, Director al Programului BAS BERD România, declara ca "proiectul finantat pentru Electrogrup este reprezentativ pentru valoarea pe care programul nostru o adauga atât performantei IMM-urilor românesti, cât si dezvoltarii competentelor firmelor locale de consultanta. Pentru IMM-uri, avem o oferta de granturi flexibile, disponibile rapid si cu documentatie redusa. Firmele de consultanta românesti beneficiaza de faptul ca facilitam utilizarea serviciilor lor de catre IMM-uri. Valoarea finantarilor nerambursabile acordate de Programul BAS BERD în România se apropie de 250.000 Euro, pentru proiecte de consultanta care totalizeaza aproximativ jumatate de milion de Euro".

Proiectul de consultanta implementat de Pegas a durat 6 luni si s-a desfasurat în mai multe etape: audit-ul sistemului de management actual, cursuri despre cerintele standardelor pentru top management-ul Electrogrup, documentare, asistenta pentru selectarea firmei de certificare, audit intern si suport pe perioada pre-auditului si a auditului de certificare.

"Proiectul desfasurat la Electrogrup este unul dintre cele mai complexe sustinute de Pegas pâna în prezent, atât din punct de vedere al gradului de noutate - în prezent exista doar câteva firme certificate ISO 27000 în România - cât si din punctul de vedere al volumului de munca - sistem integrat format din patru standarde internationale. Echipa de proiect Electrogrup a fost formata din cinci persoane, un sef de proiect si 4 consultanti specializati fiecare pe un standard international. Proiectul a durat 6 luni, de la semnarea contractului de consultanta si pâna la trecerea cu succes a auditului de certificare" a declarat Calin Sarchiz, Director General Pegas.

Electrogrup a obtinut toate certificarile pentru care a aplicat, ceea ce confirma ca sistemele de management adoptate de companie corespund exigentelor standardelor internationale. Acordarea certificarilor atesta progresele importante realizate la Electrogrup în domeniul calitatii, mediului, sigurantei ocupationale si securitatii informatiei, atât la nivelul proceselor de management, cât si la nivel operational.

"Procesele care stau la baza celor patru standarde pentru care Electrogrup a obtinut certificarile sunt esentiale pentru oferirea de servicii de calitate. Spre exemplu, în domeniul telecomunicatiilor, un sistem de securitate a informatiei este vital pentru a garanta servicii competitive. Am optat pentru implementarea unui sistem integrat, pentru ca stim ca satisfacerea exigentelor clientilor companiei nu este posibila fara introducerea unor proceduri riguroase de securitate a informatiei, de protejare a mediului sau de asigurare a unui mediu de lucru optim pentru angajatii companiei", a declarat Ana-Maria Costin, Director Dezvoltare, Electrogrup

Pegas

Pegas este lider absolut de piata în domeniul consultantei si instruirii pentru sisteme de management bazate pe standarde internationale în România. Specializata in consultanta în management, compania ofera si consultanta pentru obtinerea de finantari europene nerambursabile, consultanta strategica pe baza conceptului Balanced ScoreCard si al automatizarii proceselor de afaceri.

Înfiintata în anul 2000, firma are în prezent sase birouri regionale (Târgu Mures, Bucuresti, Piatra Neamt, Craiova, Timisoara, Constanta) si un numar de 48 de angajati.

Pegas a înregistrat anul trecut, o cifra de afaceri de aprox. 900.000 de euro, de doua ori mai mare fata de 2005, si un profit net de 200.000 de euro.

Electrogrup

Electrogrup aniverseaza anul acesta 10 ani de activitate în domeniul constructiilor de infrastructura energetica, de telecomunicatii si civila. Compania desfasoara proiecte la nivel national, activitate sustinuta operational prin cele 6 centre de la Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov si Galati, unde lucreaza aproximativ 250 de angajati. Electrogrup a încheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de peste 9 milioane de euro, în crestere cu mai mult de 50% fata de anul precedent.

Programul BAS BERD Romania ofera întreprinderilor mici si mijlocii finantari nerambursabile de pâna la 10.000 euro pentru proiecte de consultanta, având ca obiective atât cresterea performantei si competitivitatii IMM-urilor locale, cât si dezvoltarea industriei românesti de consultanta.

De la înfiintarea sa acum un an, BAS BERD România a derulat proiecte de consultanta pentru 35 de întreprinderi mici si mijlocii din toate zonele tarii, acordând pâna în prezent finantari de aprox. 250.000 Euro. Cea mai mare parte a fondurilor au fost alocate pentru implementarea de sisteme de management integrat si pentru proiecte de consultanta organizationala si de marketing.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb