Statul român, dat în judecată de APCR

E.D.
Companii #Sănătate / 30 mai 2014

Alianţa Pacienţilor Cronici din România a dat în judecată statul român în trei procese diferite pentru nerespectarea dreptului pacienţilor la Sănătate, garantat prin Constituţie, informează un comunicat remis astăzi redacţiei. Potrivit acestuia, procesele au fost demarate în luna mai şi se află acum în desfăşurare.

Astfel, APCR a declanşat procedura de infringement pentru încălcarea Directivei 89/105 care prevede ca statele europene să soluţioneze cererile de introducere a unor terapii pe listele de medicamente compensate şi gratuite în maxim 180 de zile. De asemenea, Asociaţia a demarat o acţiune în instanţă pentru obligarea Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să actualizeze lista medicamentelor compensate. Mai mult, s-a demarat şi o Ordonanţă Preşedinţială prin care 7 pacienţi care suferă de boli cronice, membri ai APCR, solicită autorităţilor să le pună la dispoziţie tratamentul inovator prescris de medic care este esenţial pentru supravieţuirea lor şi care nu are alternativă pe lista deja existentă a medicamentelor gratuite şi compensate.

"Au trecut 6 ani, peste 2000 de zile de când ne luptăm cu bolile noastre şi pierdem război după război pentru că nu ne putem trata cu acele medicamente care ne-ar oferi şanse reale la viaţă. Sunt 6 ani de când discutăm cu autorităţile, de când tragem semnale de alarmă şi tot atâţia ani de când autorităţile au ales să ne ignore. De data aceasta sunt obligate de instanţă să-şi îndrepte atenţia către noi şi să ne răspundă solicitărilor noastre de a avea acces la medicamente de ultimă generaţie", a declarat Cezar Irimia, preşedinte Alianţa Pacienţilor Cronici din România.

"Suntem conştienţi că avem de parcurs un drum lung, că este pentru prima oară când pacienţii români iau acţiune la un asemenea nivel împotriva statului român şi chiar şi aşa, aceştia vor mai avea de aşteptat până când problema accesului la tratament va fi soluţionată. Dar măcar acum au mai multă speranţă întrucât procesele sunt pe rol şi conform procedurilor ar trebui ca în perioada imediat următoare să avansăm cu fiecare dintre ele", a declarat Dan Cimpoeru, avocat APCR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. statul roman.De pilda,nu s-a infiintat,inca,Asociatia mintitilor cronic,care ar putea aduna milioane de cetateni care sunt miniti,sistematic,in toate campaniile electorale.Eu cred ca actualii magistrati ar putea condamna partidele care au facut promisiuni mincinoase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb