STRABAG lansează în România platforma "Work on Progress"

S.B.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 13 iunie

STRABAG lansează în România platforma "Work on Progress"

STRABAG SE, grupul tehnologic european listat la bursă pentru servicii de construcţii, lansează în România platforma de sustenabilitate şi campania de comunicare "Work on Progress" care reflectă angajamentul companiei de a deveni neutră din punct de vedere climatic de-a lungul întregului lanţ valoric până în 2040.

Campania este deja implementată pe pieţele vorbitoare de limbă germană ale STRABAG - Austria, Germania, Elveţia, urmate de Republica Cehă, Slovacia şi acum România.

Sectorul construcţiilor este responsabil pentru aproximativ 38% din totalul emisiilor de CO2 la nivel global - 28% reprezentând emisiile operaţionale, atribuite funcţionării zilnice a clădirilor şi 10% emisiile de carbon încorporat, rezultate din producţia de materiale de construcţii împreună cu construcţia de clădiri şi alte structuri. În acest context, compania STRABAG şi-a asumat misiunea de a deveni neutră din punct de vedere climatic de-a lungul întregului lanţ valoric până în 2040 şi - împreună cu partenerii externi - pentru a face construcţiile mai durabile şi mai eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Strategia STRABAG evidenţiază amprenta economică, de mediu şi socială a companiei pe trei mari piloni: oamenii, planeta şi inovaţia. Astfel, compania a conturat o strategie solidă de decarbonizare, care pune accent pe materiale ecologice, pe utilizarea eficientă a resurselor şi reciclabilitatea acestora, precum şi pe elemente de proiectare specifice pentru a reduce pierderile şi a limita impactul negativ asupra mediului.

"Din păcate, în ceea ce priveşte sustenabilitatea, domeniul construcţiilor a rămas în urmă. Dacă noi, cei din această industrie, nu reinventăm modul în care lucrăm, procesele şi materialele pe care le folosim, atingerea obiectivelor climatice globale devine imposibilă. STRABAG îşi asumă această responsabilitate şi un rol clar de pionierat în parcursul spre sustenabilitate al industriei din care face parte. Am elaborat un plan îndrăzneţ şi extrem de ambiţios pentru atingerea neutralităţii climatice încă din 2040, pe întregul lanţ valoric. Plănuim să creştem în mod organic şi să venim cu o valoare adăugată reală pentru oameni şi planetă. Dorim să fim pionieri în domeniul construcţiilor ecologice, să modelăm în mod activ tranziţia energetică şi să ne consolidăm în mod durabil poziţia de lider în domeniul tehnologiei", a declarat Klemens Haselsteiner, CEO STRABAG SE.

"Ne bazăm pe expertiza noastră tehnologică avansată pentru a aduce cu succes soluţii inovatoare pe piaţa românească, unde activăm de 30 de ani. Paşii noştri înainte în domeniul digitalizării transformă modul în care ne desfăşurăm proiectele de infrastructură şi inginerie civilă în România, făcând industria construcţiilor mai orientată spre tehnologie. Împreună cu partenerii noştri, conturam un viitor în care digitalizarea duce la sustenabilitate şi progres. Facem paşi înainte în dezvoltarea de noi materiale de construcţii sustenabile şi susţinem economia circulară în industria construcţiilor din România", a adăugat Herbert Schuster, director comercial al operaţiunilor Strabag din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb