Studenţii Universităţii "Ovidius" din Constanţa au devenit jurnalişti ReStart

.
Comunicate de presă / 12 mai 2017

''ReStart - pentru un jurnalism de calitate!'', proiect lansat de Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, în parteneriat cu Agenţia Naţională de Presă Agerpres, cu ziarul Bursa şi cu principalele universităţi din ţară, a ajuns la Constanţa, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Sindicatului Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind.

Studenţii de la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism şi ştiinţele comunicării a Universităţii "Ovidius" din Constanţa, care au câştigat concursul de selecţie privind înscrierea în Proiectul ReStart, au primit astăzi, legitimaţiile ReStart şi au semnat contractele de voluntariat cu Agerpres. În baza acestor legitimaţii ReStart, studenţii îşi vor desfăşura activitatea redacţională timp de un an de zile, pe domeniile alese de ei. La finalul acestei perioade cele mai bune materiale de presă vor fi premiate iar primii trei câştigători vor primi şi legitimaţii internationale de presă emise de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor.

Lucia Roznov, Irina Vereş, Lavinia Mihaela Oprea, Monica Diaconu, Claudia Stoica, Eduard Ion Tudor şi Cristian Eduard Drăgan, studenţi ai specializării Jurnalism a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, câştigători ai competiţiei Descoperă Constanţa, au fost cei care au primit ca premiu legitimaţii de presă ReStart şi au încheiat contracte de voluntariat. Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: text, fotografie şi video, iar criteriile de jurizare au fost: adecvarea la temă, originalitatea, documentarea, claritatea şi expresivitatea.

"A existat în fotografiile studenţilor o dimensiune referenţială, au surprins exact ce trebuia, încercând să construiască o identitate culturală şi etnică a Constanţei şi a Dobrogei", a explicat lect. univ. dr. Mariana Tocia detaliile selecţiei pentru ReStart.

Cristi Godinac, preşedinte SRJ MediaSind, cel care le-a înmânat legitimaţiile studenţilor din Constanţa, a afirmat că proiectul ''ReStart - pentru un jurnalism de calitate!" este inspirat de The Ethical Journalism Initiative promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, care susţine standardele de calitate în jurnalism.

"Doresc să îi felicit pe studenţii care au câştigat concursul pentru acest important proiect. Practic, începând de astăzi puteţi să vă consideraţi jurnalişti cu drepturi depline în slujba adevărului, dar întotdeauna trebuie să ţineţi cont că jurnalistul are datoria să respecte deontologia profesională. MediaSind a reuşit să construiască o punte între viitorii jurnalişti şi unele dintre cele mai importante instituţii media şi veţi avea astfel posibilitatea să vă puneţi în practică cunoştinţele teoretice acumulatea la cursuri" - a spus Cristi Godinac.

El a precizat că activitatea de voluntariat şi contractele semnate în acest sens îi vor ajuta pe studenţi pe piaţa muncii. Nu în ultimul rând, acesta a anunţat că, în urma solicitărilor venite din partea studenţilor Universităţii "Ovidius" şi a parteneriatului încheiat de SRJ MediaSind cu rectorul Universităţii Ovidius, profesor universitar dr. Sorin Rugină, până pe data de 8 iunie a.c. va exista o nouă selecţie pentru studenţii care vor să participe în proiectul ReStart.

Prezentă la eveniment, corespondenta specială a Agerpres din judeţul Constanţa, Nona Jalbă, le-a explicat studenţilor prezenţi despre particularităţile meseriei de jurnalist: "Meseria de jurnalist este foarte frumoasă, ne oferă multe satisfacţii. Un lucru important din punctul meu de vedere, trebuie să ne placă această meserie pentru că, altfel, nu putem rezista, în condiţiile în care suntem într-o agitaţie continuă, nu putem practica un jurnalism de calitate. (...) Vă doresc să fiţi sănătoşi, în primul rând, să aveţi putere de muncă, să vă documentaţi, materialele de presă să le scrieţi corect, respectând regulile teoretice, să găsiţi subiecte interesante, să fiţi nepărtinitori în redactarea de exemplu a unei ştiri, adică să lăsaţi cititorul să decidă asupra situaţiei prezentate, fără să-l influenţaţi către o direcţie anume. Şi vă mai doresc ceva, să aveţi feedback la materialele de presă ".

Alături de prof. univ.dr, Cristina Tamaş, decanul Facultăţii de Litere, a vorbit prof. univ. dr. Ana Maria Munteanu din partea Departamentului de Jurnalism a Universităţii "Ovidius". Aceasta a susţinut importanţa parteneriatului semnat cu MediaSind: "Parteneriatul cu dumneavoastră aduce un plus de valoare. E important să înveţe de la profesioniştii care ţin valorile la suprafaţă. Studenţii de la jurnalism trebuie să experimenteze contactul direct cu societatea reală şi feedback-ul."

La rândul său, directorul departamentului de imagine instituţională a Universităţii "Ovidius", lect. dr. Enache Tuşa, a explicat că Proiectul Restart caută studenţi voluntari pentru promovarea jurnalismului de calitate, care să lucreze într-un mod profesionist, respectând codul deontologic al jurnalistului.În acelaşi context, Enache Tuşa le-a vorbit studenţilor despre importanţa colaborării dintre mediul academic în domeniul jurnalismului şi industria de mass-media. Totodată, acesta a fost şi moderatorul întâlnirii.

Proiectul se va dezvolta prin încheierea acordurilor de parteneriat cu universităţi din mai multe centre universitare. Până în prezent au mai fost încheiate parteneriate cu Universitatea Danubius din Galaţi, Universitatea "Ovidius" din Constanţa, Universitatea din Craiova, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova - ULIM, Universitatea de Studii Europene din Moldova şi cotidianul Bursa, urmând să semneze şi alte instituţii din Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb