STUDIU DELL TECHNOLOGIES Jumătate dintre membrii Generaţiei Z sunt dispuşi să accepte limitări economice pentru un viitor mai sustenabil

G.D.
Miscellanea / 17 ianuarie 2023

Jumătate dintre membrii Generaţiei Z sunt dispuşi să accepte limitări economice pentru un viitor mai sustenabil

Aproape jumătate (47%) din membrii Generaţiei Z sunt dispuşi să accepte limitări economice pe termen scurt, cum ar fi o creştere mai mică a PIB-ului, pentru ca factorii de decizie să investească într-o strategie pe termen lung care să promoveze o creştere mai durabilă, potrivit unui studiu Dell Technologies, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, cercetarea realizată în 15 zone internaţionale surprinde vocea adulţilor din Generaţia Z (18-26 de ani) în ceea ce priveşte strategiile de redresare socială şi economică. Aproape două treimi (64%) dintre respondenţii la sondaj consideră că tehnologia va juca un rol important în lupta împotriva crizei climatice.

Având în vedere că mulţi dintre membrii Generaţiei Z sunt dispuşi să suporte limitări economice pe termen scurt, aceştia au indicat energia durabilă (42%), activarea unei economii circulare (39%) şi un transport public mai durabil (29%) ca fiind primele trei domenii de investiţii pe care guvernele trebuie să le prioritizeze. Un sfert dintre respondenţi (25%) şi-au exprimat, de asemenea, sprijinul pentru o mai intensă educaţie în domeniul sustenabilităţii pentru cetăţeni.

Încrederea Generaţiei Z în faptul că investiţiile pentru redresare din sectorul public vor duce la o economie înfloritoare în termen de 10 ani este împărţită: o treime la nivel global (32%) au o încredere scăzută sau nu au deloc încredere, în timp ce 38% sunt indecişi, iar 29% au o încredere ridicată sau totală.

Este de înţeles că există diferenţe geografice. Singapore (56%) şi Coreea (41%) au cei mai mulţi respondenţi cu încredere ridicată sau totală. Japonia (47%) şi Brazilia (49%) înregistrează cel mai mare număr de respondenţi care au încredere scăzută sau deloc.

Respondenţii au declarat că acest viitor digital trebuie să aibă o componentă puternică de securitate cibernetică. Mai mult de jumătate (56%) consideră că este nevoie de o legislaţie solidă şi de investiţii mai mari în securitatea cibernetică pentru a proteja infrastructurile naţionale şi pentru a se asigura că întreprinderile private respectă standarde stricte. Pentru ca acest lucru să se întâmple şi pentru a îmbunătăţi încrederea în guverne, 38% dintre respondenţi doresc ca sectorul public şi cel privat să colaboreze, subliniază sursa citată.

Generaţia Z recunoaşte valoarea dezvoltării competenţelor digitale necesare pentru viitoarele lor cariere. Trei sferturi (76%) consideră că învăţarea de noi competenţe digitale este esenţială pentru creşterea opţiunilor viitoare de carieră sau intenţionează să le dobândească.

Respondenţii consideră că în timpul educaţiei lor ar fi putut să fie pregătiţi mai bine în domeniul competenţelor digitale. Peste două cincimi (44%) au declarat că în şcoală au deprins doar competenţe informatice foarte elementare, iar aproximativ unul din zece (12%) nu a primit nicio pregătire în domeniul tehnologiei sau al competenţelor digitale. Peste o treime (37%) susţin că şcoala (sub 16 ani) nu i-a pregătit în zona competenţelor tehnologice necesare pentru cariera pe care o aveau planificată.

Pentru a contribui la reducerea decalajului în competenţe digitale, o treime (34%) dintre respondenţi au sugerat ca aceste cursuri de tehnologie la toate nivelurile de educaţie să devină mai interesante şi mai disponibile la scară mai largă. Un sfert (26%) consideră că obligativitatea cursurilor de tehnologie până la vârsta de 16 ani va încuraja tinerii să se orienteze către cariere axate pe tehnologie.

Hegarty a adăugat: "Este clar că Generaţia Z vede tehnologia ca fiind esenţială pentru prosperitatea lor viitoare. Depinde acum de noi - furnizorii de tehnologie de top, guvernele şi sectorul public - să lucrăm împreună şi să îi pregătim pentru succes prin îmbunătăţirea calităţii şi accesului la pregătirea digitală. 44% din Gen Z consideră că educatorii şi companiile ar trebui să colaboreze pentru a reduce decalajul de competenţe digitale şi, având în vedere viteza cu care tehnologia continuă să evolueze, acest lucru va necesita o colaborare constantă."

Ca răspuns la opiniile lor cu privire la domeniile în care guvernele ar trebui să prioritizeze investiţiile pentru a contribui la eliminarea decalajului digital pe care îl resimt în diferite zone, grupuri demografice şi socio-economice, Gen Z consideră că accesul la dispozitive şi conectivitate pentru grupurile defavorizate (33%) şi conectivitatea în zonele rurale (24%) sunt cele mai importante domenii de interes.

Alte concluzii reieşite din cercetare:

Pentru a sprijini creşterea economică, îmbunătăţirea serviciilor de sănătate (21%), investiţiile în educaţie pentru a contribui la reducerea deficitului de competenţe (11%) şi investiţiile în infrastructura durabilă/ecologică (11%) au fost primele trei priorităţi la nivel global în rândul generaţiei Z.

Mai mult de jumătate (57%) dintre membrii Gen Z au o încredere scăzută sau neutră în faptul că datele lor personale sunt stocate cu respectarea normelor de către furnizorii de servicii medicale.

Mai mult de jumătate (55%) consideră că flexibilitatea şi munca la distanţă reprezintă un aspect important în alegerea unui angajator, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cretini

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb