Siguranţa datelor cu caracter personal şi protecţia consumatorilor sunt domeniile de reglementare care prezintă cel mai mare potenţial de creştere a activităţii de litigii în următorii trei ani, susţin 64%, respectiv 59% dintre companiile româneşti participante la studiul Deloitte Legal "New Roads to Dispute Resolution", conform unui comunicat remis redacţiei. În ambele cazuri, procentele sunt mult mai ridicate decât cele înregistrate la nivel global, respectiv 48% şi 40%.
Potrivit comunicatului, cei mai mulţi participanţi se aşteptă la creşterea activităţii de litigii în zona impozitului pe profit (49%), a disputelor comerciale legate de repartizarea poverii fiscale între entităţi private (49%) şi în zona impozitului pe venit (41%). În aceste cazuri, procentele sunt similare cu cele înregistrate la nivel global.
În ceea ce priveşte atitudinea companiilor româneşti faţă de sistemul de justiţie, studiul indică o creştere de 6% a încrederii în tribunalele arbitrale locale şi de 3% în tribunalele arbitrale internaţionale şi în Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.
Mihnea Galgoţiu-Săraru, Partener Reff & Asociaţii, Deloitte Legal, afirmă că: "Suntem recunoscători pentru interesul extrem de mare exprimat de companiile din România în legătură cu studiul nostru privind managementul litigiilor, care a generat un număr de răspunsuri ce permite cristalizarea specificului local (faţă de rezultatele globale) şi care, totodată, confirmă că modul de gestionare a disputelor reprezintă o prioritate şi pentru mediul de business din ţara noastră. Pe lângă identificarea principalelor preocupări ale clienţilor, studiul arată că utilizarea soluţiilor digitale şi implicarea experţilor non-juridici reprezintă priorităţi în legătură cu gestionarea litigiilor, ceea ce indică o maturizare şi o sofisticare a mecanismelor de soluţionare a disputelor din România".
Conform studiului, principalele motive pentru care companiile din România apelează la consultanţi externi pentru soluţionarea litigiilor constau în accesul la servicii specializate, inclusiv soluţii digitale de consultanţă în domeniul taxelor şi nu numai, şi la experţi din domenii conexe (44%), lipsa resurselor interne (33%) sau expertiza limitată în domeniu (25%), informează comunicatul.
Studiul Deloitte Legal "New Roads to Dispute Resolution" a fost realizat în rândul a peste 550 de directori responsabili cu coordonarea activităţilor financiare, fiscale sau juridice, din companii din întreaga lume, dintre care mai mult de 10% sunt din România. Cei mai mulţi respondenţi sunt din Europa, respectiv 79%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.02.2023, 11:47)
Dar pe cine intereseaza falimentele,
sa curga inarmarea si razboiul,
asa avem ordin
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.02.2023, 19:29)
Nu, noi ar trebui sa fim complet dezarmati si fara armata. Sigur asa nu am interesa pe nimeni.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.02.2023, 12:17)
firme fara levier exagerat si cu cerere solvabila vor trece; firmele mici ce generaza dividende bune vor trece; firmele ce dispun de bufer de cash pe 6-1 an vor trece; firmele mici ce se feresc de tepele deja in crestere date de dezvoltatori imobiliari vor trece.
PS: multi dezvoltatori imobiliari au inceput TEPELE la foc AUTOMAT! si asta cand inca nici nu este consumat ciclul de credit pe Romania! Dar can se consuma ciclul de credit atunci jale tepe date de dezvoltatori distribuitoriilor si prestatorilor de etc bunuri si servicii.
s c cret