STUDIU: Investitorii în outsourcing din Ucraina tatonează piaţa românească

V.B.
Companii / 2 aprilie 2014

În primele luni ale acestui an, foarte multe companii care au centre de dezvoltare (development) şi îşi externalizează serviciile (fac outsourcing) în Ucraina şi-au oprit extinderea şi au început să caute parteneri în ţara noastră, ca să înceapă proiecte noi şi iau în calcul chiar o posibilă relocare a echipelor cu proiecte în derulare, potrivit unui studiu al Tellence trimis astăzi redacţiei.

Leo Radu, managing partner Tellence, a declarat: "Am avut multe întâlniri şi credem că această nouă cerere venită din partea unor companii care vor să-şi mute treptat centrele din Ucraina va duce la dezvoltarea pieţei româneşti de outsourcing în 2014. Singurul avantaj al Ucrainei, în anii anteriori, a fost costul mai redus al serviciilor, cu circa 25%, dar acum instabilitatea politică generează şi o instabilitate a business-ului acolo, le împiedică să-şi facă planuri pe termen mediu şi lung şi descoperă alte noi avantaje ale celorlalte pieţe mari din regiune, aflate în spaţiu european, precum România şi Polonia: uşurinţa şi siguranţa călătoriilor managerilor lor şi legislaţia unitară privind copyright -ul. România este prima opţiune, pentru că este mai ieftină. Acest lucru va conduce la un nou val de angajări de specialişti în software în România. Estimăm că la Tellence vom avea nevoie de o mărire a echipei de cel puţin cu 20%, în acest an, ca urmare a acestei cereri noi".

Legile de copyright din România sunt similare tuturor ţărilor din spaţiul Uniunii Europene, de acolo de unde provin cei mai investitori în outsourcing din Ucraina ce tatonează piaţa românească. Piaţa de outsourcing din Ucraina este cea mai mare din Europa, fiind estimată la o valoare de aproape 2 miliarde de dolari în 2013, o piaţă care angrenează serviiciile a circa 50 de mii de angajaţi IT&C, se mai arată în comunicat.

Anul trecut, Tellence (companie autohtonă cu capital mixt româno-israelian) a înregistrat venituri totale din externalizare de servicii de 6.800.637 lei, în urcare de la 1.242.361 lei, cifra de afaceri din 2012.

Printre domeniile în care Tellence a furnizat servicii de outsourcing în ţara noastră în 2013 se numără cele de telecomunicaţii, securitate şi auto.

Înfiinţată în anul 2011, Tellence este o firmă de de outsourcing, de la punerea la dispoziţie de personal calificat, achiziţia de echipamente şi instalarea lor, până la managementul proiectelor de software, în sistem integrat. Tellence activează în: telecomunicaţii, media, banking, jocuri on-line, aplicaţii mobile, aplicaţii internet, semiconductori, auto, securitate şi aplicaţii B2B.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb