STUDIU ISRAELIAN: Varianta sud-africană a coronavirusului poate anula protecţia vaccinului Pfizer

G.U.
Miscellanea / 11 aprilie 2021

Varianta sud-africană a coronavirusului poate anula protecţia vaccinului Pfizer

Varianta coronavirusului descoperită în Africa de Sud poate anula protecţia vaccinului dezvoltat de producătorul Pfizer/ BioNTech până la un punct, conform unui studiu israelian, deşi în această ţară mutaţia este scăzută, iar datele nu au fost analizate şi de alţi specialişti, relatează Reuters.

Studiul, publicat ieri, a comparat starea de sănătate a 400 de persoane testate pozitiv cu Covid-19, la 14 zile sau mai mult după ce au primit una sau două doze ale serului, faţă de acelaşi număr de pacienţi nevaccinaţi care erau infectaţi. Cele două grupe aveau aceeaşi vârstă şi sex.

S-a constatat că varianta sud-africană, B.1.351, a fost descoperită la 1% din toţi cei bolnavi studiaţi, potrivit Universităţii Tel Aviv, care a colaborat cu cel mai mare furnizor de asistenţă medicală din Israel, Clalit.

Dar în rândul pacienţilor care au primit două doze de vaccin s-a constatat că rata infecţiei era de opt ori mai mare decât a celor neimunizaţi - 5.4% faţă de 0.7%, notează sursa citată.

Acest lucru sugerează că vaccinul este mai puţin eficient împotriva variantei sud-africane, comparativ cu prima formă a virusului şi cu cea identificată în Marea Britanie, care este foarte răspândită în Israel, au afirmat cercetătătorii.

"Am constatat o rată disproporţionat mai mare a variantei sud-africane în rândul persoanelor vaccinate cu a doua doză, comparativ cu grupul de nevaccinaţi. Asta înseamnă că varianta sud-africană este capabilă, până la un punct, să anuleze protecţia vaccinului", a declarat Adi Stern de la Universitatea din Tel Aviv.

Cercetătorii au avertizat cu privire la rezultatele cercetării, întrucât au studiat un număr redus de persoane, pentru că în Israel nu sunt multe cazuri cu această variantă.

Ei au mai spus că studiul nu şi-a propus iniţial să arate efectul unui vaccin împotriva oricăror forme de coronavirus, fiind vizaţi pacienţi deja testaţi pozitiv cu Covid-19, nu rata generală a infecţiilor, conform Reuters.

Pfizer şi BioNTech nu au putut fi contactate imediat

Companiile au declarat la 1 aprilie că vaccinul lor are o eficacitate de 91% pentru prevenirea Covid-19, citând studii proprii recente în care au fost implicaţi voluntari timp de aproape şase luni.

În ceea ce priveşte varianta sud-africană, cercetătorii au spus că printre cei din grupul de 800 de voluntari din Africa de Sud, unde B.1.351 este răspândită, au fost nouă cazuri de Covid-19, toate la participanţi care au primit placebo. Din cele nouă cazuri, şase au fost la indivizi infectaţi cu varianta sud-africană.

Unele studii anterioare au indicat faptul că injecţia Pfizer/BioNTech este mai puţin efecientă împotriva formei B.1.351 în comparaţie cu alte variante ale coronavirusului, oferind totuşi o protecţie consistentă.

În timp ce rezultatele studiului pot îngrijora, prevalenţa scăzută a tulpinii sud-africane este încurajatoare, spune Stern.

"Chiar dacă varianta sud-africană poate anula efectul vaccinului, nu s-a răspândit pe scară largă în rândul populaţiei", a precizat Stern, adăugând că varianta britanică poate "bloca" răspândirea tulpinii sud-africane.

Aproximativ 53% din populaţia de 9,3 milioane a Israelului a primit ambele doze de vaccin Pfizer. Israelul şi-a redeschis recent economia, în contextul în care rata îmbolnăvirilor, cazurile grave şi numărul celor spitalizaţi au scăzut foarte mult. O treime dintre israelieni au sub 16 ani, ceea ce înseamnă că nu sunt încă eligibili pentru vaccinare.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Bravo!

    Iată un argument beton pentru care vaccinarea e cam degeaba și pentru care fascismul mondial bazat pe certificate verzi de vaccinare va rămâne veșnic iar vaccinarea periodică se va transforma in "ITP platit" la fiecare 6 luni.

    O escrocherie mondială cu viruși produși in laborator. 

    1. modul tau de judecata arata ca nu le ai cu logica : daca un virus dezvolta la un moment dat o variata imuna la un vaccin nu inseamna ca vaccinul , care si-a dovedit eficienta in cazul variantei pentru care a fost creat , a fost inutil. Asa ca beton este in capul tau. La 6 luni (de unde o stii?) , la un an , vaccinarea ofera un ragaz omenirii sa afle poate un alt raspuns la virus - oamenii ,oricum , o duc de azi pe maine , nu exista o rezolvare definitiva petru toate problemele lor. Lasa prostiile si mergi la munca.

    Incet-incet, Virusul si VaccinuI Anti-covid devin egali. Invingat e decis de corpul uman, cu personalitatea lui, creat in labor divin. Atunci nu ajuta un vaccin anti-gripal bine testat?!

    Cine a iesit repede cu primul vaccin? BioNTech Pfizer, deci niste turcaleti cu firma in Germania ca doar nu se expuneau firmele nemtesti la prostia asta...Insa nemtii au venit cu strategia..Cine a citit "Armele lui Krupp" recunoaste modelul..si acolo, Krupp alterna obuze care penetrau blindajele de la momentul respectiv, dupa care dupa ce saturau piata cu obuze ieseau cu un blindaj care rezista la obuzele respective. Saturau piata din nou cu blindajele si ce sa vezi aparea un nou obuz care penetra blindajul minune...si de la capat. Producatorul obuzului si blindajului era aceeasi firma Krupp...La fel vor incerca alternarea vaccinului minune cu noi variante de virus...ca doar "cobai" ignoranti sunt "cata frunza si iarba" :-)

    3 mesaje care apartin la tot atati cretini -o lume intreaga alege sa se vaccineze pentru evidenta ce-o arata oprirea infectarii cu virus in acest fel , o lume intreaga intelege ca fara aceste vaccinuri poate azi eram in colaps si vin 3 insi , si altii ca ei ,sa vorbeasca despre complot , afaceri cu turcaleti , etc .Latrati , latrati , ca sa va auziti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb