STUDIU Online-ul nu produce satisfacţie tinerilor

Ziarul BURSA #Companii / 7 mai 2019

Timpul îndelungat petrecut în mediul online de către tineri nu reprezintă foarte mult pentru aceştia din punctul de vedere al nivelului de satisfacţie. Efectele platformelor online de socializare asupra stării de bine a tinerilor sunt "'neînsemnate'', conform unui nou studiu realizat în Marea Britanie.

Timpul mai îndelungat dedicat unor pagini de internet precum Facebook are un impact limitat asupra nivelului de satisfacţie al adolescenţilor cu privire la propriile vieţi, conform unui studiu publicat în jurnalul PNAS, informează Agerpres. În opinia profesorului Andrew Przybylski de la Universitatea Oxford, aceste concluzii sugerează faptul că societatea ar trebui să "'renunţe la noţiunea de timp petrecut în faţa ecranelor'' şi să analizeze în schimb dacă anumite aspecte ale comportamentului online sunt dăunătoare. "'Punând în aplicare abordări statistice transparente şi inovatoare demonstrăm că efectele media de socializare nu sunt o cale cu sens unic, ele au nuanţe, sunt reciproce, posibil condiţionate de gen şi fără îndoială neînsemnate ca dimensiuni'', au notat autorii studiului. O cercetare realizată anterior pe acest subiect a fost bazată în special pe corelaţii, au notat oamenii de ştiinţă, fapt ce a îngreunat obţinerea unui răspuns la întrebarea dacă platformele de socializare influenţează bucuria de a trăi sau dacă modificarea nivelului de satisfacţie are impact asupra utilizării mediilor de socializare. În cadrul studiului recent, cercetătorii au analizat date obţinute de la 12.000 de adolescenţi britanici, prelevate în urma unui sondaj efectuat timp de opt ani. Reducerea nivelului de satisfacţie a condus la o creştere a utilizării media de socializare şi reciproc, însă tendinţele au fost doar "'modeste''. Aceste efecte au fost mai evidente la persoanele de sex feminin decât la cele de sex masculin. "'În condiţiile în care, în cea mai mare parte, dezbaterea actuală se bazează pe dovezi insuficiente, acest studiu reprezintă un pas important către definirea efectelor tehnologiei asupra stării generale", a declarat profesor Przybylski, unul dintre autorii cercetării. Acesta a descris timpul dedicat ecranelor drept un "nonsens zgomots din punct de vedere statistic" adăugând că "la nivel individual, nu timpul ar trebui să îi îngrijoreze pe părinţi''. "'A crede că platformele de socializare sunt precum o cutie neagră cu un fel de bombă cu ceas deasupra este aproape sigur greşit'', a adăugat Przybylski.

Una dintre autorii studiului, Amy Orben, de la Universitatea Oxford, a declarat la rândul său că această cercetare "'demonstrează că este necesar să încetăm să privim media de socializare ca un întreg şi să începem să luăm în considerare nuanţele''. Cercetătorii au lansat un apel către companiile care administrează reţelele de socializare pentru a face publice informaţii privind activitatea utilizatorilor, date ce i-ar putea ajuta la îmbunătăţirea informaţiilor în acest domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5669
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2973
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.0590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb