Studiu Revolut: Sumele trimise în ţară au crescut cu 5% în primul semestru din 2023

S.B.
Companii / 18 iulie 2023

Studiu Revolut: Sumele trimise în ţară au crescut cu 5% în primul semestru din 2023

Fondurile personale transferate în România, în primele şase luni ale anului, au crescut cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, conform datelor înregistrate de super-aplicaţia financiară Revolut, care are 30 de milioane de clienţi, din care 3 milioane în România. În acelaşi timp, fondurile trimise către România de utilizatorii din primele 10 ţări (Regatul Unit, Germania, Irlanda, Olanda, Franţa, Italia, SUA, Spania, Belgia, Elveţia) s-au majorat cu 12% comparativ cu perioada anterioară, depăşind valoarea de 740 de milioane de euro.

Pe primele trei locuri după creşterea sumei totale trimise în România cu Revolut s-au situat Belgia (+35%), Germania (+26%) şi Italia (+25%). Un client Revolut care utilizează super aplicaţia financiară pentru transferuri internaţionale de bani a trimis, în medie, în România 1.757 de euro, în semestrul I 2023 (+3% faţă de sem. I 2022).

Transferurile internaţionale din România către ţări din Asia, în creştere susţinută

În privinţa numărului de tranzacţii realizate, atât către România, cât şi din România către alte state, şi acesta s-a plasat pe un trend pozitiv. Numărul transferurilor de bani către ţara noastră a crescut cu 8%, în timp ce transferurile către alte ţări (outbound) au avut o creştere superioară, de 10% (procente ajustate cu creşterea bazei de clienţi, incluzând transferuri peer2peer şi transferuri între un cont bancar şi un cont Revolut).

Revolut este utilizat atât de românii care muncesc sau trăiesc în afara graniţelor ţării, pentru a trimite bani acasă, către familiile lor, cât şi de străinii din România, pentru a transfera bani către ţările lor de origine, sau de familiile studenţilor români care urmează cursurile facultăţilor din străinătate.

Un fenomen care devine tot mai vizibil şi din datele (agregate şi anonimizate) ale aplicaţiei de digital banking este cel al remiterilor de fonduri realizate de către muncitorii străini angajaţi în România. Conform datelor oficiale de la Ministerul Muncii, în România lucrează aproape 120.000 de muncitori străini, cei mai mulţi provenind din Nepal, Sri Lanka, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, India. Anul trecut, în România au venit să lucreze 100.000 de angajaţi din străinătate.

În primele şase luni ale anului, suma totală trimisă către Nepal, de exemplu, a crescut de 10 ori, iar cea către Sri Lanka, de 5 ori, comparativ cu sem. I 2022. Şi remiterile de bani către India au crescut cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022, la fel ca cele către Republica Moldova (+30% faţă de primul semestru al anului trecut). De asemenea, numărul de tranzacţii către aceste ţări a fost în creştere - către Nepal, s-au efectuat de 13x mai multe tranzacţii (sem. I 2023 vs. sem. I 2022), către Sri Lanka 8x mai multe tranzacţii, către India, + 71%.

Totuşi, cele mai mari volume transferate din România sunt direcţionate către 3 ţări unde există o diaspora numeroasă sau unde studiază mulţi tineri români, susţinuţi financiar de familiile din ţară (Regatul Unit, Germania, SUA). Practic, coridoarele financiare cu aceste ţări asigură constant transferuri în ambele sensuri, atât sub formă de remiteri în ţară, cât şi sub forma transferurilor de bani din România către beneficiarii din aceste pieţe. Suma medie trimisă din România către aceste ţări, per utilizator, în primele şase luni ale anului a fost de 1.290 euro.

Revolut a ajutat clienţii din România să trimită fonduri către beneficiari din 157 de ţări, iar suma medie transferată per utilizator către alte ţări a fost inferioară sumei medii care a intrat în ţară - 939 de euro per utilizator/ semestru.

"În urmă cu cinci ani, atunci când Revolut se lansa oficial în România, cei mai mulţi dintre românii care munceau în străinătate întâmpinau mari dificultăţi în a trimite bani, în ţară, familiilor lor, acest proces fiind anevoios şi, de cele mai multe ori, foarte costisitor. Prin transferurile rapide facilitate de Revolut, am oferit milioanelor de români o alternativă avantajoasă de a-şi ajuta familiile din ţară, trimiţând miliarde de euro către părinţi, copii, apropiaţi. Acum, odată cu schimbările produse în societatea noastră, Revolut se dovedeşte din nou de o maximă utilitate atât pentru studenţii români care studiază în Olanda, Regatul Unit, Statele Unite, Franţa, Germania, cât şi pentru muncitorii străini din Sri Lanka, Nepal, India, Filipine etc., veniţi la muncă în România, şi care, la randul lor, contribuie la bunăstarea familiilor lor de acasă. Suntem recunoscători pentru încrederea de care se bucură produsele noastre şi suntem încrezători că vom vedea un interes în creştere faţă de noile coridoare de transferuri internaţionale, precum cel deschis recent cu Republica Moldova, unde am lansat Revolut Lite. Alături de cei 3 milioane de clienţi români, Revolut construieşte zi de zi o adevărată economie a viitorului - o economie bazată pe transparenţă, incluzivă, fără bariere de spaţiu, timp, origine, naţionalitate sau gen", a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank, România şi Italia.

Revolut, o platformă de transferuri internaţionale de bani accesibilă oricărei generaţii

Cea mai mare sumă medie/ utilizator a fost trimisă de un client Revolut către un destinatar din România cu vârsta peste 55 de ani (în medie, 2.213 euro/ destinatar/ semestru). Valoarea medie a unui transfer în euro către această categorie de beneficiari a fost de 231 de euro/ tranzacţie. Dintre toate categoriile de vârste, cea care a înregistrat cea mai mare creştere, ca volum, în sem. I 2023 vs. sem. I 2022, a fost segmentul 18-24 de ani (+30%). De asemenea, aceeaşi categorie de vârstă se află pe prima poziţie şi la numărul de tranzacţii efectuate pentru transferuri de bani din străinătate, cu 15 tranzacţii, în medie, pe primul semestru al anului.

O altă constatare este aceea că tot mai mulţi seniori folosesc cu încredere şi cu o frecvenţă în creştere tehnologiile avansate de digital banking, precum Revolut, pentru a primi bani din străinătate. De exemplu, pentru beneficiarii din România cu vârste peste 55 de ani, numărul tranzacţiilor prin care au încasat bani din străinătate a crescut cu 16% (sem. I 2023 vs. sem. I 2022).

Lansată pe piaţa locală în 2018, Revolut s-a impus prin oferta avantajoasă de transferuri instant peer2peer (p2p) între clienţii săi şi servicii de schimb valutar. În timp, banca digitală challenger din UE a devenit una dintre cele mai populare instituţii financiare de pe piaţa locală, utilizată ca principalul cont bancar. Peste 70 de funcţii şi produse sunt propuse clienţilor, de la Recompense şi Magazine la conturi de economisire, de la funcţii specifice unui stilul de viaţă global, cum ar fi Sejururi şi Activităţi la investiţii în mărfuri şi criptomonede, de la o aplicaţie de călătorie la un cont bancar care le permite clienţilor să se bucure de servicii globale cu o experienţă locală în peste 150 de ţări.

În România, Revolut operează prin Revolut Bank UAB, entitate înregistrată în Republica Lituania. În primul trimestru al anului 2024, Revolut Bank UAB va operaţionaliza o sucursală locală, 100% digitală, în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb