SUA: FBI a identificat hackerii care au atacat cea mai mare conductă petrolieră a ţării

G.B
Internaţional / 11 mai 2021

FBI a identificat hackerii care au atacat cea mai mare conductă petrolieră a ţării

Administraţia Biden a declarat stare de urgenţă în 18 state americane după ce un atac cibernetic de tip ransomware a lovit cea mai mare conductă de combustibil din ţară. Hackerii au cerut 2 milioane de dolari pe loc pentru a debloca sistemul informatic sau 4 milioane dacă plata este efectuată mai târziu. Oleoductul asigură 45% din aprovizionarea cu motorină, benzină şi kerosen a Coastei de Est, potrivit digi24.

FBI, îngrijorat că atacul de tip ransomware s-ar putea amplifica, a emis o alertă de urgenţă transmisă către toate companiile energetice, cărora le-a cerut să verifice dacă au în sisteme coduri precum cel care a blocat Colonial Pipelines. Această companie este privată şi administrează cel mai important sistem de conducte al ţării, care transportă gaz, motorină şi kerosen din Texas până în New York. Este o conductă de 8.850 de kilometri.

Preşedintele Joe Biden a promis ieri că Statele Unite vor destructura DarkSide, iar membrii acestui grup vor fi urmăriţi în justiţie.

Atacul cibernetic a făcut ca pe toată durata weekendului la Casa Albă să fie convocate întâlniri de urgenţă, oficialii încercând să înţeleagă dacă este vorba despre un act de natură penală - obţinerea unei răscumpărări - sau este mâna Rusiei sau a altui stat care se foloseşte de acoperirea unui grup de hackeri. Preşedintele a fost informat în permanenţă despre evoluţia situaţiei.

Până în acest moment, datele par să indice că ar fi un simplu act de extorcare de bani, dar este clar că hackerii au început să-şi dea seama de vulnerablităţile unor infrastructuri esenţiale, cum ar fi reţelele electrice, conductele, spitalele, punctele de tratare a apei. Nu au fost scutite de astfel de atacuri nici municipalităţile din Atlanta şi New Orleans şi chiar poliţia din Washington, scrie The New York Times.

Dacă a fost plătită sau nu răscumpărarea cerută de hackerii DarkSide, nu se ştie, însă o investigaţie preliminară a arătat că existau breşe serioase de securitate în sistemul informatic al companiei Colonial.

Preşedintele Biden se pregăteşte să dea un decret în zilele următoare prin care să ordone întărirea apărării cibernetice a Americii. El spune că nu sunt dovezi că Rusia s-ar afla în spatele atacului, dar Moscova este cumva responsabilă, pentru că a permis să devină un adevărat rai pentru piraţii informatici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb