Cappy BodyTime Antiox, noua linie de produse funcţionale, lansată de compania "Coca-Cola" este disponibilă pe piaţa din România în două variante delicioase: mix de morcovi, portocale, coacăze, zmeură şi acerola, şi mix de ananas, prune şi coacăze. Fiecare dintre cele două produse are un conţinut mare de fructe (peste 60%) şi constituie o sursă valoroasă de antioxidanţi şi fito-nutrienţi care completează sistemul propriu al organismului, pentru o dietă zilnică sănătoasă şi echilibrată.
"În contextul actual al unui stil de viaţă haotic, dezordonat supus permanent stresului, organismul are nevoie de întăriri pentru a-ţi recăpăta echilibrul. Astfel, este important să includem în dieta noastră antioxidanţi din cât mai multe surse, fiecare având un rol şi proprietăţi specifice. Din ce în ce mai mulţi consumatori sunt convinşi de rezultatele unui regim de viaţă sănătos", a declarat dr. Luana Sahian, consultant în probleme de nutriţie, medic în medicină generală. Domnia sa explică: "Antioxidanţii sunt substanţe naturale care au capacitatea de a reduce efectele toxice şi de a neutraliza moleculele instabile de oxigen, cunoscute sub numele de radicali liberi. Dacă nu sunt opriţi la timp, radicalii liberi atacă celulele sitemului imunitar şi pot creşte riscul apariţiei bolilor cronice, cum ar fi unele tipuri de cancer, boli de inimă şi îmbătrânire prematură."
Antioxidanţii din alimentaţie completează antioxidanţii corpului nostru şi pot fi găsiţi în stare naturală în fructe şi legume, sub forma anumitor vitamine, minerale şi compuşi ai plantelor. Antioxidanţii din Cappy BodyTime provin din fructe şi legume: morcovi, portocale, acerola, coacăze, zmeură, ananas şi prune.
"Toxinele din aer, poluarea, radiaţiile UV, bolile sau stresul forţează sistemul de apărare al organismului. Radicalii liberi se regăsesc în toţi aceşti factori nocivi.
De-a lungul timpului, specialiştii au asociat radicalii liberi cu o mulţime de boli, incluzând unele tipuri de cancer, afecţiuni ale plămânilor şi cu funcţionarea improprie a sistemului nervos şi imunitar. Recentele studii medicale au arătat că antioxidanţii pot neutraliza radicalii liberi şi pot chiar opri sau încetini evoluţia unor boli, având şi un rol foarte important în încetinirea procesului de îmbătrânire.
Antioxidanţii includ vitamine (vitamina A , E şi C), minerale (zinc şi selenium), flavinele, carotenul şi alte elemente nutritive care se găsesc în plante, vegetale şi fructe. Cele mai importante surse de antioxidanţi sunt fructele şi vegetalele, ce pot oferi organismului adevărate arme de apărare împotriva bolilor", informează Dr. Luana Sahian.
Cea mai bună metodă de a asigura necesarul de antioxidanţi din dietă este de a consuma zilnic fructe şi legume bogate în antioxidanţi, fie proaspete, fie sub formă de sucuri şi piureuri. Elementele nutritive cu proprietăţi antioxidante ne pot proteja de factorii de stres din mediul înconjurător şi pot accelera procesul de refacere al organismului după efort fizic intens.
În ultimii ani, importanţa antioxidanţilor a crescut, devenind un subiect de cercetare pentru biochimie, farmacologie, medicină, dar şi pentru industria alimentară.
Studii representative au demonstrat că, pe lângă antioxidanţi, fito-nutrienţii, elementele nutritive cu proprietăţi antioxidante, ne pot proteja de factorii de stres din mediul înconjurător şi pot accelera procesul de refacere al sistemului imunitar.
Consumul zilnic al unui pahar de Cappy BodyTime Antiox, în combinaţie cu o dietă echilibrată şi variată, bogată în fructe şi legume, contribuie la asimilarea zilnică a antioxidanţilor naturali.
Antioxidanţi: Substanţe care protejează celulele împotriva daunelor cauzate de moleculele instabile, cunoscute sub numele de radicali liberi.
Artere: Vase de sânge care transportă sângele de la inimă în toate părţile corpului.
Arteroscleroză: Proces gradual în care depunerile bogate în colesterol numite placă se aşează pe pereţii interiori ai arterelor, foarte periculos pentru vasele care alimentează muşchiul inimii şi creierul.
Radicali liberi: Compuşi oxidici instabili, potenţial dăunători, care sunt produşi ai proceselor metabiloce şi care pot proveni şi din mediul înconjurător, de exemplu din poluare.
Boli de inimă: Anormalitate structurală sau funcţională a inimii sau a vaselor de sânge care alimentează inima, care o împiedică de a funcţiona normal.
Lipide: Grup de molecule organice care include grăsimile, uleiurile şi cerurile. Lipidele nu se dizolvă în apă. În organismele animale, inclusiv la oameni, lipidele stochează energia şi fac parte din structurile celulare.
Oxidare: Combinarea unei substanţe cu oxigen.
Fenoli: O clasă de compuşi chimici organici care funcţionează drept antioxidanţi.
Atac cerebral: Are loc atunci când o zonă a creierului este deprivată de sursa sa de sânge, în general din cauza unui blocaj sau a unei ruperi la nivelul vaselor de sânge, cauzând moartea unui ţesut vital al creierului.
Fito-nutrienti: Elementele nutritive cu proprietăţi antioxidante.