Sunt căutate soluţii pentru prevenirea declinului demografic al Regiunii Centru

C.P.
Miscellanea / 12 mai 2010

Reprezentanţii ADR Centru au fost prezenţi la la Maastricht (Olanda), unde s-a desfăşurat Conferinţa de lansare a proiectului DART (Declining, Ageing and Regional Transformation). Proiectul, având ca lider de proiect Banca de Investiţii a Landului Brandenburg, este finanţat prin Programul Operaţional de Cooperare Interregională Interreg IV C al Comisiei Europene. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, alături de parteneri din 12 regiuni europene, participă la acest proiect care răspunde preocupărilor existente la nivelul Uniunii Europene şi al statelor membre cu privire la problemele generate de îmbătrânirea demografică.

Europa se confruntă de mai mult timp cu un accentuat proces de îmbătrânire demografică, proces ce se va intensifica în următoarele decenii. Până în anul 2030, fiecare a treia persoană din UE va avea peste 60 ani. Regiunea Centru se numără printre regiunile din Europa afectate de acest proces de declin demografic şi îmbătrânire. Ponderea populaţiei de peste 65 ani din Regiunea Centru a crescut de la 9,7% cât era în anul 1990 la o valoare de 14,1% în anul 2009 şi, potrivit unor proiecţii demografice, în anul 2050, ar urma să reprezinte peste 31% din populaţia totală a regiunii. Transformările demografice preconizate vor avea implicaţii majore pe termen mediu şi lung în toate domeniile economico-sociale şi vor influenţa semnificativ deciziile autorităţilor la nivel naţional, regional şi local. ADR Centru a tras un semnal de alarmă în privinţa schimbărilor demografice din Regiunea Centru şi în cadrul Conferinţei Regionale "Schimbările demografice şi consecinţele asupra dezvoltării regionale - Influenţe asupra proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional", organizată în parteneriat cu Ministerul Federal al Economiei şi Tehnologiei din Landul Brandenburg şi cu Reprezentantul pentru chestiuni de parteneriat al landului german în Regiunea Centru. Concluziile conferinţei au sensibilizat autorităţile publice locale din Regiunea Centru cu privire la evoluţiile demografice şi efectele acestora în diferitele domenii ale vieţii socio-economice.

Proiectul DART, care caută soluţii pentru prevenirea declinului demografic, a debutat în noiembrie 2009 şi se va derula pe perioada a 36 de luni, având alocat un buget total de peste 2 milioane euro pentru cei 14 parteneri. Scopul proiectului este de a identifica şi formula, într-o abordare integrată, propuneri de politici menite să preîntâmpine problemele cauzate de îmbătrânirea demografică.

"ADR Centru, în calitate de partener al proiectului DART, şi-a propus ca, în cooperare cu autorităţile publice şi organizaţiilr interesate din Regiunea Centru, să se implice activ în identificarea unor soluţii eficiente, sustenabile, la problemele cauzate de îmbătrânirea populaţie. În cadrul Conferinţei de lansare a proiectului, ADR Centru a prezentat aspectele demografice actuale ale regiunii noastre, evoluţiile pe care le-am prognozat pentru următoarele decenii, precum şi câteva posibile direcţii de acţiune de urmat la nivel regional şi local", a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb