Suntem pe primul loc în UE după numărul îmbolnăvirilor Covid 19

George Marinescu
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 10 iulie 2020

Suntem pe primul loc în UE după numărul îmbolnăvirilor Covid 19

Peste 30.000 de persoane au ieşit din izolare şi 1300 din carantină, după decizia CCR

Simin-Aysel Florescu, director medical Spitalul Victor Babeş: "Nu măsurile de relaxare în sine au dus la actuala situaţie, ci proasta interpretare a acestora"

Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecţioase, Institutul Naţional Matei Balş: "Am intrat pe o pantă ascendentă care va continua ca urmare a efectului de domino"

Cifrele săptămânii - 397, 555, 614... acestea sunt raportările noilor infectări cu Covid-19 în ultimele trei zile, arătân­du-ne ce se întâmplă când măsurile de relaxare luate de autorităţi sunt interpretate după ureche, după filosofia de viaţă a fiecăruia şi când instituţiile publice şi companiile private sunt incapabile să înţeleagă faptul că respectarea restricţiilor este în beneficiul tuturor.

Dacă în prima zi de relaxare, în stare de alertă, după starea de urgenţă, aveam 190 de noi cazuri de infectare - conform raportării din 15 mai, la relaxarea din 1 iunie - redeschiderea teraselor - am consemnat 140 de noi infectări, în 15 iunie - 166 de infectări, începând din 17 iunie - odată cu prelungirea stării de alertă - s-a intrat într-o perioadă de zig-zag, odată cu cele 345 de noi cazuri de îmbolnăvire. Montagne-ul rousse-ul pandemiei a ţinut până la sfârşitul lunii iunie, când am intrat pe un trend ascendent care ne-a dus la recordul nedorit de ieri: 614 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în 24 de ore, a doua zi consecutiv pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de cazuri raportate.

Practic, toată munca depusă de autorităţi şi cadrele medicale în timpul stării de urgenţă s-a dus pe apa Sâmbetei în timpul stării de alertă. Iar toţi sunt nevoiţi să reia lupta cu pandemia, în timp ce numărul de cazuri creşte de la o zi la alta.

Ce ne-a dus în acest punct? Conform specialiştilor există mai mulţi factori care au concurat la răspândirea comunitară a pandemiei. Deşi de la nivel central s-a cerut autorităţilor locale să suplimenteze numărul mijloacelor de transport în comun sau să reducă timpii de staţionare a acestora în depouri şi autobaze, în realitate lucrurile stau exact pe dos. Garniturile de metrou sunt arhipline la orele dimineţii, tramvaiele circulă aglomerat în orele de vârf, autobuzele sunt în aceeaşi situaţie.

Pentru o decongestionare a trans­portului în comun, Guvernul recomanda ca timpul de lucru al angajaţilor să fie fracţionat de către companii, astfel încât oamenii să nu plece toţi în acelaşi timp la muncă şi să nu se întoarcă la aceeaşi oră, toţi, acasă.

Nicio măsură de protecţie nu a fost pusă în aplicare de angajatori, patronii au considerat că ei ştiu mai bine cum să organizeze activitatea firmei. Nu mai vorbim despre lipsa controlului termic la intrarea în multe dintre instituţiile publice, magazine, chiar şi la mall-urile deschise la jumătatea lunii trecute. Sau despre persoanele care circulă fără mască în spaţiile închise, chiar şi atunci când se duc să îşi cumpere o şaorma, fie că sunt simpli cetăţeni sau membri marcanţi ai PSD.

Situaţia este la fel şi în mijloacele de transport de la nivel naţional. În trenurile către mare sau munte, mulţi dintre călători nu au mască de protecţie sau o ţin sub nas ori bărbie şi o ridică doar atunci când trece câte un echipaj de poliţie. Pe autostrada către mare, în benzinării este un adevărat festival al aglomeraţiei şi al lipsei mijloacelor de protecţie pe timp de pandemie.

Pe litoral şi la munte există un risc ridicat de transmitere a noului coronavirus, din cauza aglomeraţiilor din fiecare weekend, ceea ce l-a făcut pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, să se gândească la posibilitatea impunerii unor măsuri mai stricte sau chiar a carantinării anumitor zone unde cetăţenii, autorităţile şi antreprenorii nu înţeleg să respecte măsurile de protecţie.

Măsuri bune, transpunere deficitară

În esenţă, aşa cum spun specialiştii, măsurile de relaxare sunt bune, dar interpretarea lor, implementarea lor de fiecare dintre noi este un fel de şaorma cu de toate, după cum ne taie capul, ceea ce nu este în regulă.

În acest sens s-a pronunţat şi doctorul Simin-Aysel Florescu, director medical la Spitalul Victor Babeş, care a declarat pentru Ziarul BURSA: "În opinia mea, actuala pantă îşi va menţine trendul ascendent, dar rămâne de văzut cât va dura acesta. Depinde foarte mult de comportamentul global al populaţiei, de noi, ca indivizi, de fiecare dintre noi. Lipsa de responsabilitate în comportamentul acesta duce la efecte colective, după cum vedeţi. La această stare au contribuit mai mulţi factori. Nu avem cum să stabilim acum cât la sută din fiecare factor este responsabil de creşterea numărului de infectări, dar este evident că suma acestor factori duce la ceea ce vedem acum. Măsurile de relaxare în sine nu erau menite să ducă la o creştere a numărului de cazuri. Nu măsurile de relaxare în sine au dus la actuala situaţie, ci proasta interpretare a acestora. Pentru că, dacă nu se respectă distanţarea fizică, portul măştii de protecţie şi alte măsuri de igienă, se ajunge în situaţia actuală. Evident că nu mai ţine nimeni cont de aceste măsuri de protecţie, iar acest lucru se vede cu ochiul liber. Măsurile de relaxare au venit cu anumite condiţii, pe care lumea nu le respectă şi aici este marea problemă. Deşi poate multora li se va părea anormal că folosesc aceeaşi expresie, reiterez că măsurile de relaxare nu au dus la creşterea numărului de cazuri, ci nerespectarea acestora".

Pe lângă acest factor care a dus la creşterea numărului de noi infectaţi cu coronavirus, specialiştii susţin că un rol important l-a avut şi decizia Curţii Constituţionale privind carantinarea şi izolarea, în urma căreia au ieşit din spitale şi din centrele de izolare mii de persoane infectate sau suspecte de infectare. Numai din spitalul Victor Babeş au ieşit, în urma deciziei CCR, între 50 şi 60 de persoane care ar trebui să se afle sub monitorizarea atentă a medicilor de familie. Dar, în condiţiile în care majoritatea administraţiilor publice locale, odată cu relaxarea, nu s-au mai implicat deloc în respectarea măsurilor de protecţie, este greu de crezut că miile de cetăţeni ieşiţi din carantinare sau izolare sunt monitorizaţi atent de medicii de familie. Mai ales că, în conformitate cu recentele informaţii oferite de ministrul Sănătăţii, vorbim despre peste 30.000 de persoane care au ieşit din izolare şi 1300 din carantină. Iar, conform ministrului de resort, una dintre aceste persoane poate contamina până la 234 de alţi cetăţeni. Aşa că avem toate premisele, conform specialiştilor, ca trendul ascendent să nu se oprească prea curând şi situaţia să devină dramatică mai ales că multe dintre spitale, printre care şi Victor Babeş, au secţiile ATI pline de mai bine de două săptămâni.

Adrian Marinescu: "Izolarea celor bonavi, o necesitate"

În legătură cu actuala stare de lucruri, doctorul Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecţioase la Institutul Naţional Matei Balş, coordonator al Programului HIV/Sida din cadrul unităţii medicale, ne-a declarat: "Situaţia actuală este cauzată de lipsa unui echilibru între măsurile de relaxare şi cele de prevenţie. Suntem în plină perioadă de concedii pe litoral şi la munte, ne adunăm mulţi la un loc, uităm de măsurile de prevenţie şi ne îmbolnăvim. Chiar dacă se fac mai multe teste, indicele de pozitivitate este crescut în aceste zile, situându-se peste 4%. În urmă cu câteva zile, am fost într-un platou al relaxării cu dinţi de fierăstrău, ceea ce însemna că erau variaţii de la o zi la alta. Din păcate, acum am intrat pe o pantă ascendentă care va continua ca urmare a efectului de domino, adică cei infectaţi transmit mai departe celor cu care vin în contact".

Domnia sa consideră că starea actuală este generată şi de creşterea numărului celor care nu respectă măsurile de prevenţie.

"În afară de distanţare socială, purtatul măştii, regulile de igienă, evitarea gesturilor sociale, este importantă izolarea celor care sunt bolnavi. Ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, după decizia Curţii Constituţionale, a contribuit la această situaţie: externarea la cerere şi lipsa izolării", a punctat doctorul Adrian Marinescu.

El a menţionat că discuţiile privind imunizarea naturală a populaţiei sunt teorii imposibil de pus în practivă.

Adrian Marinescu a precizat: "Imunizarea naturală a populaţiei este aproape imposibil de realizat într-un timp scurt, adică un nivel de 60-70% care să oprească pandemia. Ca o comparaţie, în timpul gripei spaniole, de acum o sută de ani, imunizarea a fost de aproximativ 30%. Un calcul simplu ne spune că a imuniza să spunem 60% din populaţie înseamnă peste 10 milioane de infectaţi adică aproximativ 500.000 decese. Ca să nu mai vorbim de depăşirea capacităţii sistemului medical".

Domnul Marinescu a mai arătat că tot ce se vehicula despre persoanele asimptomatice nu ar mai avea acoperire practică după ce un studiu american recent spune că asimptomaticii sunt răspunzători de 50% dintre îmbolnăviri.

Covid-19 şi politica, două noţiuni perfide

În timp ce specialiştii arată ce se întâmplă în realitate cu coronavirusul, politicienii neagă evidenţa.

Varujan Vosganian, deputat ALDE, fost membru marcant al PNL, fost ministru al Finanţelor Publice, a declarat la Digi 24 : "În primul rând, cred că ar trebui, totuşi, ca epidemiologii să ne explice ce se întâmplă. E simplu să dai vina pe populaţie. Dar eu nu cred că românii se comportă cu totul altfel decât se comportă italienii, francezii, spaniolii, mai ales că în ţările alea au fost şi mişcări de protest. Nu cred că plajele româneşti arată altfel decât plajele din Grecia, unde avem sub 30 de cazuri pe zi şi un singur deces în ultima săptămână. Mie mi se pare că e o soluţie confortabilă să dai vina pe români. Eu cred că românii au fost destul de disciplinaţi în starea de urgenţă şi-n starea de alertă. (...) Cred că focarele din spitale şi din căminele de bătrâni nu au fost corect stăpânite şi poate că ăsta este unul din argumente. (...) În plus, unii au sentimentul, privind în jur şi nevăzând efectele virusului şi aerul care are zimţi, că totul e o fantasmagorie la televizor. Nu este. Sunt cazuri reale, sunt oameni care suferă din asta, dar, după opinia mea, este disproporţionată descrierea virusului. Virusul, după opinia mea, nu are o capacitate atât de puternică de răspândire, ca dovadă că cea mai mare parte a celor infectaţi sunt asimptomatici. Observaţi că la 555 de cazuri, avem aproape acelaşi număr la ATI, a crescut numai cu şase persoane, deci e limpede că virusul e mai vlăguit, dincolo de faptul că cei testaţi sunt mai mulţi şi apar mai multe teste pozitive".

În corul celor care nu cred în raportări a intrat şi Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Firea susţine că raportările recente nu sunt corecte, atât timp cât în urma testării masive efectuată de Primăria Generală în Bucureşti, din 4700 de persoane testate, doar 4 au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

De partea celor doi se mai situează şi alţi politicieni din PSD, ALDE şi Pro România, care susţin că raportările sunt manipulate de către Guvern care doreşte prelungirea stării de alertă.

Din păcate pentru ei, conform specialiştilor realitatea este cu totul alta, iar zilele următoare vor fi decisive pentru ce se va întâmpla după 15 iulie în România.

Opinia Cititorului ( 49 )

  1. Legea Carantinei este gata!

    Doi potentati ai Regimului Politic: 

    - Apartamentul acela e de lux! Sa aranjam o infectare! 

    Trupele de interventie se deplasasera spre posesorul apartamentului: 

    - In data X ai fost contactul lui Y, pozitiv SARS Cov-2! Trebuie sa vii cu noi la spital! In acelasi timp, iti vom confisca apartamentul! E INFECTAT!! MASINA, LA FEL!!! Trebuie sa-ti dam 30, 000 de RON!!! Dar trebuie sa astepti suma, intr-o luna-doua! (Apartamentul valora $ 80, 000)...... (In gand, nu-i mai dam suma niciodata)... 

    - Cui îi revine apartamentul?

    - Lui Z, băiat de-ai nostri, om de bază, de la TRUPELE DE REPRESIUNE! Ha, ha, ha, ce fraieri si romanii astia! In 1989 au venit trupele de intervenție Spetznaz, ca ei nu erau capabili de eliberare de comunism! Nici acum! Niste stck-uri... bete! 

    1. Dacă ai avea un dram de creier și ai filtra prin ele informațiile primite nu ai scrie toate aberațiile. Dar sunt mișto narativele astea primite de la Maica Rusia pe care le derulați ca dobitocii de patru luni încoace.

      Raf, Ara! Au luat-o razna: CONFISCARI DE PROPRIETATI (CARANTINA BUNURILOR), INTERNARI FORTATE: ESTI SANATOS PANA CAND ITI SPUNEM NOI, APOI DEVII SUSPECT!!!! NOI NE INGRIJIM DE SANATATEA TA ( CA PANA ACUM, DECI AR FI TREBUIT SA FIE 0 MORTI DE DIEVRSE BOLI)!!! Tedros Adhanom Ghebreyesus, seful OMS-ului, un criminal care a permis Chinei sa intarzie declararea virusului pentru a se raspandi in lumea intreaga! A obtinut presedintia prin manevre oculte, printr-un fenomen asemanator cu nepotismul! Prin sprijunul Chinei, a beneficiat de banii SUA pentru a permite aceasta fantasmagorie! Are multe cozi de topor in lume! La noi se cunosc! Mare minune ca acesti teroristi nu vor fi vanati precum criminalii de razboi de dupa WWII!! Precum Goering, Menghele dupa WWII!!! PS: GRECII SI SARBII, OAMENI DE BAZA, CU REACTIE, IAU CU ASALT PARLAMENTELE CU TRADATORI, NU SCLAVI PE PLANTATIE!!!

      Esti dezaxat.

      Sclavii sunt in tarile cu dictatori (inclusiv in tara ta). Populatiile de acolo nu au drepturi.

      Noi avem foarte multe drepturi, inclusiv dreptul de a ne bate joc de dreptul la viata si la sanatate al populatiei. 

      Emanațiilor veniți pe umerii Spetznazului (trupe speciale rusești) in 1989! Cât despre Kremlin, eu sunt in SUA! As fi fost in închisoare dacă eram cu rușii ca tine, Celovec Ticălos! România: Ciuma Lumii din cauza Prosovieticilor conduși acum de Merkel in ultimii 30 de ani!

      Scenariu de tip 10 septembrie 2018 din fata guvernului, sau mieriade. Continuarea celui din 1947-1989. Scenariu de stanga, bolsevism pesedism, cu ccr, alde, udmr la sustinere.

      România -Colonia de Sclavi a Lumii, care se duc la sparanghel la ordin și își cedează bătrânii și copiii la ordin pentru a fi cobai!!! Toți acoperitii din Parlament trebuie puși la stâlpul infamiei și supuși interogatoriilor publice! Unii vor sfârși ca Mussolini! Va ieși măcel in fiecare scara de bloc, pe fiecare strada, când agenții Poliției Politice vor vrea sa bage la arest copii, bătrâni, sa dea foc la mașini!!! Vor ieși oamenii cu facalete, topoare, bate de baseball in apărare! Femeile și bărbații vor depinde de un medic care va cere favoruri diverse! Ce fraieri!!!

      George Andrei. Iei ceva pastile? Sau nu le iei și de aia ești așa cum ești? Astea visezi tu ? Trupe rusești cauți? Sunt un pic mai in Nord Est. Nici acolo nu este nicio boala, mor oamenii cu zile, știu, îmi spui că oricum resurse nu aveau să trăiască. Acu, serios? Voi nu aveți un pic de rușine???

      In 1989 au fost 4,000 de soldati Spetznaz in Romania! Emanatii si cei de dupa au fost impusi de ei! Dar tu tii cu Iliescu!!!

      Prin Romania!!! O dovada esti chiar tu! Inteleg ca esti o figura hieratica! Dar nu puteai sa fii Matrix? Sau John Wick? Dar nu! Asta e!!! Toti stiu asta!!!

      Cand nu a mai finantat OMS-ul! S-a opus Guvernului Mondial! Chinezii de rand sunt OK, dar autoritatile chineze au cerut OMS-ului sa nu spuna ca a aparut virusul! Ca sa aiba timp sa se raspandeasca! De aceea sunt vinovati! Au ”lasat” sa scape un virus din laborator si au declansat Noua Revolutie Bolsevica din lume!!! Seamana cu ”1984”, de Orwell, ce se intampla acum!!! Big Brother vegheaza!!! Granite inchise, mass-media care face propaganda SARS Cov-2!!! Pana acum, in 2020, au murit 4, 327, 970 de oameni! Pentru cancer nu exista un vaccin? De unde pana unde a aparut grija pentru sanatatea oamenilor?

      Cum iti permiti sa spui despre Romania ca este ciuma lumii,mai nesimtitule?Stai dracului in tara in care te afli acum si vezi-ti de treaba!

      Cand Italia are alte 188 de cazuri, Romania se trezeste cu peste 555! Si in Italia a fost focar, nu gluma! Doar SUA au multe cazuri, deoarece ei fac multe testari! Nu ar trebui stiut procentajul? Si cine a acceptat sa se taie padurile Ro sau sa se piarda industria? Sau sa se depoziteze gunoaiele lumii in Ro? Voi ati transformat -o in asa ceva? Si apoi, demagogic, spuneti ca sunteti patrioti si respectuosi Fața de Tara!!! Patrihoti poate! Si persoane care nu respecta Ro!!! Altfel nu ar fi ajuns cetatenii romani sa fie respinsi in toate tarie! S-a trezit focarul din Europa in Romania si Bulgaria! Ce respect fata de Romania! Ticalosilor!!! Ati distrus viitorul tuturor: toti fug din tara ca de molima dupa 1990!

    Învinovățirea populației servește unor scopuri totalitare evidente - trecerea prin Parlament a unor legi agresiv fasciste de stat totalitar, bolșevic in care fiecare cetățean să poată fi turnat de vecini, apoi arestat, anchetat, băgat în carantină ideologică, pus sechestru pe bunuri și alte chestii de acest gen.

    Rezistam FIAREI !!! 

    1. În fiecare zi vii cu aceleași narative de prost gust pritocite la kremlin și livrate ție prin intermediul televizorului și rețelelor de socializare. Marș, mă, și căntâ la altă masă, că mă plictisești deja!

      We come after you!

      Maybe after your mother that produced a senile son.

      Nu prea rezistati Fiarei acolo la voi in tara pentru ca tocmai si-a asigurat dictatura pe vecie.

      Vai de voi, papagalule (in fiecare zi debitezi aceleasi prostii ca un papagal). Ai idei putine dar fixe. 

      There is whe reyou belong with your POLITICAL POSSE!

      Si noi dupa voi.

    Ciiolacul, Tariceanu, Weber, Ponta si CCR-istii or fi aflat oare de situatia din tara?

    Nu cred, ei sunt ocupati de "strategiile" dobandirii puterii absolute. 

    Si pe timpul lu Hitler erau justificări medicale în spatele măsurilor totalitare.

    Tot ce vedeți sunt niste pretexte, nimic mai mult. 

    1. Si pe timpul lui Nero erau, idiotule.

      Sa explice ce au facut! Nu in fata parlamentarilor!

      Ciolacu, Tariceanu, Ponta, Weber si CCR-ul trebuie sa dea explicatii poporului pentru ceea ce au facut. Rezultatele actuale au fost nasite de ei.

      Stalin si bolsevicii au dus asta la nivel de arta. Stanga are cele mai multe victime pe constiinta. Internarile erau practica comuna in estul rosu, predecesorii pesedeului au fost maestrii, nu doar in experimentul Pitesti.

      postacilor legile sunt facute de dreapta pnl ista ei ar trebui sa dea explicatii

    Offf...

    Nu mă așteptam că nr celor cu qi redus și cu patologie psihiatrică e atât de mare.... 

    de ce la noi o treaba pornita relativ bine ajunge sa se sfirseasca prost?

    Desi dezorganizati, dezorientati, cu mari lipsuri a de toate, cu un sistem de sanatate profund corupt, cu milioane de oameni din tari grav afectate de pandemie asaltind granitele tarii, tiris-grapis institutiile statului au reusit sa tina pandemia sub control, nascindu-se speranta ca totul s-ar putea sfirsi macar cu bine, daca nu cu un mare succes. Dar n-a fost sa fie asa. 

    Si n-a fost sa fie in primul rind ca virusul pare a avea sapte vieti, nici caldura, marea speranta!, nu-l doboara, si nu se da batut. 

    In al doilea rind putem constata obstacole parca de netrecut puse in calea finalizarii ideilor noastre marete, puse in practica cu multa munca, mari sacrificii, sudoare si singe.  

    Printre altele ma gindesc la industrializarea socialista, care trebuia sa scoata poporul din subdezvoltare si sa-l duca la prosperitate, ma gindesc la Revolutia din ’89 care trebuia, la fel, sa ne aduca prosperitatea...  

    In loc de porsperitate imi apare mereu, parca in vis, rinjetul lui Brucan. Totul pare a se desfasura sub semnul acelui rinjet. Nu izbutim sa transformam visele noastre in realitate pentru ca, fara ca asta sa ne fie prea clar, cinva se opune.  

    Cine este acel cineva ne apare cu claritate din faptul ca Brucan, Militaru, Kostyal... ,in acele clipe de mari sperante de mai bine, au aparut parca de nicaieri, punind umarul la deturnarea evenimentelor de pe drumul firesc spre ceea ce avem parte azi. Cei pomeniti si-au dat obstescul sfirsit, dar ceea ce reprezinta ei nu putea sa dispara, fara a depune nici un efort, asa usor, firesc, in neant. Ba dimpotriva, se dovedeste ca pomenitii au urmasi multi si puternici, ajunsi in conducerea institutiilor statului, care zadarnicesc orice actiune spre dezvoltare, orice actiune spre mai bine.  

    Nu pare a fi alta explicatie mai fireasca, mai apropiata de realitate, a faptului ca cele mai nobile actiuni ale acestui popor se sfirsesc in mari esecuri. De unde apar toti iliestii, toti basestii, toti dragnestii astia nenorociti? Sa-i caute cu luminarea si oamenii obisnuiti nu i-ar gasi, dar te pomenesti cu ei cocotati in cele mai inalte functii ale statului. 

    Si se face asta pentru ca acest popor sa bata pasul pe loc. 

    Am ajuns pina acolo incit cautam salvarea la altii: sasul Iohannis, palestinianul Arafat, la Ludovic Oban, varul lui Vitor Orban, care sunt romanii, dar cu siguranta fac doar ceea ce pot si s-ar putea sa nu poata prea multe. 

    S-a dat Ordin de zi: Nicio zi fara scandal, fara o distrugere! Si conservele kaghebiste din Parlament, din Guvern, Justitie, din CCR, din Media, nu pierd vremea: fac legi in favoarea infractorilor, pentru a face din ei oameni cinstiti, scot SRI din activitatea de furnizor de probe in Justitie, dau lovitura dupa lovitura Justitiei, pentru a o distruge, iar acum hotarasc ca “toate măsurile luate de Guvern în vederea controlării pandemiei covid-19 sunt considerate anticonstituţionale”. 

    Cons ervele kaghebiste sunt imprastiate peste tot si sustin cele mai stupide lucruri, gen covidul nu exista, carantinarea, izolarea, spitalizarea bolnavilor de covid este lipsire de libertate, de-a dreptul puscarie!, toate cu scopul de a impiedica, de a darma, de a distruge, de a face ca tara sa tropaie pe loc. 

    In acest stadiu am ajuns, in acest stadiu suntem.  

    Ce facem mai departe? 

    Raspunsul il pot da doar oamenii cetatii, intelectualii tarii. Care parca sunt mai lipsiti de unitate, mai dezorganizati si mai dezorientati ca niciodata.

    1. A pierdut totul când romanii au pierdut resursele naționale! Așa ca romanii au plecat din țara și politicienii de azi fac jocurile axei Belin-Moscova!

      Prin număr mare de îmbolnăviri din pix, Allemagne poate cumpara totul pe nimic!

      Sa se ia bătrânii sau copiii infectatilor, se va ajunge la lupte de guerrilla! Străinii de popor trebuie judecați!

      Brucan stia ca umbla deja printre noi omul nou, de tip socialist de asta a spus 20 de ani, o generatie, doua. Ce nu anticipa este ca acum avem alt tip de om nou, varianta mai "dezvoltata" adica progresistul. Aceeasi cioara, dar vopsita si cu acces la internet.

      Iesim masiv la vot si dechidem bine ochii.Alta solutie nu exzista.

    ALDE are niste cretini

    " dar, după opinia mea, este disproporţionată descrierea virusului. Virusul, după opinia mea, nu are o capacitate atât de puternică de răspândire, ca dovadă că cea mai mare parte a celor infectaţi sunt asimptomatici." 

    Varujan este un prost notoriu. Un dobitoc care acum este si medic.

    ALDE merita sa dispara din politica romaneasca. HUOOOOO 

    1. Vezi că poți fi catalogat drept negationist daca arunci vreo umbra de îndoială asupra acestui virus.

      Toți cei care spun că virusul e o armă politică falsă a escrocilor de rang înalt, asa cum a fost și "lupta împotriva terorismului" nu sunt bine văzuți, sunt catalogați că fiind reacționari, dușmani ai regimului. 

    Autoritățile au obligația să înceteze mascarada de Covid și să spună clar câți oameni noi testează zilnic și câți sunt pozitivi.

    1. N-ar fi bine sa spuna clar si ce se intampla afara , cati mor zilnic , asa, intr-o mascarada? Sunt pe aici , pe forum , dar si aiurea , cretini carea incearca sa vada daca pun botul si alti cretini la aberatiile lor.

      De alte boli, nu de Covid! Din CAUZA CONDITIILOR PROASTE DE VIATA SI CIVILIZATIE A DICTATURII SUD-AMERICANE DE AZI DIN ROMANIA! PADURILE ROMANIEI SE DUC IN AUSTRIA, PROPRIETATILE VOR FI CONFISCATE (”INFECTATE”, CE PRETEXT), PENTRU A FI CUMPARATE DE GERMANI, FEMEILE VOR FI LUATE SCLAVE SI DUSE IN OCCIDENT!!! PENTRU ”TRATAMENT” (TRAFIC DE CARNE VIE)!!! IAR ROMANII ACCEPTA CA NISTE FRAIERI, CONDUSI DE ACOPERITII DIN PARLAMENT/GUVERN, CE AR TREBUI SA AJUNGA IN INCHISORI!!! GERMANY, OUT OF NATO!!! THE NOWADAYS PEOPLE OF POWER WILL BE HUNTED DOWN WHEN THEY TRY TO TRANSFER THEIR TREASURE OBTAINED BY ROMANIA’s THEFT IN OTHER COUNTRIES!!! AND BROUGHT IN FACE OF JUSTICE!!!

      PS> BATRANII SUNT LUATI CU VIOLENTA IN IZOLETE, BOLNAVII STAU LA COZI INFERNALE IN FATA SPITALELOR INCHISE!!! CE TARA MIZERABILA A DEVENIT ROMANIA! Pacat de peisaje si de oamenii onesti ai Romaniei!!! OPRIMATI DE GUVERNE MIZERABILE TIMP DE JUMATATE DE SECOL!!!

      Scoala de orfani, spuneau trupele de represiune

      - În blocul X, la etajul 7, apartamentul 40! Părinții sunt bolnavi de Covid-19, cel puțin așa spune DSP-ul... 

      Nu se așteptaseră la îmbrînceala făcută de omul foarte solid care țâșni pe scsră în jos... 

      - Vor să ne aresteze, ticăloșii dracu! 

      Iubita îl aștepta jos, într-o mașină de mare viteză... 

      Astfel de scene se petreceau zilnic: copiii erau luați de la așa-zișii părinți infectați, trimiși în casele de orfanaj, unde erau abuzați și în cele din urmă trimiși la abuzatorii din țările așa-zis civilizate! Asta era scopul LEGII CARANTINĂRII!!!

      AȘA AJUNSESE ROMANIA IN PERIOADA LEGILOR CARANTINEI!!! O MIZERIE DE SOCIETATE!!! Whatta a piece of shiitt this law! ASTA ERA TARA!!! BATRANII ERAU RECHIZIONATI SI EXTERMINATI LENT IN AZILE!!! 

      Idiotul tot idiot este. Acuma cine naiba femeile le duce "sclave" in occident idiotule? Dar bieții oameni de cerșesc pe străzile din toate capitalele sau orașele mari ale ale lumii? Spune tu drept George Andrei? De 30 de ani au așteptat covidele sa le duca? Nu idiotule, toate astea se întâmplă și s-au întâmplat de 30 de ani. Chiar și pe timpul când ție îți era bine comunistule. Nu mai poți să vezi de ură, toate se întâmplă din cauza străinilor, ciuma a fost adusă de evrei, holera de țigani, covidele de chineji. Însă tu tot un idiot plin de ură și să rămâi indiferent cum te semnezi. Mai bine semnează doar cu severe și ciocanul.

      Tu și cu politicienii tai de doi bani!!! Legea e un jeg bolșevic!!! Țara de fameni, fatalai și lipsiti de vana!!! Mi-e sila!!! Bolșevic ești tu, ca ai rămas in țara!!! Mie îmi pare rau de prietenii rămași intr-o țara de trepanati in proporție de 60%!! Romanii nu o sa-și cedeze copiii sau bătrânii unor jeguri bolșevice sau globaliste! O sa fie război!!! Habar nu ai nici de romana! Învața mai întâi romana inainte sa scrii!!!

      Îți urăști soția, iubita, mama, parintii, iubesti abuzul!!! Sarmanul Ara: a fost corrupt si el!!! De unde se dovedeste ca in SS nu sunt patrioti decat in proportie de 40%!!! Dar tu esti informator, nici macar ofiter!!! De faci propaganda pentru o lege a acoperitilor din Parlanent!!! Acum, un senator UDMR se da bolnav!!!

      Acum, prin lege, se ajunge la asa ceva! Copiii, batranii, femeile, rechizitionati! Transformati in sclavi sexuali, cersetori, cobai!

      Si nu stii sa pui virgula pentru un vocativ? ”Spune tu drept, George Andrei?”...

      George Andrei cunoaste gramatica limbii romane! Poate oi fi si tu vreun securist tradator ,fugit din tara ca Pacepa.Ce-ar fi sa scrii in chineza?Asa nu iti va mai intelege nimeni aberatiile.

      Asta cu vocativul se facea in clasele mici!! Sefii politici ai securitatii au tradat de foarte multe ori, dovada sta Romania de azi=BATAIA DE JOC A EUROPEI, salariu mic, cel mult $500/luna, lipsa de spitale moderne, de autostrazi, de tehnologie inalta!!! LEGEA CARANTINARII TREBUIE FACUTA NU PE ABERATII, e suspect, deci il carantinam (cine decide cine e suspect, SECTORISTUL, SECURISTUL LOCAL,VECINUL, POLITIA POLITICA, FOARTE PREZENTA ACOLO, DOCTORUL NUMIT POLITIC IN FUNCTIE DE MANAGER SI FOARTE CORUPT, ”MASLUIM NOI TESTUL DACA VII LA INTERVAL CU CEVA SI TE LIBERAM DIN SPITAL, DACA NU STAI AICI PE VECIE?”), nu trebuie sa decida doctorul, pentru ca internarea/izolarea in spital se face cu un consimtamant al pacientului (in Anglia, cine e bolnav, dar nu grav, face carantina acasa, exemplu fiind Olga Kurylenko, trimisă acasă - are si o poza din lockdown la domiciliu,unde a stat foarte mult timp, doar daca s-ar fi simtit foarte rau era dusa la spital), copiii si batranii infectatilor nu trebuie trimisi la bulau, ci la o RUDA! Ca sa nu fie abuzati sau chiar omorati, ceea ce se intampla frecvent in institutiile romanesti! Telefoanele sunt luate in spital de la pacienti pentru ca nimeni sa nu stie daca medicii ii trateaza necorespunzator pe pacient, daca au mancare suficient (trei felii de paine/zi, ”Ce, vrei friptura la gratar?”, ii spun cu un ton nervos ingrijitorii medicali- SANSA CA UN ASIMPTOMATIC SA MOARA IN SPITAL E MULT MAI MARE DECAT DACA STA ACASA), daca stau gramada cu BOLNAVI DE ADEVARAT! TESTUL PCR E RELATIV, ARE PRECIZIE MICA, 55% cel mult! TRATAMENTUL ASIMPTOMATICILOR NU TREBUIE SA FIE OBLIGATORIU, II POATE FACE RAU!!! DIN MOMENT CE DOCTORUL NU E CAPABIL SA VINDECE SI ALTE BOLI, CANCER, DIABET ETC, NU STIE NICI AICI NIMIC, DOAR EXPERIMENTEAZA PE MATERIALUL CLIENTULUI IN PRIVINTA COVID-19!!! ”DACA SITUATIA STIINTIFICA O CERE, ATUNCI PACIENTUL RAMANE INCHIS” – CAT DE RELATIV E TOTUL), CARANTINAREA BUNURILOR, O ALTĂ MARE PROSTIE, DEOARECE VIRUSUL DISPARE DUPĂ UN TIMP, E PRILEJ DE CONFISCARI!!! LEGEA E FACUTA DE PERSOANE CU TRECUT DUBIOS, SANTAJABILE, PRECUM SUNT PERSONAJELE MEDICAL-POLITICE DIN MEDIUL ROMANESC, AFLAT IN LOCKDOWN DE CEL PUTIN 40 de ANI!!! LEGEA E FACUTA DE INSETATI DE A RECONSTITUI URSS-ul LUI STALIN!!! MULTI TERMENI DIN LEGE SUNT VAGI, CEEA CE FAVORIZEAZA ABUZUL: ”RISC IMINENT”, , ”PROBABILITATE RIDICATA DE APARITIE SI PROPAGARE A UNUI AGENT PATOGEN”, ”CONTAMINARE”, ”EVENIMENT NEOBISNUIT”, ”DOVADA STIINTIFICA” (DIN MOMENT CE SE BAJBAIE, SUNT DOAR TEORII ACESTE ”DOVEZI”!!)… CARANTINA SE POATE MENTINE PE TERMEN NELIMITAT PENTRU UN INDEZIRABIL, DECI E VORBA DE ARESTARE MEDICAL-POLITICA!!! Deoarece asimptomaticii au stat alaturi de simptomatici e clar ca de aceea s-au produs INFECTARILE!!! NU SE STIE CAND VA EXPLODA ROMANIA!!! POATE CA MULTI DINTRE MORTI AU MURIT DE FOAME IN SPITALE SI AU FOST RAPORTATI COVID-19!!!

      DACA STAU LA DOMICILIU!!! SUNT METODE!!!

      Dar dai peste unul care te da pe mana medicilor! La fel si celelalte categorii!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb