Tancurile Leclerc, gata de operare în poligonul de la Cincu

G.M.
Miscellanea / 17 noiembrie 2022

Sursă Foto: Facebook - Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro/ État-Major des Armees

Sursă Foto: Facebook - Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro/ État-Major des Armees

Cele 13 tancuri Leclerc trimise de Franţa au ajuns, ieri, în gara Voila, judeţul Braşov, şi de acolo vor fi trimise la baza militară de la Cincu, unde se află dislocat Grupul de luptă al NATO din ţara noastră, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale. Convoiul cu tancurile respective a în ţară în data de 14 noiembrie, iar primele imagini au fost postate pe contul de Twitter "French Armed Forces în Romania", pagina oficială a forţelor armate franceze care sunt staţionate la Cincu.

"MissionAigle a primit tancurile Leclerc în gara Voila. Acest echipament contribuie la creşterea capacităţilor operaţionale din România şi consolidează poziţia defensivă şi preventivă pe flancul estic al NATO", se arată în mesajul care însoţeşte fotografiile.

Menţionăm că, la începutul lunii octombrie, Sebastien Lecornu, ministrul Apărării din Franţa, anunţa că ţara sa îşi va consolida tehnica de luptă din România, prin trimiterea unei companii de transportoare blindate şi a unei companii de tancuri. Primul convoi cu tehnică militară franceză, constând în transportoare blindate, a sosit în România pe 23 octombrie.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocate în ţara noastră.

La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul naţional, integrând, pe bază rotaţională, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos.

BGFP contribuie la creşterea cooperării militare a României cu Franţa, şi, implicit, la consolidarea securităţii spaţiului euro-atlantic pe Flancul Estic. Cooperarea cu partenerii strategici şi existenţa pe teritoriul naţional a unor structuri de luptă relevante contribuie la creşterea capacităţii de apărare şi descurajare în contextul războiului din Ucraina şi a crizei din regiunea Mării Negre.

Franţa va opera în România cel puţin 24 de tancuri Leclerc, în jur de 20 de blindate de luptă ale infanteriei (VBCI), aproximativ 40 de blindate uşoare, 5 blindate ale geniştilor plus echipament auxiliar logistic, de tractare şi reparaţii.

AMX 56 Leclerc, care va fi principalul vector de luptă al grupului de luptă NATO în România, este un tanc principal de luptă, ce are un blindaj compozit, cu titan, wolfram şi straturi semireactive şi este pus în mişcare de un motor diesel cu 8 cilindri care furnizează 1.500 CP, cuplat la o cutie de viteză automată SESM ESM500. Arma principală a tancului Leclerc este un tun de 120 de milimetri cu ţeavă lisă. Tunul are un sistem de încărcare automată a proiectilelor care permite o cadenţă de tragere de 12 focuri pe minut. Se pot folosi până la şase tipuri diferite de muniţie, dar cele mai utilizate sunt proiectilele perforante "săgeată" sau APFSDS cu un miez de tungsten şi proiectilele antitanc cumulative HEAT. Un tanc Leclerc poate să tragă din mers la o viteză de 50 km/h asupra unei ţinte aflate la 4.000 de metri. Ca armament secundar, Leclerc este echipat cu o mitralieră jumelată de 12,7 milimetri şi o mitralieră telecomandată de 7,62 milimetri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu atatea arme si militari straini,

    avem sanse sa intram in Schengen 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb