TANCZOS BARNA:  "Exportul de substanţe chimice şi deşeuri periculoase de către state care nu le pot gestiona trebuie restricţionat"

F.D.
Politică / 29 august 2022

"Exportul de substanţe chimice şi deşeuri periculoase de către state care nu le pot gestiona trebuie restricţionat"

Trebuie identificate soluţii pentru a restricţiona exportul de substanţe chimice şi deşeuri periculoase de către state care nu le pot gestiona şi nu au capacitatea de a face acest lucru, a declarat, astăzi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, la sesiunea plenară a celei de-a IV-a întâlniri a procesului intersesional al Abordării Strategice şi Managementul consolidat al substanţelor chimice şi deşeurilor, potrivit Agerpres.

"Având în vedere că substanţele chimice şi deşeurile afectează toate aspectele dezvoltării, gestionarea corectă a acestora este relevantă şi sprijină punerea în aplicare a mai multor alte obiective de dezvoltare durabilă, dacă nu a tuturor. În ciuda acestor obiective ambiţioase, procesul şi gestionarea deşeurilor şi a substanţelor chimice este destul de lent. Considerăm că este nevoie de o mai mare mobilizare şi alocări de resurse pentru a accelera acest proces. Suntem convinşi că abordarea multisectorială este cheia succesului în noul cadru. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în calitate de autoritate centrală pentru mediu, consideră că un angajament comun de a proteja sănătatea umană şi mediul prin dezvoltarea, în continuare, a recomandărilor pentru cadrul global de management consolidat al substanţelor chimice şi deşeurilor după 2020 este cea mai bună cale de urmat. Trebuie identificate soluţii pentru a restricţiona exportul de substanţe chimice şi deşeuri periculoase de către state care nu le pot gestiona, care nu au capacitatea de a o face. O preocupare şi o atenţie majoră este reducerea impactului negativ al activităţilor urbane şi a substanţelor chimice periculoase pentru sănătatea umană, inclusiv prin gestionarea ecologică şi utilizarea în siguranţă a substanţelor chimice, reducerea şi reciclarea deşeurilor, utilizare mai eficientă a resurselor de apă şi energie", a spus Tanczos.

Oficialul român a abordat şi subiectul conflictului armat de la graniţa estică a Europei şi a atras atenţia asupra faptului că Rusia trebuie să înceteze atacurile asupra Ucrainei.

"Din păcate, nu putem ignora situaţia complicată de la graniţa de est a Europei. Doresc să-mi exprim solidaritatea românească cu Ucraina şi cu poporul ucrainean. România condamnă, de la bun început, în cei mai fermi termeni posibili, actul de agresiune neprovocat şi nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei. România cere ca Rusia să înceteze imediat acţiunile sale militare, să-şi retragă toate trupele de pe întreg teritoriul Ucrainei şi să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional şi să respecte Adunarea Generală a ONU. România sprijină cu hotărâre dreptul inerent al Ucrainei de autoapărare şi eforturile forţelor armate ucrainene de apăra integritatea teritorială şi populaţia Ucrainei, prin articolul 51 din Carta ONU. În orice moment, Rusia trebuie să-şi respecte obligaţiile în temeiul dreptului internaţional, inclusiv al dreptului internaţional umanitar şi al drepturilor omului în ceea ce priveşte protecţia civililor, femeilor şi copiilor. De asemenea, Rusia trebuie să-şi oprească campania de dezinformare şi atacurile cibernetice", a afirmat ministrul Mediului.

Plenara celei de-a patra întâlniri a procesului intersesional al Abordării Strategice şi Managementul consolidat al substanţelor chimice şi deşeurilor dincolo de anul 2020 (IP4) are loc în aceste zile la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

Consiliul European a aprobat, pe data de 15 martie 2021, o nouă strategie privind substanţele chimice, care stabileşte o viziune pe termen lung pentru politica Uniunii Europene în domeniul substanţelor chimice.

Strategia stabileşte drept obiectiv un mediu fără substanţe toxice, cu un nivel mai ridicat de protecţie a sănătăţii umane şi a mediului, consolidând totodată competitivitatea industriei chimice a UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb