TANCZOS BARNA: "UDMR nu a fost beneficiara finanţărilor dispuse de guvernul Ungariei în România"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2022

Sursă foto: Facebook.com / Tanczos Barna

Sursă foto: Facebook.com / Tanczos Barna

UDMR nu a beneficiat de finanţare niciodată din partea guvernelor de la Budapesta conduse de Viktor Orban, a declarat, ieri, după şedinţa de guvern, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Toate finanţările care vin de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii sunt finanţări legale. Nu am fi acceptat finanţări ilegale. Multe sunt investiţii de utilitate publică şi nu doar vorbitorii de maghiară beneficiază de ele. Sunt deschise pentru toţi cei care vor să practice hocheiul sau să patineze, iar investiţia de la Spitalul din Miercurea Ciuc este pentru toţi cetăţenii României. Finanţările respectă legislaţia europeană, legislaţia naţională. Finanţările sunt bazate pe cererile care se trimit de asociaţii şi fundaţii şi ele se evaluează la instituţiile financiare. Nu ştiu care sunt criteriile pe care le practică toate instituţiile finanţatoare. Niciodată UDMR nu a folosit bani din Ungaria, nu a beneficiat de finanţare niciodată, banii nu au fost folosiţi pentru activiăţi politice sau cu scop politic. (...) Dacă se convine la nivel diplomatic că este nevoie de un acord, cu siguranţă că el va realizat, a spus Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a evitat să ofere clarificări pe tema poziţionării UDMR faţă de discursul rasist al lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad. Tanczos Barna a repetat de mai multe ori că "punctul nostru de vedere a fost clar exprimat" şi că declaraţii se vor face după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, va reveni vineri în ţară, din concediul de odihnă în care se află.

Ministrul Mediului a mai spus că liderii UDMR nu s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre ce s-a întâmplat la Băile Tuşnad.

Menţionăm că, potrivit unei investigaţii efectuată de G4Media, guvernul maghiar condus de Viktor Orban a finanţat cu milioane de euro, timp de mai mulţi ani, activitatea unei fundaţii din Miercurea Ciuc, Mens Sana, al cărei preşedinte este însuşi Tanczos Barna. Referitor la acest lucru, ministrul Mediului a precizat că poziţia sa faţă de discursul de la Tuşnad al lui Viktor Orban nu are nici o legătură cu banii veniţi de la Budapesta pentru fundaţia sa.

Sursa citată arată că, prin această fundaţie şi proiectele acesteia - un exemplu fiind dotarea cu echipamente a unei Clinici de cardiologie din Mircurea Ciuc, Tanczos Barna capitalizează un procent uriaş de imagine în rândul maghiarimii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb