ŢARA, SUB APE: Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat măsuri pentru prevenirea inundaţiilor

C.D.
Companii #Mediu / 26 iunie 2010

Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat măsuri pentru prevenirea inundaţiilor

Măsurile de combatere a efectelor inundaţiilor care au afectat, în ultimele zile, zeci de localităţi din mai multe zone ale ţării, au fost discutate, ieri, de către Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă.

Membrii Comitetului s-a reunit în şediţă la Ministerul Mediului, după ce pe teritoriul ţării noastre au continuat să cadă precipitaţii abundente, iar prognoza hidrometeorologică pentru perioada următoare, anunţată de către specialişti, nu este îmbucurătoare.

"Comitetul Interministerial pentru Situaţii de Urgenţă a analizat evoluţiile din teren ale nivelurilor şi debitelor pe râurile mici din bazinele hidrografice situate în nordul şi estul ţării, precum şi pe fluviul Dunărea, dar şi volumele disponibile în lacurile de acumulare pentru atenuarea unor eventuale unde de viitură şi s-a dispus efectuarea de pregoliri", potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor, remis redacţiei.

Reprezentantul Administraţiei Naţionale "Apele Române" a expus, în cadrul şedinţei, situaţia modului de exploatare a lucrărilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, menţionând că s-a dispus efectuarea de pregoliri în vederea asigurării volumelor necesare atenuării unor eventuale viituri, în special pe râurile Siret şi Prut.

Membrii Comitetului au dispus adoptarea măsurilor necesare evitării producerii unor accidente la acumulările şi iazurile piscicole aflate în administrarea Consiliilor Locale şi agenţilor economici, conform comunicatului Ministerului Mediului.

De asemenea, membrii Consiliului au făcut şi o serie de recomandări pentru prevenirea producerii de noi inundaţii. Acestea sunt monitorizarea permanentă a lucrărilor de îndiguiri, de către deţinătorii acestora (ANAR, ANIF, primării), a cursurilor de apă, precum şi pregătirea materialelor, mijloacelor şi a formaţiilor de intervenţie operativă, monitorizarea permanentă a cursurilor de apă din bazinele avertizate, monitorizarea râului Prut şi a acumulării Stânca Costeşti, precum şi a râului Siret.

O altă măsură presupune asigurarea permanenţei la Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, de la nivelul judeţelor avertizate, prin grija primarilor, în vederea primirii avertizărilor şi prognozelor hidrometeorologice şi diseminării lor către populaţie, precum şi transmiterii de informaţii privind măsurile luate şi cele necesare pentru limitarea efectelor unor eventuale inundaţii.

Alte recomandări formulate de Comitet ţin de îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albia majoră a cursurilor de apă (care, prin antrenare, pot conduce la obturarea scurgerii), întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere, precum şi îndepărtarea plutitorilor din secţiunile podurilor şi podeţelor în localităţi, de către primării, sau luarea tuturor măsurilor care se impun pentru asigurarea scurgerii apelor mari pe cursurile de apă permanente şi nepermanente în localităţi, în zona podurilor şi podeţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb