TĂRICEANU:  "Alăturarea de PSD nu ne-a făcut bine"

I.M.
Politică / 14 septembrie 2019

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat sâmbătă, la şcoala de vară a tinerilor din partid, că alăturarea de PSD nu a făcut bine formaţiunii politice pe care o conduce şi a ajuns la concluzia că trebuie să se despartă de social-democraţi, acest lucru dorind să se întâmple civilizat, însă a spus că a urmat o încercare "tip mafiot, de raket" prin care PSD a încercat să-i fure oamenii.

Tăriceanu a povestit tinerilor la Şcoala de vară de la Jupiter, că existau mai de mult probleme în relaţia ALDE cu PSD, conform News.ro.

"Am înţeles că proiectele noastre nu au susţinere, dar pentru ei susţinerea noastră era importantă pentru că nu aveau majoritatea în Parlament şi ne solicitau să le dăm susţinere pentru proiecte lor. Şi noi într-o atitudine de corectitudine totdeauna i-am susţinut. Când erau proiectele noastre la rând, proiectele se blocau prin Parlament, proiectele se blocau la nivel autorităţilor locale. Fraţilor, o dată, de două ori, de trei ori, nu mai merge. Înainte de alegerile pentru Parlamentul European au început să demită oameni de aia noştri din diverse instituţii descentralizate. Primeam mesaje de la nivel local, că au fost daţi afară inspectori şcolari, directori la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură samd", a spus Tăriceanu.

El a menţionat şi faptul că la alegerile europarlamentare a constatat că pentru PSD principalul său adversar era ALDE. "Şi scorul pe care l-au obţinut nişte organizaţii de-ale noastre, scorul prost, se datorează acestor acţiuni pe la spate pe care le-a întreprins PSD-ul împotriva noastră. E foarte greu astfel să mai ai încredere în partenerul tău", a precizat liderul ALDE.

Tăriceanu a menţionat că alăturarea de PSD nu a făcut bine formaţiunii politice pe care o conduce.

"Alăturarea cu PSD-ul, ne-a făcut bine sau nu ne-a făcut bine nouă ca partid liberalde dimensiune evident mai redusă? Nu ne-a făcut bine pentru că încet, încet publicul nostru ne-a văzut glisând către zona de stânga şi sunt oameni care au convingeri ferme, opţiuni ferme şi care încet, încet au renunţat la a ne susţine. Şi lucrul acesta eu ca preşedinte dacă nu îl sesizez duc partidul într-o direcţie care e perdantă", a menţionat Tăriceanu, informează aceiaşi sursă.

El a mai spus că ALDE a ajuns la concluzia că trebuie să iasă de la guvernare, dar despărţirea de PSD să aibă loc civilizat, constatând că social-democraţii au avut o încercare de tip mafiot, raket, prin care a dorit să fuse oameni de la ALDE.

"Am ajuns la concluzia că trebuie să ne despărţim, să ne despărţim civilizat însă. Ce s-a întâmplat aţi văzut. O încercare de tip mafiot, de raket, îţi fur oamenii, ţi-i iau cu forţa, îi folosesc, le spun, fără ca voi să daţi acordul că reprezintă partidul vostru, de ce? Pentru că doamna Dăncilă să poată să se prevaleze de faptul că compoziţia politică a Guvernului nu s-a schimbat, PSD plus ALDE. Noi hotărâsem în Delegaţia Permanentă, cu un vot covârşitor... Meleşcanu, Graţiela au votat pentru ieşirea de la guvernare, ca acum să uite, li s-a şters creierul şi spun că nu a fost luată decizia statutar, mai statutar decât Delegaţia Permanentă nu e decât congresul", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Dar cand te-a scapat de la urmarire penala ti-a facut bine ?

    Mai cata MARLANIE PE OMUL ASTA ,SA SE UITE IN OGLINDA SI SA REPETE TOT CEEA CE A SPUS DE PSD PANA IN MOMENTUL ASTA ,PSD-UL SI A FACUT UN RAU IMENS CU INSUL ASTA CARE NICIODATA NU A TINUT CU PSD-UL ! A FOST UN FEL DE IEPURE CARE A STAT PE LANGA PSD PANA A FOST MOMENTUL SA LOVEASCA IN PSD INAINTE DE ALEGERI ,METODA INSA A FOST A BUMERANGULUI SI ACUM CULEGE ROADELA ,MARS DIN POLITICA PE USA DIN DOS !

    1. Trebuie la tine ochelari de cal. ---> Eu vad numa' curve-n parlament.

      Sau poate esti "membru" intr-o adunatura de curve politice ? 

    ..."şi partenerul de guvernare este din aceeaşi făină şi anume - Bubulina politicii româneşti, Călin Popescu-Tăriceanu, cocotă bătrână sedusă de amantul profitor Victor Ponta. Crede Tăriceanu că îşi salvează în felul acesta destinul politic. Cred că, pur şi simplu, Victor Ponta se foloseşte de disperarea Bubulinei."

    MAGNETUL CIOLANULUI A FĂCUT BINEEEEEE!!!!!!!!

    Iti trece.Esti pesimist acum,dar,o nouă nevasta cred ca ar rezolva problema

    1. Cu ultima are 6 ani, am auzit. A iesit din garantie de 1 an.

    era bun ciolanul de ros pana a cazut dracnea

    [...]

    Nu merita tariceanu sa-l comparati cu viorica si cu gloata politica

    Da banii care ia-ti luat si faptul ca va scapat de puscarie pe multi dintre voi va facut bine.

    tu si ai tai ati fost demolati.

    urmeaza PSD.  

     

    p.s. sunt un om cinstit si de onoare care INTOTDEAUNA isi tine promisiunile! pulberea va ramane din voi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb