TĂRICEANU:  "ALDE susţine punctele de vedere ale diasporei privind votul prin corespondenţă"

Adina Lateş
Politică / 11 ianuarie 2016

ALDE susţine punctele de vedere exprimate de asociaţiile românilor din diaspora privind votul prin corespondenţă, a afirmat astăzi copreşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, în opinia sa fiind foarte util ca legislaţia să fie simplificată pentru scrutinul parlamentar, transmit surse din presă.

"Suntem total de acord cu aceste puncte de vedere exprimate de asociaţiile românilor din diaspora, le susţinem punctul de vedere, dar pentru votul la parlamentare ar fi foarte util ca această legislaţie să fie simplificată. Pentru că, aşa cum se întâmplă la noi, după ce se adoptă legile mai apar şi norme de aplicare şi cine ştie ce dispoziţii mai dau autorităţile electorale permanente sau mai ştiu eu cine şi o să vedem că procesul este practic blocat şi în loc să avem un număr mai mare de români care să poată să îşi exprime opţiunile politice şi electorale o să vedem exact contrariul", a precizat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cum poate fi simplificat votul prin corespondenţă, el a spus că sunt două variante: fie se merge pe o modificare legislativă, dar lucrul acesta ar trebui să se bazeze "pe coagularea" unei majorităţi în favoarea modificării, fie poate să intervină Guvernul cu modificări.

"Problemele sunt legate de aceste proceduri de înregistrare şi verificare a votanţilor, care sunt foarte complicate. După părerea mea, necesită o navetă care putea să fie eliminată prin folosirea modalităţii directe de vot, simultan cu multiplicarea secţiilor de vot în străinătate. Putem să lăsăm legislaţia aşa, cei care vor să voteze prin corespondenţă să o facă, ceilalţi sigur că pot să voteze direct, la secţiile de vot. Dar lucrul acesta presupune ca sistemul informatic să fie bine pus la punct, în aşa fel încât să nu permită votul multiplu", a declarat liderul ALDE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb