Tavex România - cifră de afaceri de aproape 22 milioane euro în 2023

F.D.
Companii / 29 mai 2024

Tavex România - cifră de afaceri de aproape 22 milioane euro în 2023

Grupul Tavex, comerciant de aur de investiţii din Europa de Nord, anunţă o cifră de afaceri de aproape 22 de milioane de euro în 2023 în ţara noastră. Compania estimează o creştere de 30% a business-ului la finalul anului 2024. Tot anul trecut, Tavex România a vândut peste 30.000 de lingouri de aur şi peste 10.000 de monede de aur, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Pe parcursul anului 2023, compania a vândut în total 360 kg de aur, deşi cantităţile vândute au fost mai mici comparativ cu anul precedent, când războiul din Ucraina început în 2022 şi a dus la o creştere rapidă a achiziţiilor de aur.

În primele trei luni ale anului 2024, Tavex a vândut 81 kg de aur pe piaţa din ţara noastră. Cifra de afaceri cu care compania a încheiat primul trimestru al acestui an se ridică la 5 milioane de euro, aferentă segmentului de aur de investiţii şi nu include cifra de afaceri pentru operaţiunile de schimb valutar. În ceea ce priveşte preferinţele cumpărătorilor, interesul este orientat către achiziţia de lingouri, în proporţie de 65% şi respectiv de monede, într-un procent de 35%.

"Într-o piaţă incertă, cu inflaţia şi ratele dobânzilor în creştere, aurul devine o alegere tot mai populară pentru protejarea economiilor. Dacă vorbim despre piaţa internaţională, oamenii încep să realizeze că aurul de investiţii ar trebui să facă parte din portofoliul lor şi că este un activ valoros pentru siguranţă în aceste vremuri nesigure. Pe piaţa locală, conceptul de aur de investiţii şi beneficiile unui astfel de activ au încă oportunităţi semnificative de a fi explorate. Aici intervine rolul nostru, acela de a educa piaţa locală şi de a oferi oamenilor o opţiune de a-şi proteja economiile. Băncile centrale continuă să adauge aur ca opţiune de investiţii în portofoliile lor, iar noi observăm un interes tot mai mare din partea clienţilor noştri, atât de la investitorii mari, cât şi de la cei mici", spune Victor Dima, Managerul Departamentului de Trezorerie, Tavex România.

Preţurile produselor puse la vânzare de companie sunt accesibile pentru toate categoriile de public şi pornesc de la 400 lei pentru un gram de aur şi ajung până la 36.000 lei pentru un lingou de 100 grame. Clienţii au inclusiv opţiunea de a achiziţiona lingouri de dimensiuni şi mai mari, disponibile doar la cerere, precum lingouri între 1 kg şi 12,5 kg sau mai mult, preferate, de regulă, de clienţii instituţionali.

Cel mai bine vândut produs al companiei a fost lingoul de 1 gram, acesta având şi o promoţie atractivă pentru investitori: la achiziţionarea unui lingou de 1 gram în fiecare lună, timp de 12 luni consecutive, clienţii primesc un lingou gratuit.

"Suntem încântaţi de performanţa raportată în 2023, în ciuda provocărilor economice globale. Cu o cifră de afaceri de 22 de milioane de euro, am reuşit să ne consolidăm poziţia pe piaţa de investiţii în aur şi continuăm să ne extindem. Acest lucru este reflectat în creşterea vânzărilor de lingouri şi monede, precum şi în interesul sporit al clienţilor noştri pentru produse de înaltă calitate. Pe măsură ce ne continuăm expansiunea, rămânem dedicaţi educării pieţei locale cu privire la beneficiile investiţiei în aur. Suntem încrezători că 2024 va aduce noi oportunităţi şi realizări remarcabile pentru Tavex", spune Dimo Stefanov, CEO Tavex România.

Grupul Tavex a înregistrat 164.000 de clienţi noi în 2023, comparativ cu 268.000 în 2022, o scădere atribuită în mare parte războiului din Ucraina. Tavex are în plan creşterea echipei actuale, formată în prezent din 25 de angajaţi în România.

Unul dintre obiectivele principale ale Grupului Tavex este de educare a pieţei locale cu privire la beneficiile investiţiei în aur. Compania oferă informaţii şi suport clienţilor pentru a înţelege mai bine cum îşi pot proteja valoarea economiilor prin achiziţionarea de aur. Clienţii au posibilitatea de a cumpăra aur online sau direct din locaţiile fizice Tavex, cu opţiuni flexibile de plată. Astfel, cumpărătorii au varianta de a plăti cash până la 5.000 lei în cazul produselor livrate şi până la 10.000 lei direct în locaţii, iar pentru sume mai mari, opţiunea de transfer bancar.

"Preţul aurului se comportă într-un mod cel puţin ciudat. Deşi acesta este, în general, invers corelat cu indicatori precum bursa şi randamentul obligaţiunilor, regula aceasta nu se mai aplică de doi ani. Cererea de aur scade în ţările din Vest, şi creşte în cele din Est. Aceste tendinţe pun sub semnul întrebării integritatea economiilor occidentale, mai ales pe fondul unor stagnări economice. Consider că preţul aurului are toate avantajele necesare pentru a atinge niveluri record şi în lunile următoare", spune Nicolae-Daniel Voloscsuk, Economist Tavex România.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb