Teatrele şi restaurantele, şanse minime să se redeschidă în această vară

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 22 iulie 2020

Teatrele şi restaurantele, şanse minime să se redeschidă în această vară

Teatrele, sălile de spectacole, restaurantele şi barurile au puţine şanse să fie redeschise în această vară având în vedere că numărul zilnic de noi cazuri de coronavirus se menţine la un nivel ridicat. Dacă dinspre "cultură" presiunea este una moderată, în schimb, reprezentanţii mediului de afaceri fac presiuni pentru redeschiderea restaurantelor.

Autorităţile iau în calcul o nouă etapă de relaxare, care să includă organizarea de evenimente în interior, în momentul în care numărul de cazuri noi de COVID-19 va ajunge în jur de 100, a afirmat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu: "În funcţie de numărul de cazuri care vor fi la nivel naţional - şi aţi văzut că sunt raportate zilnic - în momentul când o să avem undeva la 100 de cazuri o să ne gândim să dăm drumul la partea a doua, la evenimentele în interior şi la evenimentele, după aceea, gen saloane de nunţi, botezuri şi alte evenimente care se pot face. Dacă aveţi terasă, puteţi să faceţi un eveniment şi de 200 de persoane dacă respectaţi distanţarea".

Preşedintele ANSVSA a subliniat, la dezbaterea online "Prevenţie vs. Sancţiune! Consiliere vs. Control!", că au fost aplicate sancţiuni acolo unde s-a văzut un dispreţ faţă de lege, o aglomerare, acolo unde într-adevăr nimeni nu respecta absolut nimic: "Veneau mulţi buluc şi se adunau 500 de persoane, acolo într-adevăr am sanc­ţionat. Dacă dumneavoastră aveţi un eveniment de 60, 80, 100 de persoane, terasă, patru persoane la masă. Aveţi un cort deasupra - o alternativă pentru momentul ploii - nu este nimeni împotrivă atât timp cât respectaţi regulile. Acolo unde a existat un dispreţ faţă de lege am început să aplicăm sancţiuni. Am pus patru persoane la masă şi ori­câţi membrii ai familiei. Mulţi dintre băieţii deştepţi făceau şi un lucru foarte interesant: dădeau declaraţii că sunt toţi membri ai aceleiaşi familii, 18-20 de ani, se aşezau la un club, dădeau declaraţii că: Noi suntem toţi din aceeaşi familie. Şi erau 12-14 toţi, erau şi rude între ei. Bineînţeles că ne-am dus cu Poliţia, am legitimat, au dat declaraţii false, le-am făcut dosare, i-am dus la Poliţie. Nici aşa, să ai un dispreţ total faţă de lege". Acesta a subliniat că, din ceea ce a observat, marea majoritate a operatorilor respectă regulile şi "toţi au fost conştienţi în business", dar există şi o mică marte "pe care nu îi interesează nici instituţiile statului, nici controlul". Acesta a vorbit şi despre modelul Greciei care într-o primă fază a deschis graniţele şi după o săptămâ­nă şi jumătate şi-au dat seama că nu pot face faţă la număr mare de cazuri care au venit şi au început să impună restricţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Și actorii din ce trăiesc? Nu pot apela la firmele de distribuire a mâncării și ușa în ușă. Până la urmă restaurantele se orienteaza. Imaginati-va că actorii stau pe bara de juma de an și vor mai sta nu se știe cât. Din ce trăiesc?????

    1. Visul lor umed e să fim toți dependenți de stat...Și cât mai săraci, ca să fim obedienți.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb