TEHNOLOGIA INTEL vPro OFERĂ UN NOU STANDARD DE SECURITATE PENTRU COMPUTERELE DIN CADRUL COMPANIILOR

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 august 2007

Noua tehnologie Intel vPro include caracteristici noi

şi suport sporit pentru distribuitorii de PC-uri

Intel Corporation continuă să consolideze nivelul de securitate al PC-urilor prin dezvăluirea noii generaţii a tehnologiei Intel vPro, destinată computerelor din companii şi departamente IT. Tehnologia include caracteristici ce îmbunătăţesc nivelul de protecţie împotriva hacker-ilor, a viruşilor şi a ameninţărilor informatice în general.

Tehnologia Intel vPro este alcătuită din procesorul Intel Core 2 Duo, chipset-ul Intel Q35 Express şi alte tehnologii inovatoare ce oferă o serie de funcţii de securitate şi management al PC-ului, multe dintre ele imposibile cu doar puţin timp în urmă. Printre acestea se numără posibilitatea de pornire şi depanare de la distanţă a computerului, chiar în lipsa unui sistem de operare instalat sau a unui hard-disk funcţional. Prin intermediul acestor tehnologii, companiile pot reduce costurile aferente operaţiunilor de depanare a sistemului IT precum şi pe cele rezultate din consumul energetic, deoarece nu mai este nevoie ca utilizatorii să lase PC-ul aprins în vederea unei intervenţii tehnice de la distanţă.

Cea mai nouă versiune a tehnologiei Intel vPro, cu nume de cod anterior Waybridge, include caracteristici de securitate destinate să prevină atacurile software precum şi să ofere protecţie împotriva viruşilor.

"PC-urile din companii devin astfel mai sigure din punct de vedere al securităţii," a declarat Robert B. Crooke, Vicepreşedinte şi General Manager al Intel Business Client Group. "Această generaţie a tehnologiei vPro oferă noi funcţii de securitate şi administrare, fiind compatibilă cu majoritatea produselor marilor companii de hardware sau software," a adăugat Robert B. Crooke.

Printre noutăţile incluse în această versiune a tehnologiei vPro se numără şi Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT, cu nume de cod anterior LaGrande). Intel TXT protejează datele din interiorul sistemelor virtualizate, oferind o caracteristică importantă pentru administratorii de sistem care au început să ia în considerare folosirea de conturi de utilizator virtualizate. Împreună cu o nouă generaţie a tehnologiei de virtualizare a companiei - Intel Virtualization Technology for Directed I/O, tehnologia Intel TXT oferă posibilitatea minimizării atacurilor asupra sistemelor virtualizate de calcul. Protejarea are loc prin izolarea din punct de vedere hardware a porţiunii de memorie alocată sistemului virtual şi prevenirea accesului neautorizat al aplicaţiilor din alte partiţii.

De asemenea, Intel a adăugat noii tehnologii vPro filtre de apărare a sistemului mult îmbunătăţite, care sunt capabile să identifice un număr mai mare de ameninţări din traficul de reţea. O altă caracteristică nouă este folosirea unui Embedded Trust Agent - o caracteristică unică, certificată de Cisco, prin care se oferă prima soluţie de management independentă de sistemul de operare şi compatibilă cu standardul 802.1x. Funcţia Embedded Trust Agent oferă utilizatorilor de soluţii Cisco posibilitatea de a administra computerele chiar dacă sistemul de operare nu este activ, fără a compromite în nici un fel nivelul de securitate al reţelelor bazate pe standardul 802.1x.

Tehnologia Intel Active Management (Intel AMT) a fost de asemenea îmbunătăţită prin includerea de instrumente software de configurare de la distanţă şi prin compatibilizarea cu cele mai recente standarde ale industriei. Intel se aşteaptă ca PC-urile ce rulează această nouă versiune a tehnologiei vPro vor fi printre primele în conformitate cu specificaţiile de interoperabilitate ale Distributed Management Task Force"s DASH 1.0 şi ale Web Services Management (WS-MAN).

Noul procesor Intel Core 2 Duo, împreună cu noul chipset Intel Q35 Express, vor oferi îmbunătăţiri ale eficienţei energetice printr-o combinare a creşterii performanţei cu scăderea consumului energetic, sprijinind astfel companiile în realizarea propriilor politici de ecologizare a departamentelor de IT.

Producătorii principali de PC-uri şi canalul de distribuţie pun în prezent în vânzare sisteme bazate pe noua tehnologie Intel vPro. Peste 350 de companii folosesc această tehnologie în proiecte de mii sau zeci de mii de computere.

"Utilizatorii doresc parteneri care să ii ajute la simplificarea proceselor din departamentele de IT," a declarat Vivek Mohindra, Vicepreşedinte al Dell Product Group. "Produsul nostru, OptiPlex 755 beneficiază de cele mai flexibile instrumente pentru managementul sistemului, inclusiv de tehnologia Intel vPro, pentru a oferi administratorilor posibilitatea de a se concentra mai degrabă asupra inovării sistemelor IT decât asupra activităţilor de mentenanţă," a adăugat Vivek Mohindra.

"Securitatea şi managementul PC-urilor reprezintă preocupări majore pentru clienţii noştri," a declarat Kevin Frost, Vice President Global al HP Business PCs. "Pentru a răspunde acestei necesităţi, HP este decis să susţină în continuare folosirea tehnologiei Intel vPro. Oferim astfel soluţii de calcul inovative, prin intermediul celui mai larg portofoliu de produse desktop şi notebook al industriei. HP este unul din lideri în materie de livrare a platformelor bazate pe noua tehnologie Intel vPro," a adăugat Kevin Frost.

"Noul model Lenovo ThinkCentre M57 combină ThinkVantage Technologies - seria companiei de instrumente software pentru managementul computerului, cu tehnologia Intel vPro, pentru a oferi o platformă sigură şi uşor de gestionat, care participă semnificativ la reducerea costului total de proprietate a sistemelor IT," a declarat Dilip Bhatia, Executive Director al Global Desktop Marketing, Lenovo Group. "Utilizatorii aflaţi în căutarea unor PC-uri stabile, sigure şi uşor de utilizat vor descoperi că produsele noastre bazate pe tehnologie Intel vPro facilitează gestionarea efectivului de PC-uri din orice companie," a adăugat Dilip Bhatia.

Intel, lider mondial în domeniul inovaţiei pe bază de siliciu, dezvoltă tehnologii, produse şi programe pentru a îmbunătăţi în permanenţă felul în care oamenii muncesc şi trăiesc. Mai multe informaţii despre Intel sunt disponibile la adresa www.intel.com/pressroom

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb