Tehnologii Sony de ultimă generaţie în premieră în România la HiFi Arena Bucureşti

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 noiembrie 2008

Sony a prezentat la HiFi Arena - principalul eveniment pentru industria dispozitivelor electronice de larg consum din România (13-16 noiembrie) tehnologii audio şi video de ultimă generaţie lansate în cursul acestui an. Printre acestea, se numără BRAVIA Z4500 - primul televizor cu funcţie Motionflow la 200Hz, XEL-1, primul televizor cu tehnologie OLED din Europa, Sony BRAVIA EX1 - primul televizor din lume cu funcţie Picture Frame şi conexiune wireless HD integrată, dar şi player-ul muzical Sony Rolly, capabil să-şi sincronizeze mişcările pe muzică.

Majoritatea produselor Sony expuse la HiFi Arena se află în premieră în România în cadrul evenimentului, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea de a lua contact direct cu unele dintre cele mai avansate tehnologii la ora actuală din industria divertismentului.

Z4500 - primul televizor BRAVIA cu funcţie Motionflow la 200Hz

Noul televizor BRAVIA Z4500 redă o imagine net superioară faţă de restul televizoarelor, mulţumită piesei de rezistenţă a calităţii BRAVIA: procesorul de imagine BRAVIA Engine 2. Această nouă variantă a procesorului de semnal Sony se foloseşte de o tehnologie proprie pentru optimizarea în timp real a imaginii, la fiecare fotogramă. BRAVIA Engine 2 garantează chiar reproducerea realistă a nuanţelor de negru, redarea cu fidelitate şi grad ridicat de detaliu a imaginilor, corectarea zgomotului şi redarea acelei calităţii a culorilor care este reprezentativă pentru televizoarele BRAVIA. Contrastul este deosebit de important pentru reproducerea unor imagini de calitate, iar o rată de contrast dinamic foarte mare de 80,000:1 maximizează efectele procesorului BRAVIA Engine 2.

Folosind algoritmi complecşi, sistemul Motionflow de 200Hz încorporat de modelul Z4500 inserează trei fotograme în plus pentru fiecare imagine originală, mărind frecvenţa frame-urilor de la 50 la 200 pe secundă. Rezultatul se observă în cea mai clară şi mai fidelă redare a imaginilor de către un televizor LCD. Tehnologie IB Reduction (Image Blur Reduction) de îmbunătăţire a imaginii contribuie la sporirea clarităţii imaginii originale, înainte de procesarea acesteia de către sistemul Motionflow 200Hz.

BRAVIA Z4500 este prezentat la HiFi Arena în versiunea cu diagonală a ecranului de 46 de inci.

Sony BRAVIA EX1 - primul televizor din lume cu funcţie Picture Frame şi conexiune wireless HD integrată

Special creat pentru piaţa europeană de către Centrul European de Design al Sony, televizorul BRAVIA EX1 combină o premieră tehnologică mondială cu un design excepţional. Ecranul este atât de subţire încât aproape invită utilizatorul să îl plaseze pe un perete. Design-ul modelului EX1 imită intenţionat stilul unei rame foto, în timp ce o serie de opţiuni elegante de rame în nuanţe de argintiu şi negru, precum şi diagonalele de 40, 46 şi 52 de inci (101, 116 şi 132 de cm) garantează faptul că modelul se va încadra perfect în orice decor.

BRAVIA EX1 deţine un avantaj deosebit faţă de televizoarele obişnuite şi anume conexiunea wireless extrem de rapidă între ecran şi receiver-ul media, datorită tehnologiei "BRAVIA 1080 Wireless". Această parte a sistemului include trei porturi HDMI , astfel încât televizorul poate fi conectat la un sistem home entertainment HD fără a fi nevoie de conectarea altor cabluri. Conexiunea wireless este suficient de rapidă pentru a transmite semnalul HD în timp real, fără pierderea calităţii acestuia.

XEL - 1 - primul televizor cu tehnologie OLED din Europa

Spre deosebire de televizoarele obişnuite LCD TV, care necesită o iluminare din spate sau laterală, ecranele OLED emit propria lumină. Când un pixel este stins nu prezintă nici o reminiscenţă luminoasă, astfel încât diferenţa între negru şi albul pur (rata de contrast) este imensă: în cazul televizorului XEL-1 aceasta depăşeşte 1,000,000:1. O asemenea valoare asigură reproducerea perfectă a imaginii, cu redarea fidelă a luminii şi a umbrelor, înfrumuseţarea vizibilă a culorilor şi exactitatea detaliilor.

Ecranul OLED de 11 inci (28 cm) permite vizionarea imaginilor din aproape orice unghi, fără pierderea calităţii, fiind capabil de o rată de răspuns de câteva microsecunde, adică de 1000 de ori mai rapid decât un LCD obişnuit. Astfel, redarea mişcării se realizează extraordinar de lin, aproape fără zgomot de imagine.

Sisteme Sony pentru divertisment HD

În afara acestor premiere, Sony le oferă utilizatorilor din România posibilitatea de a experimenta direct calitatea sunetului şi imaginii oferită de sistemele pentru divertisment audio şi video ale companiei.

DBV-IT1000 - sistem Home Cinema BRAVIA Theatre BDV-IT1000 Blu-ray Disc care oferă tot ce ai nevoie astfel încât utilizatorul să poată beneficia la maxim de calităţile video şi audio extraordinare ale discurilor Blu-ray sau de colecţia de DVD-uri, să conecteze surse de înaltă definiţie externe precum PLAYSTATION3 sau un tuner HDTV şi chiar să asculte muzică stocată pe dispozitive portabile sau într-o reţea wi-fi.

Sistemul oferă o experienţă cinematografică totală, rulând filmele în format Blu-ray la o rezoluţie de 1080/24p, cu efecte Deep Color şi x.v.Colour, putând decoda şi rula ultimele formate audio de înaltă definiţie - Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio - astfel încât imaginile deosebite să poată fi întregite de sunetul cu o calitate superioară CD-urilor.

NAS-SC55PKE - este un sistem audio pentru mai multe camere, capabil să stocheze până la 40,000 de piese, înregistrate la o viteză de 16x, astfel încât un CD de 60 de minute poate fi copiat în mai puţin de 4 minute. Poate transfera, de asemenea, fişiere pe un player portabil, cu o viteză de până la 50x.

Printre avantajele produsului, se numără posibilitatea de a oferi muzică wireless către maximum cinci playere, dintre care unul inclus în pachet. Oriunde vă aflaţi în casă, puteţi accesa serverul principal prin intermediul player-elor wireless şi chiar puteţi asculta o piesă diferită în fiecare dintre cele cinci zone. Atunci când daţi o petrecere alături de prietenii dumneavoastră, doar apăsaţi butonul "Party Mode" şi în fiecare cameră în care există un player wireless se poate auzi aceeaşi piesă.

HDR-CX11E - prima cameră video cu fotografiere declanşată de zâmbet

CX11E este primul model de cameră video din lume ce încorporează funcţia de fotografiere declanşată de zâmbet (Smile Shutter). Această tehnologie proprie Sony surprinde automat imagini clare ale zâmbetelor, la o calitate de 7,6 megapixeli. Nu mai este nevoie să apăsaţi pe declanşator sau să întrerupeţi activitatea - funcţia de fotografiere declanşată de zâmbet surprinde pentru dumneavoastră momentele de relaxare şi spontaneitate în timp ce vă continuaţi înregistrarea.

Modelul CX11E include tehnologii Sony de ultimă oră pentru captarea imaginilor la o calitate ce taie răsuflarea. Obiectivul de înaltă calitate Carl Zeiss Vario-Sonnar T oferă un zoom optic de 12x şi beneficiază de un stabilizator optic de imagine SteadyShot, pentru a oferi imagini şi fotografii mai clare şi mai detaliate.

Combinând inovaţiile Sony din domeniul inteligenţei artificiale şi al tehnologiei audio portabile, "Rolly" îmbină calitatea incredibilă a sunetului cu puterea de a se mişca, rezultatul fiind o experienţă de divertisment unică.

Abilitatea de a se mişca este obţinută prin utilizarea a şase componente mobile, alcătuite din rotiţe, braţe şi articulaţii, a căror mişcare este coordonată cu aprinderea a două rânduri de beculeţe ce pot reda peste 700 de nuanţe diferite. Cu o memorie flash încorporată de 2GB, "Rolly" poate stoca până la 520 de minute de muzică în format MP3 la 128kbps. Dispozitivul este compatibil cu formatul AAC fără Digital Rights Management. După o singură încărcare completă "Rolly" va avea până la cinci ore de autonomie la playback şi până la patru ore pentru mişcare.

Pentru sincronizarea mişcărilor pe muzică, "Rolly" dispune de propriul software, Rolly Choreographer, care analizează ritmul muzicii şi creează algoritmi standard pentru mişcările dispozitivului. Utilizatorii pot modifica mişcările de dans ale player-ului prin adăugarea unor mişcări diferite ale dispozitivului.

Standul Sony este amenajat în camerele 189 - 190.

Despre Sony:

Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony se poziţionează ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 55,44 miliarde de euro (8.871 miliarde de yeni), pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008, bazate pe o rată medie de schimb de 160 yeni la 1 euro. Deţine aproximativ 180.500 angajaţi în toată lumea.

În Europa, Sony a înregistrat vânzări consolidate de 12,73 miliarde euro (2.328 miliarde yeni) pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2008. Sony Europa, cu sediul central la Sony Center am Potsdamer Platz din Berlin, este responsabilă pentru afacerile cu produse electronice din Europa şi a înregistrat vânzări consolidate de 9,55 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb