Telekom România, amendată de ANCOM cu 200.000 de lei

Andreea Cuzub
Companii #Telecomunicaţii / 1 noiembrie 2017

Telekom România, amendată de ANCOM cu 200.000 de lei

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a sancţionat Telekom Romania Mobile Communications cu o amendă de 200,000 de lei pentru nerealizarea portării a 1,232 de numere de telefon şi întârzierea procesului de portare pentru alte 4,941, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Conform sursei citate, ANCOM a demarat un control, ca urmare a unor plângeri venite atât din partea unor clienţi ai Telekom Mobile, cât si din partea altor furnizori de telefonie, care sesizau împiedicarea sau întârzierea procesului de portare a unui numar semnificativ de numere. S-a constatat astfel că, în perioada 1 mai - 21 iulie 2017, Telekom Mobile nu a raspuns prin mesajul standard în cazul a 7,213 cereri de portare, fapt ce a determinat că, pâna la data de 21 august 2017, sa nu se realizeze portarea pentru 1,232 de numere individuale unice, respectiv sa se întârzie portarea pentru alte 4,941 de numere individuale unice.

Portarea ofera posibilitatea utilizatorilor de a îşi păstra numarul de telefon atunci când schimbă furnizorul de telefonie. De la lansarea portabilitaţii, au fost portate peste 4,2 milioane de numere de telefon, dintre care peste 3,5 milioane de numere de telefonie mobilă şi aproape 700.000 de telefonie fixă, menţionează ANCOM.

Potrivit comunicatului, ANCOM a primit pe parcursul acestui an un numar de 364 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfaşurarea procesului de portare catre diverse reţele fixe sau mobile. Principalele probleme sesizate au vizat disfuncţionalitati aparute în cadrul procesului de portare (cum ar fi nesincronizarea informaţiilor privind identificarea utilizatorilor sau netransmiterea unor mesaje între bazele de date), ceea ce a condus la prelungirea termenelor sau chiar la anularea proceselor de portare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb