Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia Senatului

M.I.
Politică / 3 februarie 2020

Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu

Actualizare - Vlad Alexandrescu - propunerea USR pentru şefia Senatului

Senatorul Vlad Alexandrescu este propunerea USR pentru preşedinţia Camerei superioare a Parlamentului, a anunţat luni liderul desemnat al senatorilor USR, Radu Mihail, care a precizat că "se va deschide o perioadă de negocieri".

"Am avut discuţii în cadrul grupului parlamentar de la Senat şi am decis că vom susţine un candidat - este vorba de senatorul Vlad Alexandrescu - care va fi candidatul nostru la preşedinţia Senatului", a declarat Radu Mihail la Parlament.

Întrebat de ce USR nu are un candidat comun cu PNL, senatorul a spus: "Deocamdată este vorba de a arăta că avem oameni capabili să ocupe a doua poziţie în stat şi aşteptăm să vedem cum vor juca colegii de la PNL pe acest subiect".

"Avem datoria să arătăm românilor că avem oameni mult mai capabili decât ce au văzut până acum să fie preşedinţii Senatului. Ăsta e obiectivul principal. Se deschide o perioadă de negocieri, asta e", a adăugat Radu Mihail.

---

Actualizare - Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia Senatului

Cu toate că afirmase că nu va renunţa la şefia Senatului până când CCR nu va motiva decizia, Meleşcanu a spus că a considerat că este bine să se retragă azi, odată cu începerea unei noi sesiuni parlamentare.

"Nu am ce să îmi reproşez pentru că am fost ales în această funcţie pentru care am candidat conform regulamentului Senatului. CCR a decis altfel şi aştept cu interes motivarea deciziei. Nu sunt un om care aleargă după funcţii şi voi contribui constructiv la activităţile noastre din funcţia de senator", a spus Meleşcanu.

---

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că nu a demisionat din funcţie, menţionând că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial, dar a menţionat că va tranşa această problemă în plenul Senatului, urmând să se găsească cea mai bună soluţie pentru a nu bloca activitatea Parlamentului, transmite G4media.

"Nu am depus nicio demisie, nu am delegat. Vom avea astăzi o şedinţă în plen a Senatului şi eu sunt convins că vom găsi cea mai bună modalitate pentru a nu bloca sesiunea Parlamentului, ci, dimpotrivă, pentru a o face să lucreze cât mai bine", a precizat Meleşcanu, după şedinţa Biroului permanent.

Acesta a adăugat că, până la publicarea în MO a deciziei CCR şi a motivării, îşi va îndeplini toate prerogativele de preşedinte al Senatului.

"Până la publicarea în MO a deciziei şi a motivării există toate prerogativele pe care încerc să le exercit cât mai bine. În acelaşi timp, am o preocupare care este majoră şi care se referă la faptul că nu aş dori ca începerea acestei sesiuni să fie dedicată unor bătălii politice sau personale pentru preşedinţia Senatului şi voi căuta să găsesc soluţia cea mai bună pentru a depăşi această chestiune", a susţinut Meleşcanu.

În ce priveşte posibilitatea ca Titus Corlăţean să ocupe interimar funcţia de preşedinte al Senatului, Meleşcanu a spus că "nu e nicio problemă dacă aceasta este o soluţie care e acceptată cât mai larg".

"Nu e nicio problemă dacă aceasta este o soluţie care e acceptată cât mai larg. La nivelul preşedintelui Senatului, alegerea este pentru un an, nu candidez, sunt un om care nu e foarte preocupat de funcţii, ceea ce-mi doresc este să contribui la funcţionarea cât mai bună Senatului în actualele condiţii", a subliniat Teodor Meleşcanu.

Vineri, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să îl propună pe Titus Corlăţean pentru exercitarea preşedinţiei Senatului până când plenul va alege un alt preşedinte, Marcel Ciolacu declarând că Teodor Meleşcanu l-a anunţat că intenţionează să demisioneze.

"Am decis ca până la motivarea CCR privind alegerea preşedintelui Senatului să mergem cu un vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte (...) Propunerea Comitetului Executiv este domnul Titus Corlăţean", a spus Ciolacu menţionând că este "o decizie îndreptăţită" după ce Corlăţean a reuşit să aducă subiectul modificării legislaţiei electorale în atenţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

"Am stat de vorbă cu domnul Meleşcanu şi a spus că el ar dori să-şi înainteze demisia, o dorinţă cât se poate de normală", a mai spus Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ok tataie si dai di lupta , tradeaza si ciripeste , lupta !

    Ai tot viitorul inainte..... 

    1. Daca tataie isi da cu lipici pe scaun atunci moare linistit la post. Nu are el vreo problema cu bunul simt. Traiul fericit si nesimtirea l-au adus in scaunul senatului.

      Ce nenorocit!

      Ce fata de Augustin Prostul! 

      ...Auzi "bre" ce zice Melescanu; ...citez: Nu sunt un om care alearga dupa functii !! Chiar ??? pana acum prin cate functii ai trecut ??? E rusinos ,ca la aceasta varsta sa minti in halul acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb