Teodor Meleşcanu a participat la Conferinţa "Modelul cultural francofon al României centenare"

Dragoş Ioniţă
Politică / 22 martie 2018

Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a deschis ieri, lucrările conferinţei "Modelul cultural francofon al României centenare", eveniment care marchează aniversarea a 25 de ani de francofonie instituţionalizată în ţara noastră, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), dat publictăţii.

Conferinţa, organizată de Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Biroul Regional al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) pentru Europa Centrală şi de Est (BRECO) şi cu Universitatea Bucureşti, a făcut o trecere în revistă a realizărilor ţării noastre în cadrul OIF şi a deschis un proces de reflecţie privind rolul României într-o mişcare francofonă dinamică, solidară şi în expansiune.

Principalii vorbitori s-au referit la aniversarea a 25 de ani de când ţara noastră este participant OIF, în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, subliniind datoria de onoare de a continua tradiţia francofoniei în ţara noastră, dar şi obiectivul de a consolida rolul ţării în spaţiul geografic şi cultural de expresie franceză.

Ministrul afacerilor externe a afirmat că: "Francofonia este pentru noi o conexiune cu înaintaşii noştri. Este în ADN-ul nostru ca naţiune. Acest ultim sfert de secol de francofonie instituţionalizată în România a fost marcat de realizări importante: reuniunea la nivel înalt de la Bucureşti a liderilor din ţări francofone de pe cinci continente, peste 700 de burse Eugen Ionescu acordate cercetătorilor doctorali şi post-doctorali din state francofone, programe de pregătire profesională şi lingvistică finalizate de peste 6000 de diplomaţi şi funcţionari români şi, nu în ultimul rând, Conferinţa femeilor francofone din noiembrie 2017, de la Bucureşti, care a lansat Reţeaua francofonă a femeilor antreprenor".

Conferinţa s-a bucurat de participarea unor personalităţi din mediul diplomatic, academic şi universitar, printre care: Sergiu Nistor, consilier prezidenţial, reprezentant personal al Preşedintelui României pentru Francofonie, Sorin Cîmpeanu, preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei, Mircea Dumitru, rector al Universităţii Bucureşti, Pavel Năstase, preşedintele Institutului Naţional de Administraţie, instituţie care a preluat coordonarea tehnică a programelor de formare în limba franceză derulate de MAE şi OIF.

De asemenea, la Conferinţă au participat membri ai delegaţiei ţării noastre la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, ambasadori şi diplomaţi din Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Institutelor Francofone de la Bucureşti (GADIF), oameni de afaceri, studenţi şi cercetători francofoni care au obţinut bursa Eugen Ionescu oferită de MAE.

În comunicat se mai afirmă că Biroul regional al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (BRECO) şi biroul Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrală şi de Est (AUF-ECO), ambele cu sediul la Bucureşti, au fost reprezentate de directorii regionali Rennie Yotova şi, respectiv, Mohamed Ketata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb