TEODOROVICI: "România, la nivel de vârf european pentru creşterea economică în 2019"

T.T.
Macroeconomie / 15 mai 2019

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, astăzi, că ţara noastră este "la nivel de vârf" european în ceea ce priveşte creşterea economică şi nu ştie pe ce date se bazează preşedintele Klaus Iohannis când spune că ţara noastră merge într-o direcţie greşită din punct de vedere economic.

"Nu ştiu ce alte dovezi ar trebui aduse pentru ca şi domnul preşedinte şi alţi analişti să fie convinşi. Ştiţi foarte bine, INS a dat date oficiale şi se confirmă în acest comunicat al INS faptul că România e la nivel de vârf european pentru creşterea economică în 2019 - 5% primul trimestru faţă de primul trimestru în 2018. Este pentru pentru prima oară când salariul mediu net depăşeşte 3.000 de lei, în martie 2019, asta înseamnă peste 50% faţă de martie 2016. Nu ştiu pe ce date se bazează domnia sa când face astfel de afirmaţii. România ar avea nevoie de un mesaj mult mai consistent, în sensul de încredere faţă de ceea ce un Guvern, indiferent care este acela, face pentru această ţară, pentru că vorbim de România care este şi ţara domnului preşedinte. Nu înţeleg, probabil că aşa o să o ţinem întreaga campanie, cu astfel de afirmaţii care nu au niciun fel de fundament", a spus Teodorovici, aflat într-o vizită în judeţul Prahova, potrivit Agerpres.

România merge într-o direcţie greşită din punct de vedere economic, ignorând investiţiile şi bazându-se aproape exclusiv pe consum, însă situaţia bugetară a ţării nu va putea fi cosmetizată la nesfârşit, iar generaţiile următoare vor fi cele care vor plăti factura, se arată într-un mesaj al preşedintelui Klaus Iohannis, prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, astăzi, în deschiderea Forumului Pieţei Financiare.

"În prezent, din punct de vedere economic, România merge într-o direcţie greşită. Politicile actuale se regăsesc pe contrasensul responsabilităţii economice. De aceea, este deosebit de important ca sectorul financiar să facă el însuşi dovada preocupării pentru sustenabilitate", a susţinut şeful statului.

În opinia sa, politica guvernamentală neglijează tocmai sursele vitale ale creşterii pe termen lung - investiţiile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb