TEODOROVICI "Se poate reduce TVA la apa de consum, în limita a minimum 5 metri cubi lunar de familie"

Elena Deacu
Macroeconomie / 20 aprilie 2015

PSD discută reducerea TVA la apa de consum casnic în limita a minimum 5 metri cubi de familie în fiecare lună, măsură care, în funcţie de execuţia bugetară, ar putea fi aplicată din toamna acestui an, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

El a precizat, după reuniunea BPN al PSD, că din factura de întreţinere a fiecărei familii se va reduce, astfel, lunar TVA din consumul de apă pentru cantitatea respectivă, dar măsura va fi destinată exclusiv consumatorilor casnici.

Mai mulţi membri ai PSD au susţinut, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, ca Guvernul să reducă TVA la 9% şi la apa de consum, premierul Victor Ponta solicitând miniştrilor Mediului şi Finanţelor ca săptămâna viitoare să prezinte PSD o analiză a impactului unei astfel de măsuri

Propunerea va fi analizată de miniştrii social-democraţi, a declarat luni premierul Victor Ponta, care a precizat că susţine o astfel de "reglementare europeană".

"A fost o propunere din partea unor colegi ai noştri (reducerea TVA la apa de consum - n.r.). Dar am cerut pentru luni să avem o analiză - ce înseamnă, cât costă, cui se adresează -, pentru că e o măsură mai puţin fiscală cât una socială. Şi dna Rovana Plumb, care a avut această propunere mai demult, împreună cu dl Teodorovici, cu ceilalţi colegi ai noştri parlamentari, luni ne prezintă o analiză", a precizat Ponta la finalul BPN al PSD.

Întrebat dacă este de acord cu o astfel de propunere, el a răspuns: "Evident. De altfel, e o reglementare practicată la nivel european. Şi, dacă am ajuns cu alimentele la reglementarea europeană - că doar Danemarca şi Ungaria n-au TVA la produse alimentare - ca şi la celelalte produse la fel şi cu altele cum e apa, da, putem să mergem pe reglementări europene. Important este să ajustăm impactul (bugetar - n.r.)", a adăugat preşedintele PSD.

El a reamintit că de la 1 iunie intră în vigoare ordonanţa privind reducerea TVA la 9% la toate produsele alimentare, aceasta fiind publicată în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

"Toată lumea îşi pregăteşte contabilitatea, totul este făcut, impactul bugetar. Orice altă măsură o discutăm la momentul la care avem toate datele. Cred că e prea repede 1 iunie (pentru reducerea TVA la apă - n.r.)", a spus Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb