TeraPlast investeşte în reciclare

M.D.
Companii #Construcţii / 20 iunie 2018

TeraPlast investeşte în reciclare

Grupul TeraPlast a investit 3,5 milioane de euro în transformarea unui depozit de materie primă în secţie de colectare şi reciclare de mase plastice. Secţia este dotată cu cele mai moderne tehnologii de curăţare şi sortare, achiziţionate de la liderii de piaţă europeni. Astfel, Grupul TeraPlast se poziţionează în top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa, după capacitatea de procesare, informează comunicatul de presă remis redacţiei.

Decizia de a deschide o linie de reciclare a deşeurilor din PVC rigid este un pas firesc pentru Grupul TeraPlast. Acesta vine în urma unei perioade de 2 ani de studiere a pieţei şi tehnologiilor internaţionale şi întăreşte misiunea de a oferi soluţii eficiente pentru oameni şi mediu. Totodată, este şi una dintre iniţiativele grupului de aliniere la tendinţele majore din industria maselor plastice la nivel mondial, dar în special în direcţia responsabilizării faţă de societatea românească, în care compania îşi desfăşoară activitatea de peste 120 de ani.

Alexandru Stânean, director general adjunct Grup TeraPlast susţine că "În contextul problemelor legate de mediu şi a nevoii de reciclare la nivel naţional, generate de faptul că România este pe ultimul loc în UE la capitolul reciclare, Grupul TeraPlast vine cu o soluţie pentru industria românească în ceea ce priveşte gestionarea eficientă a deşeurilor din PVC rigid. Există state din Europa în care a devenit obligatorie încorporarea în produsele din PVC a materialului reciclat, în anumite proporţii. Provocarea majoră este utilizarea unui reciclat cu o puritate înaltă, care să confere aceleaşi proprietăţi produsului finit ca şi materialul virgin, iar acest lucru se realizează folosind tehnologii avansate de sortare şi curăţare a deşeului brut. TeraPlast este un producător matur, cu experienţă, conştient de anvergura unei astfel de iniţiative, drept dovadă mărimea investiţiei făcute şi tehnologiile de care dispunem."

Secţia de reciclare are o capacitate de producţie de 12.000 tone/an, ceea ce poziţionează compania în top 10 reciclatori din Europa, în timp ce la nivel naţional este cel mai mare reciclator din PVC rigid. Investiţia de 3,5 milioane de euro include liniile de reciclare, hala de producţie, clădiri conexe şi spaţii de depozitare, precum şi alte dotări specifice, se arată în comunicat.

Funcţionarea liniei influenţează activitatea TeraPlast atât la nivel de sustenabilitate a produselor, cât şi în ceea ce priveşte reducerea costurilor cu materiile prime în condiţiile păstrării calităţii produslui finit. Printre materiile ce pot fi reciclate de TeraPlast se numără profile de tâmplărie PVC (capete şi bare profile), profile tehnice, precum lambriuri, jaluzele şi alte tipuri de profile (jgheab, canaleţi, colţare, şine perdea etc.), deşeuri post-consum, deşeuri post-industriale, dar şi ţevi şi fitinguri din PVC. TeraPlast colectează deşeuri post industriale din România, iar din Europa colectează atât deşeuri post-industriale, cât şi post-consum.

Compania deţine o expertiză avansată în acest segment complex de piaţă, fiind, prin prisma activităţii sale, un consumator regulat de PVC reciclat, dar şi cel mai mare reciclator din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb