"The ExP Group" lansează primul portal online cu resurse dedicate ACCA

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 16 decembrie 2009

Compania a intrat pe piaţa din România printr-o investiţie majoră, de un milion de euro

"The ExP Group", companie multinaţională de training profesional, lansează primul portal online, gratuit, din lume cu resurse actualizate periodic şi dedicate ACCA, ca o soluţie a situaţiei actuale când criza financiară a afectat piaţa locală a serviciilor de formare profesională, anunţă un comunicat al companiei remis redacţiei.

Printr-o investiţie majoră, de un milion de euro, compania continuă să extindă, în România, gama de programe de training pentru calificări profesionale recunoscute internaţional.

"Să începi să investeşti de la zero este mai mult decât provocator, în condiţiile unui an dificil din punct de vedere economic, dar şi pentru că în realitate costurile pot ajunge de trei ori mai mari decât cele planificate", a declarat Matilda Crossman, Managing Director, The ExP Group, Europa Centrală şi de Est.

Portalul se numeşte ExP Advice, News and Discussions (ExPand) şi oferă acces gratuit la înregistrări video, note de curs, întrebări de tip grilă actualizate zilnic, respectiv saptămânal, bloguri - integral dedicate programului ACCA. În prima lună de la lansare, studenţii ACCA din peste 77 de ţări îl folosesc deja, iar peste 85% dintre studenţii ACCA din România îl utilizează pentru a-şi asigura succesul la examene.

În România, compania se va concentra prin a-şi susţine clienţii curenţi cu soluţii integrate de training pentru toate funcţiile de business şi va oferi acces la informaţii despre toate calificările internaţionale relevante de pe piaţă. De aceea, ExP Group este prima companie privată de training care a lansat pe piaţă alte două calificări profesionale pentru specializări diferite, recunoscute la nivel internaţional. Este vorba de CIMA (Chartered Institute of Management Accounting), pentru cei care profesează în contabilitatea de management şi sunt responsabili de planificare, bugetare, strategie de business şi financiară, iar pentru cei care lucrează în marketing, calificarea CIM (Chartered Institute of Marketing).

Referitor la evoluţia pieţei de training, "The ExP Group România" consideră că declinul companiilor de profil a fost cauzat atât de starea economiei, dar şi pentru că în ultimii ani, nimeni din industria de training nu venea cu multe noutăţi în ceea ce priveşte conţinutul, modul de livrare al cursurilor şi experienţa educaţională ca proces. Reprezentanţii companii consideră că, cel mai probabil, piaţa de training îşi va reveni diferenţiat.

"Consecinţele recesiunii s-au resimţit diferit pe plan internaţional şi asupra domeniului educaţional. Sunt evidente diferenţierile între şcolile de afaceri de top, unde spre exemplu, numărul de studenţi la MBA, la INSEAD, a crescut anul acesta şi şcolile cu aspiraţii locale, ale căror participanţi au scăzut semnificativ. Pe de altă parte, avem instituţii educaţionale specializate în programe universitare şi companii de training care lucrează foarte strâns cu companii în dezvoltarea programelor de training, non-academice", a adăugat Matilda Crossman.

Portalul ExPand are şi o arie educaţională online disponibilă doar studenţilor ExP, incluzând elemente şi tehnici de training noi, faţă de procesele educaţionale clasice existente pe piaţă. Astfel, cursurile sunt înregistrate şi postate online pentru a fi revizitate de studenţi, dar pot găsi online şi seminarii interactive, materiale, teste, etc. Înregistrarea audio şi video a întregului program de training este oferită studenţilor spre vizualizare de oriunde din lume, după finalizarea cursului. De asemenea, studenţii au posibilitatea cu ExP de a-şi alege furnizorul preferat de materiale de studiu.

Portalul participanţilor la curs ExP&Me este accesibil online tuturor studenţilor ExP pe bază de username şi parolă.

"În prezent, The ExP Group lucrează cu aproximativ 80% din companiile mulţinationale care investesc în acest tip de programe în România şi ne dorim, în primul rând, să rămânem foarte aproape de clienţii actuali şi să-i susţinem cu soluţii de training inovatoare şi eficiente financiar pe termen lung", a precizat Matilda Crossman.

Compania are, în România, 10 angajaţi dedicaţi permanent clienţilor locali şi accesează aproximativ 120 de specialişti din ţară, dar predomină cei din Marea Britanie, Olanda, Irlanda şi Africa de Sud. Compania a semnat în România contracte cu peste 175 de companii multinaţionale anul acesta.

Cele mai cerute programe de training, în ordinea cererii in 2009, sunt calificările profesionale: ACCA Qualification (Association of Chartered Certified Accountants Qualification) UK, CIA© (Certified Internal Auditor©) USADipFM (Diploma in Financial Management) UK, CIMA (Chartered Institute of Management Accountants) UK, CIM (Chartered Institute of Marketing) UK, dar şi programele de scurtă durată: IFRS (Standarde internationale de raportare financiara), Finanţe pentru manageri non-financiari, Audit Intern şi Costuri, bugete, planificare.

The ExP Group este singura companie de acest gen din România care nu este deţinută de o universitate, având acţionari şi top management din lumea de afaceri internaţională, iar acest lucru se reflectă în viziunea şi abordarea practică a programelor de curs. De asemenea, este singura companie de pe piaţă care are, atât o divizie locală, cât şi una internaţională de training pentru sectorul de banking şi respectiv sectorul audit. Specialiştii ExP au o vastă experienţă profesională în sfera serviilor de training şi consultanţă, de peste zece ani pe piaţa din România, dar şi pe cea internaţională, lucrând cu companii de top in toata aceasta decada.

Compania se concentrează doar pe calificări profesionale, echivalente cu MBA-uri de top, dar cu multă specializare pe diferite funcţii, cursuri deschise şi cursuri personalizate pentru fiecare companie. Ariile de business acoperite sunt: raportare financiară, management financiar, audit, risc, banking, trezorerie şi corporate fianance, marketing şi vânzări.

"The ExP Group" este o organizatie multinaţională de training profesional cu capital privat, având sediul central în Marea Britanie, la Londra şi birouri în şase ţări din Europa. Compania adresează prin specialiştii săi internaţionali, cele mai importante funcţii ale business-ului cu programe de specialitate de tip deschis, personalizat, precum şi de pregatire pentru toate calificările profesionale internaţionale relevante în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb