TMK-Artrom se retrage de la BVB

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 aprilie 2020

TMK-Artrom se retrage de la BVB

Operaţiunea de squeeze-out se va realiza la 6,0398 lei/acţiune Începând cu 16 aprilie, acţiunile ART vor fi retrase de la tranzacţionare Compania este prezentă la bursa noastră încă de la redeschiderea din 1995

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat demersul grupului TMK-Europe GmbH, controlat de miliardarul rus Dmitry Pumpyansky, privind retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor TMK-Artrom (ART) de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un raport de ieri al supraveghetorului pieţei noastre de capital, postat pe site-ul BVB.

Operaţiunea de squeeze-out (procedură prin care majoritarul cumpără acţiunile minoritarilor, fară a fi nevoie de acordul acestora, pentru a prelua complet controlul asupra companiei), ce se va realiza pentru 1,36 milioane de acţiuni ART, echivalentul a 1,17% din societate, se va realiza la 6,0398 lei/titlu, preţ ce a fost determinat de un evaluator.

"Acţiunile TMK-Artrom vor fi suspendate de la tranzacţionare începând cu a treia zi lucrătoare de la data publicării anunţului", se arată în raportul ASF de ieri, ceea ce înseamnă că, începând cu data de 16 aprilie, nu se vor mai putea realiza schimburi cu titlurile ART la Bursa de Valori Bucureşti.

În luna ianuarie a acestui an, TMK Europe a derulat o ofertă publică pentru 8,45 milioane de acţiuni ART, la preţul unitar de 6,008 lei, în urma căreia a reuşit să achiziţioneze circa 7,08 milioane de titluri, echivalentul a 6,1% din producătorul de ţevi din Slatina.

Brokerii de la IFB Finwest, prin intermediul cărora s-a derulat oferta de la începutul anului, vor intermedia şi procedura de retragere a acţiunilor ART de la bursă.

Pentru anul trecut, TMK - Artrom a raportat, la nivel consolidat, o pierdere de 14,09 milioane de lei, faţă de un profit net de 81,21 milioane de lei în 2018, în timp ce la nivel individual, rezultatul net a fost de 1,29 milioane de lei, cu mult sub cee 56,57 milioane de lei aferente anului anterior.

TMK - Artrom este prezentă în ringul bursier din ţara noastră încă de la redeschiderea din 1995, după o perioadă de aproape 50 de ani ce a fost marcată de naţionalizarea economiei de către regimul comunist.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A FOST O ACTIUNE , CARE SI-A BATUT JOC , PUR SI SIMPLU , DE TOTI ACTIONARII MICI , CARE AU AVUT INCREDERE IN EA , SI AU CUMPARAT-O , MERGAND ALATURI DE EA , DAR NUMAI SPRE BINELE ACTIONATULUI MAJORITAR !!! CEI MICI , PANA LA URMA , AU FOST RASPLATITI , CU UN SCUIPAT FOARTE URAT IN FATA , SI CU O SFIDARE FARA MARGINI !!! SI NU ESTE SINGULARA , CA EA MAI SANT SI ALTELE , PE BURSA ROMANEASCA , CARE AU LUCRAT , SI LUCREAZA , EXCLUSIV , PENTRU BINE ACTIONARILOR MAJORITARI , CUM AR FI : COMPA , SSIF BROKER , ROMPETROL RAFINARE , MEDLIFE , CEMACON , PATRIA BANK , etc , etc , CARE SANT MAI DEGRABA , NISTE BALASTURI PENTRU BURSA , NEDISTRIBUIND NICI VREUN DIVIDEND , SI NICI VREO ACTIUNE GRATUITA , ACTIONARILOR SAI !!! DE ACEEA , TREBUIE AFURISITE , SI EVITATE !!! SANT CA NISTE COPACI PUTREZI , INTR-O PADURE SANATOASA !!! SFATUL MEU : FERITI-VA DE ELE !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb