TOLO.RO: "Medicii care au ajuns la Gyuri Pascu au pus diagnosticul de atac de panică şi i-au dat un diazepam"

M.I.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 28 septembrie 2016

Ioan Gyuri Pascu (Sursa foto: Wikipedia)

Ioan Gyuri Pascu (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 18:02 Alina Gorghiu: "Directorul Ambulanţei Bucureşti trebuie să demisioneze"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă, pe pagina sa de Facebook, că directorul Ambulanţei Bucureşti, Alis Grasu, trebuie să demisioneze, după apariţia informaţiilor în legătură cu moartea lui Ioan Gyuri Pascu.

"Citesc cu uimire, nici nu mai ştiu a câta oară, că Ambulanţa Bucureşti ar putea să aibă din nou pe conştiinţă o moarte. De data asta cea a lui Gyuri Pascu. Cred că e momentul ca directorul să îşi asume şi să demisioneze", a scris Gorghiu.

Ea motivează că sunt "prea multe cazuri, prea multă incompetenţă, prea multe derobări de responsabilitate", conform sursei citate.

(M.I.)

---------

O ambulanţă care a venit acasă la fosta soţie a lui Ioan Gyuri Pascu, cu două ore înainte de moartea cunoscutului actor şi catăreţ, i-a pus acestuia diagnosticul de "atac de panică" şi a plecat după ce i-a dat un diazepam, scriu ziariştii Cătălin Tolontan şi Mirela Neag, pe Tolo.ro.

Bărbatul de 55 de ani a murit de infarct luni, la 5 dimineaţa. Cu doar două ore înainte, în noaptea de duminică spre luni Gyuri Pascu şi fosta lui soţie, în casa căreia se afla, au făcut un apel de urgenţă.

"Au trimis o ambulanţă de tip AMD, de consultaţii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un şofer şi un medic. Gyuri era agitat şi medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat", a declarat o sursă de la Ambulanţa Bucureşti.

După două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei maşini: două de la SMURD şi o ambulanţă de tip C, cu medic.

Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

Sursa citată afirmă că "în ultimele trei zile, la Ambulanţă a fost o stare de alertă". "Directorul Alis Grasu şi-a dat seama că ceva a fost în neregulă şi a discutat îndelung cu medicul. A cerut ca totul să rămână secret", spune sursa de la Ambulanţa Bucureşti.

Alis Grasu, şefa Ambulanţei Bucureşti, a confirmat evenimentele din noaptea de 25 spre 26.

"Da, în jurul orei 3, la 10 minute după apel, o ambulanţă de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soţia tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încât medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam", a declarat Alis Grasu.

Diagnosticul medicului a fost "atac de panică".

"La următorul apel la 112, cel de după ora 4, au ajuns două maşini de la SMURD şi o ambulanţă de tip C, cu medic de la noi. Nu sunt niciodată prea mulţi oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit, pentru că cei de la SMURD i-au spus că se ocupă ei şi ambulanţa noastră a plecat", a mai spus Alis Grasu.

În urma acestor incidente, s-a declanşat o "cercetare internă".

"Facem o anchetă să vedem dacă medicul de la ora 3 a făcut tot ce trebuia să facă. Dacă a respectat protocolul. Şi vom lua măsuri. Înţelegeţi-mă, dacă n-a respectat, ce pot face eu?", a mai spus directorul Alis Grasu.

Medicul de la prima intervenţie nu a putut arăta conducerii un EKG, mai afirmă Tolo.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb