"Toshiba" riscă să intre în faliment

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 februarie 2017

"Toshiba" riscă să intre în faliment

Analiştii economici speculează posibilitatea ca producătorul japonez de dispozitive şi componente electronice "Toshiba" să fie în pragul falimentului, după ce Shigenori Shiga, preşedintele companiei, a eşuat în găsirea unei soluţii pentru acoperirea pierderilor legate de activitatea nucleară a societăţii în Statele Unite ale Americii, estimate la 6,3 miliarde de dolari, informează The Washington Post.

Problemele provin de la compania americană producătoare de energie nucleară, "Westinghouse Electric", achiziţionată de "Toshiba" cu un deceniu în urmă. "Westinghouse" este afectată de costurile proiectelor de centrale nucleare din Statele Unite, iar reprezentanţii "Toshiba" au declarat că vor să vândă, în totalitate sau parţial, pachetul de control de la această companie.

Conglomeratul nipon va reevalua în scădere activele diviziei nucleare din cauza costurilor peste aşteptări ale proiectelor aflate în derulare.

Conducerea "Toshiba" trebuia să anunţe rezultatele financiare aferente primelor nouă luni ale anului fiscal curent marţi - termenul limită impus de Bursa din Tokyo, dar nu au reuşit. Reprezentanţii companiei au spus că nu sunt pregătiţi ca să facă anunţul privind rezultatele şi au cerut încă o lună pentru finalizarea bilanţului.

Compania a informat, de asemenea, că preşedintele său, Shigenori Shiga, va demisiona.

"Toshiba" le-a cerut ieri, creditorilor, o prelungire până la sfârşitul lunii martie a unei derogări pentru încălcarea înţelegerii de împrumut, relatează Reuters.

Compania cu sediul la Tokyo a făcut cererea la întâlnirea cu reprezentanţii băncilor şi ai companiilor de asigurări. Conglomeratului japonez i-a mai fost acordată o derogare, cu durata de o lună, de către bănci în luna ianuarie a acestui an.

Pentru anul fiscal care se va încheia pe 31 martie, compania estimează o pierdere netă de 3,44 miliarde dolari.

"Toshiba", care are aproape 200.000 de angajaţi în Japonia şi are investiţii semnificative în SUA, a încercat să producă profit din energia nucleară din anul 2006, când a cumpărat "Westinghouse" pentru 5,4 miliarde de dolari.

Reactoarele nucleare aflate în construcţie în Statele Unite (centrala nucleară Virgil C. Summer, în Carolina de Sud, şi centrala nucleară Alvin W. Vogtle din Georgia) sunt cu aproximativ trei ani în urma programului şi au depăşit bugetul cu câteva miliarde de dolari. Centralele nucleare deţinute de "Toshiba" în China sunt, de asemenea, în urmă cu planul iniţial de finalizare a construcţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb