TRAIAN BĂSESCU: "Am văzut-o pe doamna Koveşi făcînd politică mai ceva ca doctor Ponta"

I.D.
Politică / 2 martie 2016

"Am văzut-o pe doamna Koveşi făcînd politică mai ceva ca doctor Ponta"

Pornind de la întrebarea "Ce-o fi aceea responsabilitate a funcţiei?", fostul preşedinte Traian Băsescu critică dur, pe pagină sa de Facebook, mai mulţi şefi de instituţii din România, printre care Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, fostul premier Victor Ponta şi fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

" Am văzut-o pe doamna Koveşi făcînd politică mai ceva ca doctor Ponta, vorbind la bilanţul DNA despre sute de kilometri de autostrazi, indemnizaţii pentru copii, pensii pentru vîrstnici şi spitale noi, în baza unor evaluări umflate, ca şi cum substituia tot Parlamentul în an electoral, dovedind "calităţi" politice nebănuite la datele cînd am tot numit-o în funcţii importante. Dar n-am văzut-o pe "glorioasa" doamnă Koveşi asumîndu-şi responsabilitatea funcţiei pentru faptul că în cele două mandate de Procuror General, instituţia pe care a condus-o a tergiversat şi nu a soluţionat Dosarul Revoluţiei", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

În aceeaşi postare de pe pagina sa de socializare, fostul preşedinte l-a criticat şi pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: "L-am văzut frecvent pe "gloriosul" nostru Guvernator al BNR, domnul Isărescu, dînd lecţii despre politicile de prudenţialitate bancară şi politicile monetare, dar niciodată asumîndu-şi o urmă de responsabilitate a funcţiei pentru drama celor care au contractat credite care acum au ajuns imposibil de plătit. Oamenii au devenit mai săraci decît atunci cînd, cu speranţă, au contractat creditul, dar responsabili sunt doar ei".

Traian Băsescu l-a acuzat pe fostul premier Victor Ponta că nu şi-a asumat răspunderea pentru faptul că România a pierdut 7 miliarde de Euro bani nerambursabili, puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană.

"L-am văzut pe "gloriosul" doctor V.V.Ponta, asumîndu-şi iluzorii succese economice, dar nu l-am văzut asumîndu-şi, măcar parţial, responsabilitatea că România nu a reuşit să cheltuiască şi a pierdut 7 miliarde de Euro bani nerambursabili, puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Oare cum o fi să ai funcţie mare, bine plătită, dar să nu-ţi asumi responsabilitatea funcţiei?", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte a încheiat postarea precizând că: "Aceste rînduri mi-au fost inspirate de modul curajos şi cinstit în care proprietarul făbricuţei de lactate Brădet şi-a asumat public responsabilitatea contaminării cu E.coli a bebeluşilor, în condiţiile în care la această oră nu este clară vina producătorului de lactate (părinţii prea multor bebeluşi infectaţi cu bacteria E.coli declară public, că nu au cumpărat produse lactate Brădet)".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Asta insemna sa nu ai rusine !. Sunt atatea de spus ca nici nu stii de unde sa incepi.

    mai taci dracului!

    Bugetar cu avere neanea?

    dragii mei Eu, Theraflu, Piratu. VA lasati influentati fara a constientiza valoarea unui politician a carui anvergura o masurati in tzoiuri de whisky...Daca nu v as cunoaste capacitatile intelectuale as zice cas sunteti intelepti:-) VA pup , dezinteresat SI cu sentiment

    1. Prostu-i prost tot timpul La italieni :" DOTTORE " cum spunea Basescu inseamna licentiat ( diploma universitara) Doctorat inseamna munca de5 ani cu lucrari intermediare si sustinerea acestuia in FATA UNOR SOMITATI IN DOMENIU CARE ITI POT PUNE DIVERSE INTREBARI .E ram la IASI cand s- a zvonit ca vine SA-SI SUSTINA DOCTORATUL E. CEAUSESCU sub conducerea lui CRISTOFOR SIMIONESCU (SOMITATE IN MATERIE) SI ma pregateam sa merg si eu in sala (,eventual sa pun intrebari) Dar marele doctor n-a avut curajul sa vina(mai ales ca Simionescu era putin misogin-circulau bancuri despre asta) Asa ca niste obscure profesori din BUCURESTI I-au dat titlul prin neprezentare in fata aulei"Cand Ponta si-A SUSTINUT DOCTORATUL ERAU ALTE LEGI .Daca alicam aceleasi principia ca in cazul lui Ponta atunci trebuie sa fie anulate cam 95% din tezele de doctorat.Iar dupa comentarile unor prosti , daca toate tezele de doctorat din lume erau complet originale , in present PAMANTENII AR FI POPULAT SI ALTE PLANETE.

      draga domnule doctor, presupun, Mihai, VA ultumesc penteu exemplul Dumneavoastra. Lasand somitatea misogina la o parts ati FI avut posibilitatea Sa puneti intrebari doamnei Ceausescu. De CE nu ati facut o? Din lipsa de timp, superioritate sau Delasare? Domnul Ponta e un mare charmeur, insa nu Il comparati cu un cercetator. Ar claca deja la capitolul PENSUM. Oricat ar FI de genial, lenea Il Frage inapoi. Macar Sa puns si el o virgula, nu COPY PASTE...

    Basescu, un presedinte foarte prost,dar pina in prezent ramane cel mai bun dintre presedinti pe care ia avut Romania

    1. ca forma de societate a proasta, insa Alta Mai Buna nu am gasit. Parca Churchill a spus...

    ... numai carmaciu e bun!

    1. NEA Traian merge SI fara radar, astialalti nici cu satelitu nu e in stare Sa nimereasca portu Pitesti. Zice ca e virtual....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb