TRAIAN BĂSESCU: "Nu am fi avut învăţământ de performanţă fără Legea Educaţiei"

V.B.
Politică / 19 mai 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri în Iaşi că fără Legea Educaţiei "nu am fi avut învăţământ de performanţă" şi a adăugat că sprijină legea în actuala ei formă, afirmaţiile fiind făcute la o întâlnire cu membri din conducerea Universităţii private "Petre Andrei", cu care şeful statului a discutat despre sistemul de învăţământ superior, transmit surse din presă.

Domnia sa a explicat: "Există aici una dintre puţinele universităţi de la care aflu că Legea educaţiei este una bună. Dacă aş merge la < Spiru Haret >, probabil că m-ar lua cu pietre. S-a creat o competiţie egală între universităţile de stat şi cele private. Această lege este considerată, la nivel european, drept cea mai modernă. Nu am fi avut învăţământ de performanţă fără ea".

Şeful statului a amintit despre un profesor din facultate, care l-a influenţat în activitatea sa de preşedinte: "A existat profesorul Oargă, un ardelean, cu care făceam psihologie. De câte ori intram în laboratorul său, găseam harta României Mari şi ne spunea că noi trebuie să ştim ce semnificaţie are această hartă şi că trebuie să o purtăm alături de tricolor în suflet".

Rectorul Universităţii "Petre Andrei", Doru Tompea, a precizat că la întâlnire (la care au participat şi studenţi ai universităţii) nu a fost adus în discuţie niciun subiect politic.

Întrebat despre faptul că, tot ieri, a fost huiduit, la plecarea de la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară (FMP) la Iaşi, de mai mulţi pensionari, Traian Băsescu a răspuns că "este dreptul constituţional al oamenilor să protesteze".

Incidentul s-a petrecut la dezbaterea "Priorităţile României în Uniunea Europeană. Cum putem sprijini integrarea europeană a Republicii Moldova", organizată de FMP în Iaşi. Când Băsescu a părăsit hotelul din centrul oraşului unde avusese loc dezbaterea, aproximativ 20 de persoane, majoritatea pensionari, i-au reproşat că o duc rău, că le-a redus pensiile în 2010 şi că a distrus ţara, apoi au început să îl huiduiască.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu ai ce ? ..educatie...cine tu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb