Traian Băsescu: România este hotărîtă să-şi asume un rol important în rezolvarea problemelor din regiunea Mării Negre

Ziarul BURSA #Politică / 10 ianuarie 2005

Preşedintele Traian Băsescu a primit sîmbătă o delegaţie de consilieri din Congresul American, coordonaţi de Ron Asmus, director pentru Europa al "German Marshall Fund" (GMF). La întîlnire a fost prezent şi Ambasadorul SUA în România, Jack Dyer Crouch, informează Departamentul de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale.

În declaraţia acordată presei la finalul întîlnirii, şeful statului a precizat că, în momentul de faţă, "datorită evoluţiilor spre est a Uniunii Europene şi a NATO, Marea Neagră a devenit un punct de extremă importanţă strategică, care iradiază către Orientul Mijlociu, către spaţiul ex-sovietic şi către Rusia, către Uniunea Europeană, cu efecte, de asemenea, pentru statele NATO".

Preşedintele României a subliniat că, în calitate de membră NATO şi viitoare membră a Uniunii Europene, "România este hotărîtă să-şi asume un rol important în rezolvarea problemelor din regiunea Mării Negre, alături de UE, de NATO şi de ţările vecine Mării Negre".

Totodată, preşedintele Traian Băsescu este de părere că "datorită modului în care s-a făcut politica externă, România a ratat ocazia de a fi un factor de influenţă, atît în zona fostei Iugoslavii, cît şi în spaţiul ex-sovietic".

şeful statului a spus: "Eu consider că a venit timpul să ieşim din cei doi piloni, deja deveniţi clasici ai politicii externe româneşti, care înseamnă NATO şi UE, rămînînd o prioritate pentru noi procesul de integrare în Uniunea Europeană. În acelaşi timp, trebuie să dăm politicii externe româneşti valenţe pe care le poate dobîndi şi să consacrăm României un rol în stabilitatea regională, rol pe care România poate să-l joace şi are obligaţia să-l joace în interes naţional şi în interesul aliaţilor noştri".

Delegaţia de consilieri din Congresul American efectuează, în această perioadă, o vizită de informare cu privire la situaţia din regiunea Mării Negre şi de construire a sprijinului Congresului Statelor Unite ale Americii pentru o contribuţie financiară a guvernului american la proiectul Black Sea Trust Fund for Regional Cooperation pe care GMF-US doreşte să-l lanseze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb