TRAIAN BĂSESCU: "Timofti - într-o situaţie dificilă în încercarea de a forma un Guvern acceptabil pentru Republica Moldova"

Andrei Stan
Politică / 5 ianuarie 2016

Traian Băsescu consideră că preşedintele moldovean Nicolae Timofti se află într-o situaţie "extrem" de dificilă în încercarea de a forma un Guvern acceptabil pentru Republica Moldova, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a fostului şef de stat.

"După încercarea eşuată în Parlament de a forma un Guvern acceptabil, preşedintele Nicolae Timofti este într-o situaţie extrem de dificilă: ori cedează în favoarea intereselor mărunte ale liderilor proeuropeni şi-l desemnează pe Plahotniuc să formeze Guvernul, ori joacă pe cartea europeană şi desemnează un premier, din aceeaşi majoritate parlamentară, dar curat şi acceptat ca partener european. Sper că va reuşi prin negociere să treacă peste constrângerile generate de deciziile Curţii Constituţionale", a postat astăzi Băsescu.

Potrivit fostului preşedinte, Guvernul Sturza ar fi fost "indiscutabil" o soluţie acceptabilă pentru ţară, pentru cetăţenii Republicii Moldova şi pentru Bruxelles.

''N-a fost să fie, pentru că liderii partidelor autointitulaţi a fi proeuropeni şi-au dat din nou în petec probând că nu au nimic comun nici cu proeuropenismul şi nici cu interesele ţării lor. Îi mână doar interesele şi ambiţiile personale sau cel mult interesele de partid, dar de prea puţine ori interesul naţional'', spune Băsescu.

Acesta susţine că România nu vrea la frontiera de Est un Guvern susceptibil a fi controlat de Moscova. ''De ce ne interesează R.Moldova? Pentru că, dincolo de motivaţia istorică şi culturală, nu vrem la frontiera de Est un Guvern susceptibil a fi controlat de Moscova'', arată fostul şef de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb