Tranzacţia Arcelik - Whirlpool, aprobată de Marea Britanie

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 12 februarie

Sursa foto: www. arcelikglobal.com

Sursa foto: www. arcelikglobal.com

English Version

Autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie a autorizat, săptămâna trecută, tranzacţia prin care producătorul turc de electrocasnice Arcelik va prelua afacerile Whirlpool Corp. din Europa, anunţă Reuters.

Autoritatea britanică pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) a informat că este puţin probabil ca acordul dintre cele două companii să diminueze concurenţa pe piaţa aparatelor electrocasnice, inclusiv a maşinilor de spălat rufe, maşinilor de spălat vase şi aparatelor de gătit.

Tranzacţia, care urmăreşte integrarea afacerilor europene ale Whirlpool şi Arcelik într-o nouă companie, a fost aprobată de autorităţile de reglementare antitrust din UE în luna octombrie. Executivul comunitar a informat, la acel moment: "Comisia Europeană a ajuns la concluzia că tranzacţia nu ridică probleme de concurenţă, ţinând cont în special de prezenţa furnizorilor alternativi în ţările din Spaţiul Economic European (EEA), unde ambele părţi sunt active".

Producătorul american de electrocasnice Whirlpool a anunţat anul trecut că va cesiona părţi importante din afacerile sale din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) şi va forma o nouă entitate cu Arcelik Turcia, care se va axa pe Europa, conform Reuters. Aceasta va reuni principalele afaceri din domeniul electrocasnicelor ale Whirlpool din Europa şi operaţiunile Arcelik din domeniul aparatelor de uz casnic de mici şi de mari dimensiuni, produsele electronice de consum şi aer condiţionat.

Whirlpool va deţine 25% din noua entitate, în timp ce Arcelik va avea o participaţie de 75%. Acordul dintre părţi include cele 38 de subsidiare europene ale Whirlpool şi nouă unităţi de producţie din Italia, Polonia, Slovacia şi Marea Britanie, precum şi cele două fabrici ale Arcelik din România, dar şi 25 de subsidiare europene ale producătorului turc.

În ţara noasytră, Arcelik deţine o fabrică de frigidere la Găeşti şi una de maşini de spălat la Ulmi, ambele în judeţul Dâmboviţa.

Capacitatea de producţie anuală a noii companii va fi de circa 24 de milioane de electrocasnice, iar numărul angajaţilor va depăşi 20.000. Unitatea va produce, vinde şi oferi servicii post-vânzare pentru toate mărcile celor doi giganţi, printre care Grundig, Arctic, Flavel, Indesit, Beko. După ce va înstrăina către Arcelik întreaga sa afacere din Orientul Mijlociu şi Africa, Whirlpool va păstra afacerile din domeniul aparatelor de uz casnic de mici dimensiuni EMEA KitchenAid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb